Prosím vás, nejakej tip na pripalenej hrnec?
odmoceni, pisek a dratenka už proběhly, je to můj oblibenej
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Potrefenáhusa zakopat? ![]()
(Pardon)
Mohučanka to je poslední možnost, no ![]()
Používám ocet na minipřipáleniny, ale na ty hardcore připálené čistič na grily od Tescomy. Když to nechám působit přes noc, tak se ta připálenina sama odloupne. Nevím, ale jak by si poradil s jiným než nerez materiálem. Dost intenzivně voní, ale

Potrefenáhusa já viděla nedávno v tv takový ten britský pořad, kde dvě ženský likvidují binec v domácnostech. No a tam do pripaleneho hrnce lila colu, zahrivala a kartáčem to šlo dolů, alespoň v té tv. Jinak mě celkem pomaha dát takový hrnec do myčky a pak to jde celkem dobře doodstranit už ručně.
Potrefenáhusa já povařím v hrnci trochu vody a octa, pak to jde celkem snadno hrubou stranou houbičky.
711990 Ja som tých 108 kedysi dávala, ale tak dva roky dozadu ![]()
Teraz nedám ani päť, vôbec nestíham cvičiť a kedy sa zasa dostanem k ashtange netuším. Ale snáď ak Alica pôjde v januári do škôlky, tak na letný slnovrat ich dám aspoň dvadsať ![]()
Potrefenáhusa jedla soda. Ja kupuju kilove baleni od tierra verde prave na tohle. Nasypat na pripaleni vrstvicku sody, zalit vodou a nechat do druheho dne. Pripalenina zmekne a jde snadno umyt. Overeno na nekolika nasich hrncich ![]()
Prosimtě a proč se jich má dělat tolik?!
aby sis zasloužila ty rohlíčky a řízky :)
Kan Ja byla v nemocnici na detskem jako osmnactileta (u nas tam davali do 19. narozenin) a taky nam tam chodila sestra-ucitelka. Byla jsem na pokoji s dvema trinactiletyma holkama a vzhledem jsem mezi ne uplne zapadla, takze kdyz pak prisla ta ucitelka a zeptala se "copak jste brali naposledy v matice, myrtilko", a ja rekla, ze zaciname integraly, dostala jsem sekec, at si delam srandu z nekoho jineho ![]()
Potrefenáhusa když to fakt jinak nejde tak dáváme pár kuliček krtka do odpadu, nechat chvíli s vodou a pak to vždycky šlo vydrbat
No tak když je tu pořád nemocniční téma - jako dítě jsem byla v nemocnici 2x jednou ještě jako školková - se spálou, to byl hnus, ani ne tak proto, že jsem tam byla sama, nebo kvůli té jedné hnusné sestře, ale kvůli 2 klukům, kteří byli se mnou na pokoji. Oba byli starší než já a bavili se tím, že mě tak lehce šikanovali. Nic dramatického, ale když mi ten jeden tvrdil, že když něco neudělám, tak mi rozmontuje postýlku a podobné radovánky. A ještě jsem tam musela nechat hračky a Čtyřlístek hodila sestra do koše ![]()
Když jsem tam byla v 1. třídě se slepákem, tak to byla úplná pohoda, dokonce mohli naší pod okno a zamávat mi ![]()
Potrefenáhusa já jednou brutálně připálila žebra v mém oblíbeném pekáči (rozbitý termoregulátor na troubě). Čistila jsem to tak, že jsem do pekáče nalila tak centimetr dva vody, nasypala jedlou sodu - pár lžic - a krátce vařila. Postupně to pustilo, pekáč používám dodnes, fakt to funguje. Sody jsem teda spotřebovala dost a chvíli to trvalo, to vyčištění, to jo.
Potvrzuju jedlou sodu.
Potrefenáhusa Potvrzuju jedlou sodu (aka Žabka), s vodou nechat zahřát nebo krátce převařit, nechat odstát.
Jaké sody mi z těch šumivých kouli zbylo tak cca 1,5 kg, kdyby někdo potřeboval. ![]()
Potrefenáhusa soda a voda, podařit a nechat odmočit. Když je hodně zle, tak Drana na nadobi. Jen se dá sehnat v drogerií typu Teta. Po pouziti ta spalenina jakoby zgumovatí a odloupne se sama
Díky všem, čistič trouby nezabral, budem pokračovat sodou
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí