Karja Připomíná mi to hukot vody v kanále, po fakt velké bouřce. Ale to hlučí jen asi 30 min a pak je ticho, když sedíme venku a mluvíme, tak to nevnímám, ale večer, jak ustane ten ruch kolem to slyšet je. Zatím to má jen jeden dům v ulici, až jich bude víc, tak to bude jak na letišti.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Kan pockej jako 30 minut denně? Teď na to máme pozvaného nějakého typka ať nám něco navrhne no.
Dobré tepelné čerpadlo hlučí minimálně. Dcera ho má na střeše bungalovu. Z obou dvou stran má v těsné blízkosti patrové domy dvou starých velmi choulostivých pánů. Měli obavy, ale sousedi nic neslyší. Ten jeden dokonce argumenoval že až se začne topit tak to bude určitě slyšet. V té době ale už měsíc čerpadlo topilo ![]()
Zina Karja Zrovna tuhle byla o TČ nějaká reportáž ve zprávách v souvislosti s kotlíkovýma dotacema, kde zmiňovali, že se skoro všichni žadatelé o dotaci přeorientovali právě z plynových kotlů na TČ, a když se významně zvýšená poptávka nakombinuje s všelijakou situací ve světě, jsou teď dodací lhůty úplně brutální, jakože určitě víc jak rok, uh.
Na baráku teď taky řešíme budoucí náhradu letitého plynového kotle, čerpadlo + solární panely by byla samozřejmě super kombinace, ale to by byla strašlivá raketa, protože je to 60 let starej barák, a tam by se muselo udělat mnoho dalších úprav, aby to čerpadlo vůbec mělo kýženej efekt. Mít novostavbu s podlahovým topením, tak asi celkem není o čem, ale takhle...
Zina pry kdo si cerpadlo objednal do brezna, tak se ho mozna letos docka, vykladal nejaky chlapik v televizi. Ale treba nejaka firma ma kapacity lepsi.
Karja to cerpadlo mate nej, Nehuci to moc. Asi jako klima..
Komu to huci, tak ten muze mit okolo neco, co rezonuje. V jedne ulici, kde jsme bydleli,meli neco podobneho a hucelo to, my si zvykli, ale pak si nekdo stezovat, oni to zvedli asi o pul metru a bylo ticho, protoze se ten zvuk uz neodrazel od nejake kovove brany.
Karja a dalsi nevyzadana rada: co nadrze na zachyt destove vody, mate? zakopane?
Candance Nemáme a zatim neuvažujeme. Dáme si ten jeden baner pod okap, našim i segram to tak stačí. My tady asi navíc obecně dost hresime na levnou vodu. Jako ani to tady nikdo moc nemá v těch novostavbach. Víš já ani nejsem moc zahradní typ, sambo se tváří že je, ale dávám mu dva roky.
Jo no, jako kdyby to bylo třeba u ložnice nebo u ložnice sousedů tak by to bylo blbý, ale snad to máme dostatečně daleko. Myslíš že je to slyšet přes venkovní zeď? S tou technickou místností sousedi jeden pokojíček, bylo by to na té jeho zdi, ale jakoby ukotveno u té technické o dva metry dal (no řeším to a pak si to daj sousedi k našim oknům loznic a bude to jedno:-D)
MP Meri ale jestli si kvůli tobě koupím lavičku, která se mi nelíbí, a plastový truhlíky k tomu, tak jsi opravdová influencerka!
Ha, tak tady je zase klíčové slovo pro mě: truhlíky! Nesnáším plastové, ale mám obrovskou terasu, takže tam po obvodu jich mám strašně moc. Hrozně ráda bych je nahradila terakotovýma, ale jednak to skoro nikde není a za druhé je zo děsně drahý. Máš nějaké dobré tipy na neplastové?
Lav Ségra má ty velké dřevěné, ale ji to dělá muž, netuším jak je to jinak drahé a jak dlouho to vydrží pěkne.
Hele myslíte, že bude ten plyn zase někdy levnej nebo to s ním půjde prostě do kopru? Vůbec nevíme co s tím barákem, všechno je tam připravené na ten plynovej kotel, ostatní řešení jsou příliš kompromisní, dvě drahý zimy dáme, ale pokud by to bylo dlouhodobě tak samozřejmě je jiné řešení lepší. Tak já nevím, jestli plynu už nadobro odzvonilo nebo se začne brát za čas jinde a budeme kde jsme byli. Jako je to dotaz jak do Volejte věštce no! Ale zajímal by mě prostě nejakej názor dalšího cloveka, přece jen věštci mají drahou infolinku, tady je to zadarmo! Navíc pak můžu za dva roky říct sambovi ,,hele my jsme ti to na parfu říkaly,,!
Ak by som mohla, určite by som volila nejaké kompromisné riešenie, ale rozhodne nie elektrina/plyn, lebo aj elektrina je čiastočne vyrábaná plynom. A aj keď tá situácia s plynom je trochu menej dramatická, ako vyzerá na prvý pohľad, tak si vezmi, odkiaľ naše územie vie brať lacný plyn - Rusko, alebo Blízky východ (všetko ostatné musí ísť tankermi, ktoré sú už z titulu dopravy drahšie). No a oboje sú oblasti, kde nikdy nevieš, aký prúser zrovna nastane. Akože oni z toho žijú, takže sa budú sakra snažiť, aby to šlo, takže si myslím, že akákoľvek kríza v tejto oblasti bude vždy len dočasná, ale ak by sa dalo, snažila by som sa mať aspoň nejaké záložné riešenie.
Kan pockej jako 30 minut denně? Teď na to máme pozvaného nějakého typka ať nám něco navrhne no.
Ne, 30 min hučí a třeba 2 hodiny ticho a znova.
Kan Jasný. Díky!
Karja No, to by asi taky bylo pořádně drahé..
Lav No hlavně to asi moc dlouho nevydrží, ona to nemá nijak upravené takže už to má zašedlé, ale to jí nevadí, ona to má jako takovej ,,prototyp,, oni mají pořád nějaké zbytkové dřevo, tak z toho leccos udelaji Asi by se to muselo nějak opracovat hlavně i zevnitř asi něco dát.
Lav já mám tyhle, máme hodně velkou terasu . Máme je dva roky a osazené je mám celoročně. Nemám ráda letničky. Tip na ně dávala viktorka_od splavu . Tak jsem obslehla.

Lav nemám, bohužel. Mám tyhle a potom tmavě šedé bez reliéfu (dole kousek vykukuje), různé velikosti, protože máme každý schod jinak dlouhý.
Jsou z Hornbachu, ale nijak levné nebyly, pořád buzeruju děcka, ať se neopováží je z těch schodů shodit. A pak hladké, velké, v takové té echt terakotové barvě z IKEA. Ty jsou super. A myslím, že za dobrou cenu. Já je teda používám jako obaly, vkládám do nich menší květináče, takže jsem ušetřila za ty podmisky, které taky něco stojí.

Lav Jestli to bylo na mě, tak bohuzel nemůžu sloužit. Já mám jižní balkon, takže já naopak všechno postupně vyměňuju za samozavlazovaci plast.
Drevo mám taky, ale to je jen paradicka, funkčně je to na jihu na prd.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí