"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 15. července 2022 12:33

Zarinya mně se stalo něco podobnýho co černý kočce: než jsem se rozhoupala to řešit, vyřešilo se to samo... tak pak dej vědět, jak jsi dopadla

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. července 2022 14:00

baltik tak asi by to neuskodilo,holt priste,vse je jednou poprve,ale ja mam vsechno rozepsane v intern,bankovnictvi,misto,datum,cas nakupu.....to by melo stacit.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. července 2022 14:01

RoSa jj:-)

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 15. července 2022 14:03

Zarinya jde spis o to, ze nemas jak dolozit tu platbu v hotovosti, ze jsi zaplatila 2x se z uctu nepozna. Snad to dobre dopadne.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. července 2022 14:07

Kokoska no to je pravda.Tak snad maji dobrou techniku,ktera jim to vyhodnotila dvakrat jak nekdo psal.

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 15. července 2022 16:19

Kdyz jsem videla v HM prodejne sako a na netu neni, znamena to, ze konci, nebo jeste bude? 

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 15. července 2022 17:16

SOS - už druhej den likvidujeme připálenou rybízovou šťávu s cukrem ze dna odšťavnovacího hrnce (neptejte se prosím, jak se tam dostala) a po spotřebování dvou balení Žabky, průběžnė zahřívání a půl záhonu přesliček je tu a tam přes odolnou černou vrstvu vidět kousek dna - neexistuje nějakej účinnější dryák?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. července 2022 17:22

Isca já připálené hrnce čistím tak, že v nich povařím ocet s vodou, pak to jde hrubou stranou houbičky.

Offline Kora
příspěvků moje polička 15. července 2022 17:34

Nechala jsem si omylem poslat zásilku do Alza boxu...jako proč by mi jí měli nosit do kanclu, když si pro ni můžu dojít, že jo..

Potřebuju k vyzvednutí staženou aplikaci nebo přijdu naťukám PIN a otevře se mi to?

Ještě jsem to nikdy nedělala, děkuji

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 15. července 2022 17:35

Kora natukas PIN a otevre se :)

Offline Kora
příspěvků moje polička 15. července 2022 17:38

Kokoska Zarinya tak uplně zjednodušeně, večer mají nějakou tržbu, z toho je určitá částka platby kartou a určitá platby v hotovosti. Pokud dostali za jeden nákup zaplaceno oběma způsoby, poznají to. Ale je možné, že to vrátí zpět na účet rovnou.

Offline Kora
příspěvků moje polička 15. července 2022 17:39

Kokoska děkuji pěkně, tak jsem si to představovala

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 15. července 2022 17:53

Isca 

Já dávám povařit vodu se sodou. Soucítím, kuchyňské katastrofy bývají na palici, úplně zbytečné a úmorné.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. července 2022 18:02

Kora jj,to zni logicky +osobni zkusenost nekterych uzivatelek.A urcite se to stava tak to snad maji nejak osetrene,ze to proste poslou na ucet.

Ja jen na to rano koukala a aniz bych se zamyslela uz to psala sem.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 15. července 2022 18:13

Isca Likvidovala jsem připálené zelí a to tak, že jsem povařila v hrnci s vodou a sodou, nešlo to dolů, nechala jsem to den stát, znovu povařila, nechala tři dny stát a odlepilo se to skoro samo. Ale šťáva a ještě s cukrem, to může být pořádný ořech.  Jak se to stalo?

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 15. července 2022 18:14
Reakce na dynda:

Isca 

Já dávám povařit vodu se sodou. Soucítím, kuchyňské katastrofy bývají na palici, úplně zbytečné a úmorné.

Evaeva dynda Díky, děvčata, obé jsem aplikovala,a účinkuje to sice, ale ztuha. Takže jdu do dalšího kola, a obávám se, že nikoli posledního kola

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 15. července 2022 18:17

Isca na velké připáleniny (většinou takovéty prastaré vrstvené třeba ze starých forem) používám Sandex na trouby. Natře se, nechá působit a smyje.

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 15. července 2022 18:18
Reakce na Garfie:

Karja Taky mi přijde jako úplně regulérní důvod, že jedu na výlet s kamarádkama. Žádný tanečky bych kolem toho nedělala. Zrovna včera jsem na to téma měla zajímavou debatu s japonskou kamarádkou, ona žije trvale v ČR, teď sem přiletěla zhruba na tři týdny, tak jsem se jí ptala, jaké má plány, jestli kontaktovala nějaké místní kamarádky, co bude dělat babička s její dcerou (neviděly se celý covid) a tak...no a ona, prý že vůbec nic, že na drink s kamarádkou byla minule a přišla o hodinu později a její matka to od té doby už pět let řeší...a že babíčka s vnučkou jako super, ale ona vždycky musí být u toho, že to je v JP normální, s tchýní totéž. A dokonce ani otec dítětě (trvale žije v Japonsku a dceru taky neviděl celou dobu) s ní nechce být sám!!! Jako dost jsem hleděla, rozumíš, ona ji má na krku v ČR nonstop, už deset let, žije tam s ní sama a tady tohle! 

​Tyjo! Konecne to ma nekdo jako ja! Takze matka a tchyne jsou takovy Japonky.

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 15. července 2022 19:33

Černá kočka Netušíme, buď je někde díra, a ta šťáva prokapávala ze středního dílu do spodního s vodou, nebo tam rybízu máma narvala moc, s z toho horního to nějak překypělo dolů. Teda pak je další fáze , když někdo do toho spodního včas nedoleje vodu, že

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 15. července 2022 19:38

tarra Dík, snažila jsem se vyhnout velké chemii,ale nebude zbytí, ještě je tu několik hrnců rybízu, a džemy už dělat nechceme snad to budou v místním COOPu mít.