"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 11:24

Prosím vás, nejakej tip na pripalenej hrnec? 
odmoceni, pisek a dratenka už proběhly, je to můj oblibenej 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 11:38

Potrefenáhusa zakopat?

(Pardon)

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 11:40

Mohučanka to je poslední možnost, no

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 11:44

Používám ocet na minipřipáleniny, ale na ty hardcore připálené čistič na grily od Tescomy. Když to nechám působit přes noc, tak se ta připálenina sama odloupne. Nevím, ale jak by si poradil s jiným než nerez materiálem. Dost intenzivně voní, ale

Offline letolet
754 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 11:50

Potrefenáhusa já viděla nedávno v tv takový ten britský pořad, kde dvě ženský likvidují binec v domácnostech. No a tam do pripaleneho hrnce lila colu, zahrivala a kartáčem to šlo dolů, alespoň v té tv. Jinak mě celkem pomaha dát takový hrnec do myčky a pak to jde celkem dobře doodstranit už ručně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2021 11:54

Potrefenáhusa já povařím v hrnci trochu vody a octa, pak to jde celkem snadno hrubou stranou houbičky.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 11:55

711990 Ja som tých 108 kedysi dávala, ale tak dva roky dozadu

Teraz nedám ani päť, vôbec nestíham cvičiť a kedy sa zasa dostanem k ashtange netuším. Ale snáď ak Alica pôjde v januári do škôlky, tak na letný slnovrat ich dám aspoň dvadsať

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 11:55

Potrefenáhusa jedla soda. Ja kupuju kilove baleni od tierra verde prave na tohle. Nasypat na pripaleni vrstvicku sody, zalit vodou a nechat do druheho dne. Pripalenina zmekne a jde snadno umyt. Overeno na nekolika nasich hrncich

Online Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 22. prosince 2021 12:01
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 12:08
Reakce na barbucha:

​Prosimtě a proč se jich má dělat tolik?!

​aby sis zasloužila ty rohlíčky a řízky :) 

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 12:09

Kan Ja byla v nemocnici na detskem jako osmnactileta (u nas tam davali do 19. narozenin) a taky nam tam chodila sestra-ucitelka. Byla jsem na pokoji s dvema trinactiletyma holkama a vzhledem jsem mezi ne uplne zapadla, takze kdyz pak prisla ta ucitelka a zeptala se "copak jste brali naposledy v matice, myrtilko", a ja rekla, ze zaciname integraly, dostala jsem sekec, at si delam srandu z nekoho jineho

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 12:12

Potrefenáhusa když to fakt jinak nejde tak dáváme pár kuliček krtka do odpadu, nechat chvíli s vodou a pak to vždycky šlo vydrbat

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 12:19

No tak když je tu pořád nemocniční téma - jako dítě jsem byla v nemocnici 2x jednou ještě jako školková - se spálou, to byl hnus, ani ne tak proto, že jsem tam byla sama, nebo kvůli té jedné hnusné sestře, ale kvůli 2 klukům, kteří byli se mnou na pokoji. Oba byli starší než já a bavili se tím, že mě tak lehce šikanovali. Nic dramatického, ale když mi ten jeden tvrdil, že když něco neudělám, tak mi rozmontuje postýlku a podobné radovánky. A ještě jsem tam musela nechat hračky a Čtyřlístek hodila sestra do koše

Když jsem tam byla v 1. třídě se slepákem, tak to byla úplná pohoda, dokonce mohli naší pod okno a zamávat mi

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 12:25
Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 12:45

Potrefenáhusa já jednou brutálně připálila žebra v mém oblíbeném pekáči (rozbitý termoregulátor na troubě). Čistila jsem to tak, že jsem do pekáče nalila tak centimetr dva vody, nasypala jedlou sodu - pár lžic - a krátce vařila. Postupně to pustilo, pekáč používám dodnes, fakt to funguje. Sody jsem teda spotřebovala dost a chvíli to trvalo, to vyčištění, to jo.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 13:14

Potrefenáhusa 

Potvrzuju jedlou sodu.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 13:23

Potrefenáhusa Potvrzuju jedlou sodu (aka Žabka), s vodou nechat zahřát nebo krátce převařit, nechat odstát. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 13:27

Jaké sody mi z těch šumivých kouli zbylo tak cca 1,5 kg, kdyby někdo potřeboval.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 13:27

Potrefenáhusa soda a voda, podařit a nechat odmočit. Když je hodně zle, tak Drana na nadobi. Jen se dá sehnat v drogerií typu Teta. Po pouziti ta spalenina jakoby zgumovatí a odloupne se sama 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. prosince 2021 13:30

Díky všem, čistič trouby nezabral, budem pokračovat sodou