Karja Taky bych řekla pravdu, že potřebuji dohánět věci kolem domu.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
notna No tam ale nehraje to, že příští týden už najednou čas mít budu. Nakonec jsme to se sambem domluvili, že bude ty holky hlídat on, ať není nějaký mrzení.
Karja a ty nemůžeš jít s kamarádkami na výlet? Nebo v čem je problém?
Bych řekla, že se chceš vidět s kamarádkami. To je věc, kterou dospělí lidé běžně dělají. Přece se nepředpokládá, že budeš už jenom u tchýně a doma.
Navíc, teď to neber zle, ale co mají naše babičky vnoučata a navázaly s nima nějaký vztah, tak je naše role jakožto ploditelu ukončena a my totálně nezajímaví. Nějakou dobu nás tolerovali, že bez nás ty děti nemohly být dlouho, ale od doby, co to zvládnou, jsme většinou aktivně vyhnáni.
Karja no tak to ji ten příští týden nepotřebuješ, vědět to nemusí, tak tento týden se omluv, že máš moc práce a když budou holky pryč, zvládneš všechno co potřebuješ.
continuity Ty máš předpoklad, že ta druhá strana je o.k. , to by potom bylo bez diskuze. Ale tam je právě leckdy furt něco, nějaký mrzeni se, člověk chce tomu předcházet, aby byla zachována relativně jakastakas pohoda.
Catherinne Přesně tak to uděláme;-).
Karja já bych řekla, že co je jí do toho, co budeš dělat, ale zjevně to není tak jednoduché. Mně tchýně vždycky říká, ať chlapi klidně přijedou sami, ať si odpočinu, a mně je kolikrát blbý říct, že odpočatá jsem dost a ještě bych musela třeba uklízet
No vyřešili jste to dobře, ale někdy fakt nechápu. To ty lidi jako už zapomněli, jaké to je mít malé děti nebo co?
Evaeva No tohle je taková jiná kapitola;-). To zas ona nám ty holky hlídat chce nebo tak, ale spíš je tak bv zajetí toho, co se dělá a nedělá,musí a nemusí, jaký má ona očekávání a je to těžký někdy no;-)
Karja jasně, chápu, očekává tě na rodinnou sobotní návštěvu.
notna No tam ale nehraje to, že příští týden už najednou čas mít budu. Nakonec jsme to se sambem domluvili, že bude ty holky hlídat on, ať není nějaký mrzení.
Máš dvě děti, stavbu, tchýně asi ví, že jsi v zápřahu. Myslíš,cze by ji vadilo, že jedeš jednou za kamarádkama? U nas babickam bylo fuk, jestli hlídají, protože pracuju nebo jdu za zábavou. Ale já se jim nevyhýbala. Jestli to tvoje tchýně cítí, že se jí snažíš vyhnout, tak to tím stejně nezmenis. A podle toho, co píšeš, má holky ráda a hlídá taky ráda. Tak bych ji je dala i tak.
Karja Taky mi přijde jako úplně regulérní důvod, že jedu na výlet s kamarádkama. Žádný tanečky bych kolem toho nedělala. Zrovna včera jsem na to téma měla zajímavou debatu s japonskou kamarádkou, ona žije trvale v ČR, teď sem přiletěla zhruba na tři týdny, tak jsem se jí ptala, jaké má plány, jestli kontaktovala nějaké místní kamarádky, co bude dělat babička s její dcerou (neviděly se celý covid) a tak...no a ona, prý že vůbec nic, že na drink s kamarádkou byla minule a přišla o hodinu později a její matka to od té doby už pět let řeší...a že babíčka s vnučkou jako super, ale ona vždycky musí být u toho, že to je v JP normální, s tchýní totéž. A dokonce ani otec dítětě (trvale žije v Japonsku a dceru taky neviděl celou dobu) s ní nechce být sám!!! Jako dost jsem hleděla, rozumíš, ona ji má na krku v ČR nonstop, už deset let, žije tam s ní sama a tady tohle!
continuity Ty máš předpoklad, že ta druhá strana je o.k. , to by potom bylo bez diskuze. Ale tam je právě leckdy furt něco, nějaký mrzeni se, člověk chce tomu předcházet, aby byla zachována relativně jakastakas pohoda.
já se tem mrzenim snazim předcházet tak, ze u většiny pokud možno nejsem...![]()
To ty lidi jako už zapomněli, jaké to je mít malé děti nebo co?
ano, zapomněli, pamatujou si jen něco, paměť je asi milosrdna ![]()
V pondeli jsem tady byla v lidlu a ackoliv jsem pred tim platila dost vysokou sumu kartou bez problemu v jinem obchode v lidlu kdyz jse dala kartu to furt nabihalo...prodavacka rekla ze to nejde tak jsem zaplatila penezma a ted koukam na stav konta a lidl je strzenej.![]()
Je nejaka sance to dostat zpet?uctenku samozrejme uz nemam,i jsem ted prohledala odp.kose coz bylo dost nechutny i v rukavicich.
Zarinya já nevím jak to chodí tam, ale já bych tu platbu reklamovala v Lidlu. Jim to muselo přece pri večerní uzávěrce vyběhnout, že ta platba byla dvakrát. Vzala bych výpis z banky a nabehla tam.
notna No je velké riziko, že by ji vadilo, že nejedu na rodinou oslavu, protože nemám čas, ale s kamarádkama jo! Jako ono to mrzeni občas bývá na úrovni polohysterickych telefonátu. Jo, to jak člověk nezazije, tak neví, ten racionální přístup moc nejde uplatnit. Minule třeba holky hlídala, večer vždycky přišla třeba fotka, popis, dobrý, hezky jedí, hezky spinkají či podobné. Pak jsem tam přijela, hele půlhodinová smrst, co je všechno špatně,jak to bylo hrozný, velkamala pomalu na hranici ADHD, zralá na vzdělávání doma....Jako to bylo blbý, člověk vůbec neví do čeho kolikrát prijde!
Kora zkusim,ale musim pockat na muze na takovou reklamaci si v rectine netroufam.diky
Zarinya No mamka rikala, že se jim občas stalo, že se to z karty strhlo dvakrát. To se normálně dalo vrátit s výpisem z účtu. Nevím jak v Řecku, ale tady by to asi šlo, mívali v penezich a těch všech systémech pořádek. Počkej na muže a běžte to vyřídit.
Zarinya ještě muzes zkusit reklamovat transakci v bance, ale možná budou chtit účtenku o zaplacení v hotovosti.
Nemáš to zatím jenom v blokacich? Mě se přesně toto stalo kdysi v Chorvatsku na dalnici na mytu, volala jsem do banky a paní mi řekla, že už to vidí sama, že to vrátí do pár dní. A tak i bylo.
continuity ne uz je to strzeny a az odjedu do nemecka bude na jednani s bankou pozde.zkusim s muzem ten lidl.
Diky vsem za nadeji...sice to nebyla horentni suma,ale proc o to prijit,ze?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí