"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. června 2022 09:26

Tabea určitě zkusím, máme tu dobrou lékárnu, poradím se. Já blbka fakt myslela, že v tom multi je.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2022 09:27

Tabea já měla budík o půl hodiny dřív, vzala jsem si železo, zapila džusem a ještě spala. I tak to nebylo nic moc.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. června 2022 09:28

Tabea večer mám nově prášek na cholesterol, to jsou radosti, na ... to stáří je. Teda, střední věk bych měla správně napsat, asi.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. června 2022 09:29

Evaeva džus na lačno? jsem mrtvá.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. června 2022 09:32

Mirka pokud pro tebe existuji jen dve moznosti bud "lezet a hnit" nebo pres bolest a unavu drit do umoru, nema to cenu vubec dal probirat

Mrzí mě, že to píšeš zrovna Ty, která máš dost zkušeností s překrucováním svých příspěvků tady na fóru.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 15. června 2022 09:41

Mirka Také mám dva, nárazově tři léky "na lačno". Někdy tím magistru v lékárně zkusmo popíchnu. Beru to ráno, v poledne,večer - vždy před jídlem, jinak se nedá.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 15. června 2022 09:52

v těhotenství jsem brala globifer, může se to kdykoliv a neni po tom špatně, tardyferon na předpis mě málem zabil

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 15. června 2022 09:52

Mirka nečtu to úplně pozorně, ale ty víš, že máš nízkou hladinu železa? Pokud ne, tak bych ho do sebe neprala. Pokud to není problém, domluvila bych s praktikem na vyš. krevního obrazu  (zda jsi chodokrevná, jak je velká červená krvinka) a hladiny železa (třeba i feritin a transferin).

Offline rozarka
4221 příspěvků moje polička 15. června 2022 09:54

Tabea asi bych to konzultovala s lékařem, když jsem dávala krev, tak mi obcasrikali, že mám miň železa a když jsem navrhla nějaké doplnění, dr se chystala za hlavu, že se železo nemá brát jen tak od oka, ať prý raději pridam na mase apod.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2022 10:21

Mirka právě že když se železo zapije džusem, není po něm tolik špatně. Jinak si taky džus na lačno nedávám, ale tohle byla pořád ta lepší varianta

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 15. června 2022 10:26

Evaeva džus zvládnu, mlíko ne

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 15. června 2022 10:28

Mirka já se omlouvám jestli jsem to blbě pochopila ale fakt to pro mě takhle vyznělo. Pro mě to hnití má dost nepříjemný konotace protože takhle mě vždycky shazovala maminka že jsem shnilá, případně ještě že shniju ve špíně. protože i jsem měla když jenom takovou mírnou formu únavového syndromu tak skutečně není nejdůležitější věc na světě mít vyžehleno. dneska už fakt poslouchám svoje tělo a když si potřebuju odpočinout tak si prostě odpočinu a rozhodně to neznamená že jsem lenoch. Ten odpočinek je totiž jediná věc na světě kterou za mě skutečně nikdo neudělá. takovýto přesvědčení že kdo sedí nebo nedejbože leží tak se válí a ulrutně hřeší to je fakt strašný nastavení do života, To se sice musí strašně líbit okolí ale člověk si tím prostě ubližuje. 

49378 příspěvků moje polička 15. června 2022 10:32

K tomu nalačno bych jen řekla že sice ráno je to organizačně nejjednodušší ale pro ten žaludek fakt hodně krutý. nalačno by mělo být 3 hod. po jídle a to je mnohem lepší než po celé noci 

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 15. června 2022 11:07

Potrefenáhusa 

Mně tardyferon akorát způsoboval mírnou zácpu, jinak mi po něm špatně nijak nebylo. Ale stejně mi ještě poslední krabička zbyla skoro celá.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 15. června 2022 12:11

Me rekli ted v krevnim centru, ze mam malo zeleza, ale mudr na kontrole nic nezminila.

Offline Tabea
8156 příspěvků moje polička 15. června 2022 12:55

rozarka máš pravdu, cpát do sebe bezhlavě cokoliv není dobrá cesta. Zjistit hladinu železa by neměl být problém. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2022 13:31

viktorka_od splavu no když jsem byla na začátku těhotenství, tak tři hodiny po jídle jsem byla fakt jen ráno jinak jsem jedla tak po hodině, aby mi nebylo špatně.

49378 příspěvků moje polička 15. června 2022 13:51

Evaeva blijici tehotny jsou jiny level

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. června 2022 13:54

viktorka_od splavu jojoi když já teda neblila, jen mi permanentně bylo špatně

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 15. června 2022 15:55

Evaeva mne to vlastní železo dojelo tak v půlce těhotenství, chodila jsem jednou za měsíc na odběry na hematologii kvůli srazlivosti, a to železo jelo měsíc po mesici dolu