"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:28

Mohučanka Jo chápu. Asi bych to uzavřela, že jako překvapení by se hudební nástroje fakt dávat neměly

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:29

MP Meri no ale to musel být pořádný strom, když po ním bylo...piano

(Pardon)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:30

MP Meri to naprosto chápu

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:32

žluťásek no já dceru podplatila, aby chodila na sportovní hry, miniatletiku, ale hlavně proto, že to doporučila fyzioterapeutka kvůli posílení těla. To hudební vzdělávání "od peřinky" pozoruju vpodstate v přímém přenosu a není to nic pro nás.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:32

Evaeva naprostý souhlas

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:36

žluťásek já mám část rodiny taky hodně muzikální, syna to loni i na zájem o hudbu projevoval, ale letos ho to nějak přešlo. Už jsem se pomalu smiřovala s tím, že ho budu vodit dvakrát týdně do zušky, což je svět, ke kterému vůbec nemám vztahTěžko říct, jestli by ten zájem přetrvával, kdybych ho k hudbě nějak vedla. Já mu jsem schopná akorát falešně zpívat nebo něco pustit. Letos dostali hudební knížku s úryvky z vážné hudby a já jsem zjistila, že nejsem schopná jim k tomu nic říct.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:39

Mohučanka já syna taky musím vždycky trochu přemlouvat, aby někam šel. Ale po pár hodinách je vždycky nadšený. Letos chodí taky na atletiku a hrozně se tam těší. Malá ségra byla mnohem "horší", tu někam dostat byl hrozný boj, ale nakonec to většinou dopadlo velkým nadšením, jeden kroužek dělá už od čtyř let. Jako větší už pak byla i sama schopná říct, že se někam bojí, ale že ví, že když to překoná, bude se jí tam líbit.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:42

Jos Macechu ... my jsme celkem hudební rodina (žádný virtuosové, ale rozhodne spis hudební, než sportovní), piano jako takové je super vec a syn i sambo si to u nich vždycky zkousej. Sambo má tak trochu hudební komplex nebo jak to říct, ze mu nikdy nebylo umožněno na nic hrát ...

Nekolikrat v průběhu roku tak jako sondovala, jestli bychom nejake taky nechtěli, ale já jsem vždycky kategoricky odmítla, protože na piano (ani malé) proste v našem dvoupokojovem bytě s dítětem NENÍ místo. 

Takze sambo ho narval za jídelní stůl, zidlema teď skoro štrejcháme o linku a od stolu muzu mejt klidně nádobí. Úplně se mi chce brecet vzteky, kdykoli se tím směrem podívám. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:50

MP Meri Jako napad asi nebyl asi spatny, ale presne, takovy dar se musi s obdarovanym probrat. Kdyz jsi nesouhlasila, tak vubec nechapu, ze to uskutecnila i tak. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:50

MP Meri to je teda fakt šílený, te lituju, opravdu moc. A připomněla jsi mi me letité trauma, jak jsme chtěli mému tátovi (vasnivemu akvaristovi) pořídit ještě terarko a nějakého jestera ke kulatinam. Řešili jsme to s příbuznými, poctivě studovali podmínky a dělali přípravu, abychom dospěli k závěru, ze je to pro aktivního člověka, který hodně cestuje a tak dost nereálné a ze chudák zvíře, takže tento dárek ne, i to jsme příbuzným výslovně a opakovaně sdělili. Co asi tak dostal muž k narozeninám, které má ve stejný tyden jako můj tata? Ano, správně. Obři terárium a leguana  mi přijde, ze ti lidi nekdy mysli kolenem!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:53

MP Meri v malém bytě to musí být peklo, to opravdu lituju. My tady sotva uděláme místo pro vánoční stromek. Když si chceme něco pořídit, tak musíme něco vyhodit. Běžecký pás máme v předsíni a to jsme dlouho probírali, čeho se zbavíme.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 14:58

Malenge no tak to je ještě větší peklo než piano. O piano se člověk aspoň nemusí starat (teda musí, ale když se nestará, tak nepojde hlady).

MP Meri lituji moc, u nás je na ty hudební nástroje aspoň prostor.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 15:02
Reakce na Mohučanka:

žluťásek no já dceru podplatila, aby chodila na sportovní hry, miniatletiku, ale hlavně proto, že to doporučila fyzioterapeutka kvůli posílení těla. To hudební vzdělávání "od peřinky" pozoruju vpodstate v přímém přenosu a není to nic pro nás.

​Tak já to dělala úplně obráceně, od peřinky hudební nauka a hraní na kdeco, od tří let tříská do bubnů (bubeník v rodině) sport si vydupal až v první třídě, kde to byl samej hudební analfabet a nějaký sport dělalo každé dítě. ZUŠ dokončil, sportu se věnuje pořád.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 15:08

Kan

Jojo, to je super. V takové míře. To, co mám na mysli já, a co nechci dělat u čtyřletého dítěte, je výchova virtuosa. 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 15:13

My máme asi 6 kytar (ty beru do ruky, když z nich utírám prach, trauma ze ZUŠ...), flétnu, bubínek a buben, pak různé perkuse, piano chci už dlouho a doufala jsem, že mi Ježíšek nadělí kalimbu, ale děti bych do hraní nikdy nenutila, říkám si, jestli projeví někdy zájem, tak jim seženu učitele, hlavně, aby je to bavilo a ten zájem jim vydržel. Ne jako když mě naši v 6 letech přihlásili na kytaru, o kterou jsem nikdy nestála. 

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 15:16

Malenge 

Před pár lety jsme jedněm kamarádům hlídali felsumy, jeli na čtvrt roku na Balkán. Zvířátka krásná a super, ale jejich strava mi působila trochu problémy, štítím se toho. Ale z čtvrt roku bylo víc jak půl roku a nakonec jsme jim museli drsně říct před Vánoci, ať si je vyzvednou, že nemáme kam dát stromek.

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 15:36

Tabea tak já budu doufat, že dvě dávky + PCR bude stačit :)  jestli ne, tak to nějak pořeším na místě, nebudu se očkovat za každou cenu. díky

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 15:38

dzizisketa  kamarádi docela vychytrali, koukam.
Naše leguanka byla bozi, zamilovali jsme si ji, a jsou to naštěstí vegetariáni, ale bylo to dost let starosti, pece, snahy vytvořit pro ni co nejlepší prostředí pro život, protože třeba i snasela vejce (do te doby si vsichni mysleli, ze je to samec), pak tedy kastrace, tisíce a tisíce nechane na veterine, problémy a manevry při jakékoli dovolené, no proste super dárek

Online Garfie
28590 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 15:49

MP Meri Ty jo, tak to je mazec, už si asi na dárky nebudu nikdy stěžovat. Kdyby aspoň koupila klávesy, jsou skladnější, do sluchátek se dají pustit....

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2021 15:53

Malenge Přemýšlím jestli bych raději živý dárek nebo velký hudební nástroj nebo jinou velkou věc. A nemůžu se rozhodnout

Garfie Už si taky nebudu stěžovat na dárky.