"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lav
383 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 15:15

MP Meri Nene, to bylo na Pinot Noir , protože psala, že ji ještě nakonec přesvědčíš na plastové truhlíky, z čehož jsem usoudila, že má neplastové.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 15:42

Karja já mám taky tepelné čerpadlo, systém vzduch-vzduch. Nehuci, spíš jen tak šumí.

Navíc, když se topí, obvykle se moc nevysedava venku, takže to neruší. A lepší je větrníky umístit tak, aby nerezonoval a neprenasel zvuk do domu.

I když ten, kdo mi to montovat, má čerpadlo na zdi domu, ve výšce prvního patra.

Zkombinovala bych to se solárními panely a event ty krbovky. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 15:48

Dadoo No a vevnitř to není slyšet vůbec? My tam máme fakt hluchý místo, k silnici od všech sousedů daleko...Takže nám by to nevadilo, pokud to nebude slyšet v nějaké té naší ložnici. No ale pokud je doba dodání Karoleena rok, čemuž bych se s ohledem na dobu dodání jiných věcí, absolutně nedivila, tak je to stejne pase. 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 15:52

Pinot Noir Tak Betty Díky moc, ach jo, já tak chci mít ty neplastové...

Offline Ginger
1217 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 15:53

Karja at uz se ted rozhodnete pro jakoukoliv variantu urcite udelejte pripravy na solary, tepelna cerpadla, klimatizaci. Staci dovedena elektrina na mista budoucich  spotrebicu, prostupy ve zdech pro trubky a hadice... v budoucnu vam to usetri penize, nebudete resit nevzhledne rozvody a taky to usnadni rozhodovani. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 16:16

Ginger No už se to rozhodlo za nás, doba dodání je skutečně příští rok u těch čerpadel. Sambo o těch solarech taky teoreticky mluví a teoreticky i na to čerpadlo i na to ostatni připravené je, ale teoreticky, což prakticky znamená, že to nebude úplně ideální:-D. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 16:17

Ginger jo, to jsme si takto nechali s byvalym udělat před 15 lety přípravu na klimatizaci, nebylo to úplně levné (asi 1/4 předpokládaných nakladu) a není tam nainstalována dodnes. Předpokládám, že ty trubky už stejně nepůjdou použít.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 16:20

Karja jako uvnitř zvenku? To ani náhodou!  Opravdu to jen šumí. Když je to dobré usazené, není důvod. To není hlučný stroj.

Vídám to všude okolo u novostaveb, fakt si to dneska dává většina lidí. Je to nejpříjemnější a asi teď i nejlevnější a bez práce. Na tepelné čerpadlo je nasazen i nejvýhodnější tarif.

Online Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 16:21

Lav koukám, že v IKEA už je vůbec nemají

Offline Ginger
1217 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 16:55

continuity trubky mozna ne, ale diry ve zdi urcite pouzit jdou. Jde o ty diry. My jsme tuto pripravu v dome neudelali a ted holt mame klimu vedenou po zdech. Tragedie to neni, ale mohlo to vypadat lip. Pripravu na solary, tj. Misto pro vedeni trubek pod barak mame a zatim jsme nevyuzili. Ale jeden nikdy nevi. Jedem komplet na elektrinu a ucty budou vysoky.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 16:59

Popojedem, hele Vlasta Redl to se musí líbit každýmu cerstvymu důchodcovi ne? Kromě metalistů třeba:-D (No já bych na něj taky šla, mám-li byt upřímna:-D) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. dubna 2022 17:15

Karja to nevím, ale mému tátovi by se líbil, do důchodu má teda ještě pár let. A mě taky;)

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 17:34

Karja Vlasta Redl se líbí i mě a do důchodu celkem daleko :-) Tuhle na festu teda přijela celá kapela trošku namol, tak byl víc ukecanej než hrál, ale bylo to vtipný.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 17:37

andulka01 Jo no mě se právě taky líbí no! I to jsou snad celkem známý písničky bych tak řekla. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 17:38

Karja andulka01 

Já jsem VR zažila naživo několikrát, prvně před 20 lety. A pokaždý, pokaždý mnohem víc kecal než hrál. Je vypitej a trapnej. Nedoporučuju.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 17:51

dynda Děkuju, to by nám vadilo hodně. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 17:56

Karja 

Pro mě to bylo vždycky zklamání, bohužel, ani vtipný to nebylo. Třeba se tu někdo ozve, že koncertuje i jinak, uvidíš.

Offline martek01
1441 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 18:04

Karja mate podlahove topeni? ono resit to v uz postavenym je docela blby, kazdopadne myslim martek01 se nabizela ze je odbornik, tak bych se poradila s ni

jasný, poradím. napiš mi zprávu

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 18:45

andulka01 Mně se docela líbil, ale s výjimkou jednoho koncertu vystupoval vždycky pod parou. A někdy jako že dost, na posledním nadával lidem a pak i zvukařovi, tomu spílal rovnou do ču... Tak už na něj nechodím.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 12. dubna 2022 19:16

dynda No to by našim hodně vadilo. A lístky jsou na maloměsto docela drahé, to nebudu kupovat. 

martek01 Děkuji, nakonec to během mého plkani zde vyřešil sambo. Ale ono určitě ještě něco vyvstane časem