Já jsem tak dlouho odmacela plech na muffiny, do kterýho mi děti nepozorovaně nalily jar až úplně vyschnul a zatrvrdnul, až po tom odmaceni zreznul! Ale fakt ta jarova slupka nesla ničím dolů, zahřát mě to nenapadlo.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja to se mi uz taky stalo - s plechem na peceni. Ja do ted myslela, ze vada plechu
Potrefenáhusa hrozne me zajima, co jsi pekla a co se stalo.
Tu sodu potvrzuju a pak uz jen drhnout po chvilkach.
Candance Jo, ale já to odmacela dlouho a ten plech byl asi takovej levnější.
Potrefenáhusa než to zakopeš, tak upozorňuju že společný jmenovatel zde popisovaných metod je odvařit. s něčím lepší než jen s vodou, ale tradičně se u nás připečené hrnce a pekáče jen zalily vodou a nechaly stát na kraji sporáku (na dřevo), kde se to prostě pomalu odvařilo (samozřejmě zavčas sundat než se to VYvaří![]()
Teda jak jsem stará, tak jsem pako, s tou sodou jste mi rozšířily obzory, zabralo to, děkuji!![]()
Candance muž tu vařil večer rejzi pro psa ![]()
Ounz jestli je u Potrefenáhusa taková kosa jako u nás, tak se jí bude líp zakopávat ten hrnec ![]()
Ounz pes nebo manžel? ![]()
Edit: ještě vlastně ten hrnec, ten mě nenapad ![]()
Ounz hele, prijedte kdyžtak, kdo potřebujete, bydlíme hned u zdroje!
Začít muzem u nás

Potrefenáhusa A nebo plyn!
Diář letos nikdo nepotřebujete? 17x24 cm týdenní.
Potrefenáhusa jé tam bych si vybrala, lopata je občas potřeba a imbusy a klíče můžu ![]()
K pobytom deti v kúpeľoch by som vedela dať veľa príbehov. Od svojich 7 rokov som trávila každoročne pár mesiacov po kúpeli h, Piešťany a Kováčová, detské kúpele. Rodičia ma na stivila vždy iba raz asi to nebolo moc doporucovane. Normálne sme sa tam učili každý podľa osnovy. Žiadnu traumu y toho nemám, skôr mám pocit že mi to dalo dosť samostatnosti nemám problém nadviazať kontakt s cudzími ľuďmi, a tiež som tie svoje "sestričky" čo sa o nás starali, mala veľmi rada. Tym že nás deti tam bolo veľa a v rôznom veku, na zadnom sme si pomáhali, aj robili zle. Ale spomienky mám na to prevažne len dobré.
SunEclipse manžel samozřejmě!
Tabea jako jo, já jela dnes na otočku za mamkou na západ a tam bylo o dost větší zima než tady,
kdyžtak Potrefenáhusa teda až na jaře radši? (To je za chvíli, to uteče!)
Ounz vcera v 5 se nam to otocilo, uz se to zas krati ![]()
moora jj, má to za pár ![]()
Kan
ja letos ne, zrovna dnes jsem si koupila. Neskutečné že už je to skoro rok. A je tedy moc hezký.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí