"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lav
383 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 17:23

A já mám zase matracový dotaz... Od úterka máme nové matrace, ty předchozí jsme měli už 12 let, tudíž už asi byly dost proležené. Ta moje nová by měla být středně tvrdá, váhala jsem mezi ní a tvrdší (nemám ráda měkké matrace). Ale od té doby, co na ní spím, mi přijde úplně strašně moc tvrdá, přijdu si, jak kdybych spala na mramorovém hrobě! Manžel má jinou, která by měla být extra tvrdá a i ve srovnání s tou jeho ta moje je měkčí jen nepatrně. Na prodejně, kde jsme to testovali, mi právě rozdíl mezi nimi přišel hodně velký. Tak teď váhám, jestli nemohli udělat u výrobce chybu v označení (je tam jen fixou udělaná tečka u "medium"), nebo jestli to, že se každé ráno budim s děsně ztuhlými rameny a krční páteří (a to je fakt krize, vyvolává mi to migrény)  je třeba jen nezvykem... Dočetla jsem se, že zvykaní na novou matraci může trvat až 14 dní, jen teda nevim, jestli se toho dožiju,  už teď je mi večer do breku a od rána blbě.  No a samozřejmě hádejte, jestli jsme si dopředu připlatili možnost výměny...

Zažili jste někdo, že jste ze začátku na nové matraci trpěli, ale po pár  dnech to přešlo a bylo to super? Vím, že Dadoo matraci měnila, ale podrobnosti už si nepamatuji. 

Offline Jitka77
1944 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 17:30

Lav Nemáš každou stranu jinak tvrdou? 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 17:41

Jitka77 Už jsem to zkoumala, ale asi ne.  Nebo spíš asi ta, na které spím, je ta měkčí, má navrchu línou pěnu.  Matrace je tato

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 17:42

Neletěl jste někdo poslední dobou balónem? Sháním tip na balónáře v Praze a okolí

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 17:51

žluťásek rysamona děkuju! Kokoska no zeptám se u gynekologa, jak by to viděl.

Offline michaela
337 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 17:52

Sweet Potato 

koncom júla 2021 nad Karlštejnom, OK 0004

pohodový let, príjemný pilot, všetko na 1

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 18:49

Lav

Ja, a myslela jsem ze si nezvyknu a po nejake dobe to preslo. 

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 18:50

michaela Děkuju.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 18:58

rasaNori To ráda slyším! Asi si už nepamatuješ, jak dlouho to trvalo, co? 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 18:58

Lav taky nesnáším měkké matrace, když jsme koupili novou, byla jsem asi v osmém měsíci a první dny jsem myslela, že se z té koupě snad rozbrečím, normálně jsem se ráno budila rozlámaná s otlačenými kyčlemi, bylo to fakt dost nepříjemné. Těžko říct, jak hodně k tomu přispělo těhotenství, ovšem za chvíli jsem si zvykla a teď po 6 letech už je matrace pomalu zralá na výměnu, protože už mi přijde moc měkká a chtěla bych tvrdší.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 19:11

Malenge No, to přesně popisuješ můj současný stav. A tu minulou matraci jsme taky kupovali, když jsem byla těhotná. Už si nepamatju, jak jsem se tehdy první dny cítila. Ale předpokládám, že hrozně, protože jsem byla už ve 3. trimestru.

Offline Jitka77
1944 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 19:18
Reakce na Lav:

Jitka77 Už jsem to zkoumala, ale asi ne.  Nebo spíš asi ta, na které spím, je ta měkčí, má navrchu línou pěnu.  Matrace je tato

​Ale tak zkus ji otočit... buď to bude lepší, nebo se ti po obrácení zpátky už tahle strana nebude zdát tak hrozná Já jsem matraci měnila loni a takový ten celkový pocit otlačení zmizel asi po dvou týdnech.

Offline buble
44 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 19:37
Reakce na Lav:

Lav Kdyz jsme si posledne kupovali matrace, tak Tempur mel moznost vraceni matrace, pokud si clovek nezvykne, v podstate bez udani duvodu, ale nemohlo to byt driv nez za 21 dni od koupe. Tak predpokladam, ze maji overeno, ze to zvykani si na novou matraci takove 2-3 tydny trva

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 19:42

Díky za vaše zkušenosti, zní mi trochu nadějně, jen teda nevím, jak ty následující noci přežiju. Ale nápad Jitka77 se spaním na možná ještě tvrdší straně a následným otočením zpět je dobrý!  

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 19:43

Lav netusim, jen si pamatuju ze jsem si najednou pres den uvedomila, ze jsem se fakt dobre vyspala

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 20:00

Lav měnili jsme matrace někdy na podzim. Asi 14 dní jsem byla dost zoufalá. I přes vrstvu líné pěny nahoře jsem měla pocit, že spím na betoně. Navíc je matrace ještě hrozně vysoká a to tak, že když sedím na posteli a spustím nohy, tak nedosáhnu na zem. Prostě do postele lezu nahoru. Výšku matrace vybíral muž (který je o 30cm vyšší než já) a ten si samozřejmě libuje. Nakonec jsem si zvykla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 20:12

crazydaisy my máme postel tak vysoko, že v sedě nohy nespustíme ani jeden, mladší syn jí má po krk mně to teda vyhovuje velmi.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:19

Lav ano, kupovala jsem svinsky drahou, prý luxusní, matraci v Jysku a za měsíc v ni byly prolezeniny do hloubky víc než 10 cm. Strašný. Vracela jsem

Pak jsem si koupila matrací z ikey, taky dražší, ale mám pocit, je je fakt dobrá. 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:22

Dadoo Aha, to je fakt blbý, ale tak to u této mmojí nehrozí. Proleženiny 10 cm budu mít spíš já.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:32

Lav Po koupi nových matrací jsem si asi 14 dní přišla, že spím někde na pryčně. Strašný. Nadávala jsem, že jsme svoje staré vyhodili. Po těch 14 dnech paráda a už se zase nevyspím na jiné.