Karja To by asi mohlo přijít si myslím. Já mám obvykle jeden den odpoledne zásilku na podacím depu, další den ráno příjem na expedičním depu a během dne je to v mojí zásilkovně.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Já se nechci nikoho dotknout, ale pokud s migrénu zvládnete byť jen dojít do práce ... tak úplně nevíte, co je pravá migréna. Což vám lze jen závidět ![]()
MP Meri
ja kdyz to ctu tak vzdycky nechapu, o cem to dotycna mluvi, pac ja jsem s migrenou nezvladla ani koukat, natoz treba mluvit, nebo nedejboze slyset nejaky zvuk. jediny ceho jsem byla schopna tak stocit se do klubicka a modlit se at co nejdriv umru
MP Meri viktorka_od splavu kazdej to ma jinak, tak klidek, neni to soutez
711990 To rozhodne není, jen když někdo řekne, ze jde s migrénou do práce, tak pro mě je to asi na stejným levelu, jak kdyby mi řekl, ze šel do práce s rozbehnutym porodem. Úplně nepředstavitelny proste. Ale jak říkám, mluví ze mě v podstatě čirá zavist.
711990 Shodly jsme se, že neexistuje. Pokud myslíš tu kapačku, tak to se pořád řeší jen symptom, ne příčina.
viktorka_od splavu Omlouvám se, ale pořád nechápu. Když se budu víc šetřit, tak budu žít déle a lépe? Mluvím tu pořád o fyzickém stavu. Takže nesportovat, nepracovat? To pak sice nebudu unavená, ale shniju v křesle.
continuity ano, taky mi ležení nepomůže. A když je mi úplně nejbídněji, tak aspoň koukám na TV, protože když ležím, tak to hodně moc vnímám a to je k nepřežití. Na HO to bylo fajn, záchvat mě obvykle vzbudí ráno mezi druhou a třetí, takže kolem sedmé jsem byla celkem OK, před pátou to taková paráda není, ale dá se. Při mojí frekvenci záchvatů strávím s migrénou pravidelně půlku dovolené, služební cestu, školení, ples, prostě cokoliv.
Migréna versus bolest hlavy je podle mě stejný případ jako chřipka versus obyčejná viróza. Lidi to úplně běžně zaměňujou.
MP Meri triptany mi zabírají. Je to migréna, mám auru, slepou skvrnu a nezabírají žádná analgetika. A třeba máme i tu hranici nastavenou každý jinak. Pokud by mi z něčeho jiného bylo tak zle a něco mě tak bolelo, tak běžím na pohotovost. Tady vím, že to nemá cenu.
Já se na začátku ptala na zkušenosti s CBD olejem, nechtěla jsem rady ohledně migrény
.
Mirka Tak já se vyjádřím - zkoušela jsem před lety - jediný zaznamenaný dopad to mělo v tom směru, že když jsem se v noci vzbudila šla na WC, měla jsem obavy, že sebou někde seknu. Pálení v ústech a jistou pachuť jsem pociťovala jen bezprostředně po aplikaci. Využívala jsem lahvičku, do další jsem nešla. Nenapíšu, co to bylo za olej - byl ze zahraničí.
tina já ji mám potvrzenou neurologem.
S rozjetým záchvatem nezvoadnu ani pracovat, ale když si zavčas vezmu prášky fungovat můžu. Kdybych si je nevzala, lezu po zdi a to doslova. Kvůli tomu, že to lze kontrolovat léky, to ještě nepřestane být migréna.
Slyšela jsem, že je biologická léčba proti migrénám, při které se píchá jedna injekce měsíčně, ale nikdo z lidí co znám to nevyužívá, přesněji buď o tom neslyšely nebo jim to nikdo jako možnost nenabídnul a tady jsem si všimla většinou píšete taky jenom o triptanech, tak netuším jak moc je ta léčba v ČR rozšířená.
Mirka jenze treba na nektery migreny zabiraji antiepileptika a snizi ti mnozstvi zachvatu
MP Meri jenze klidne jo....proste migrena se projevuje ruzne, ne kazdej ma svetloplachost, ne kazdej zvraci, nekoho boli pulka hlavy, nekoho cela, nekdo ma bodavou bolest, nekdo tupou. Uz jsem alergicka na tyhle soudy "ale nevypadas ze mas migrenu". A myslim, ze dokazu rozlisit dobre bolest hlavy od migreny, alespon u sebe
Černá kočka jj rikala mi o tom neurolozka, ale pry dokud to jde resit jinak, tak se preferujou jiny zpusoby, mozna je to proste jen drahy?
continuity napsala jsem to ve velmi obecné rovině a za tím si stojím
711990 Je možné, že tady je zakopaný ten hlavní pes.
711990 je to drahy. Abyto zaplatila pojišťovna musíš zkusit minimálně dvě ty preventivní léčby, jedny z toho myslím antidepresiva a ty nesmí mit moc efekt.
Kolega tam byl po nějaké známosti, celkem si to pochvaloval. Mě by ty antidepresiva tak nevadily ( rozhodně ne v mé situaci), ale pořád se k tomu nemůžu odhodlat, protože snižují libido a s tím jsem měla zatím problém u každé medikace, která má v letáku tento účinek.
711990 Já to určitě nemyslela jako znevazovani bolesti ostatních, spis to byl povzdech, ze o takových mírných intenzitach si bohuzel muzu nechat zdát. Ze si na to vysazena chápu.
tina akorát se to asi netýká žádné z těch, co tady přispěly.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí