MP Meri Pinot Noir u nás je největší problém regulace času, přestala jsem televizi asi před měsícem úplně zapínat, protože to generuje strasny jeceni a neustaly vyžadování, ať něco pustím (nemám problém ji to nepustit, ale vadí mi to neustaly jeceni :-) - takže teď není nic, občas se zepta, já řeknu, ze to nebudem poustet a kupodivu to bere mnohem víc v pohode, než když jsme to pousteli na chvíli kazdej den
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
MP Meri já jsem vůbec nechtěla hodnotit přístup k médiím. Jen že ta videa, co vypadají na YouTube nezávadně, jsou často taky plná násilí. Ale nedělám si iluze, že by si nehrál na lupiče a policajty nebo neboural s autama, žejo.
U nás je nejlepší pořad teď Operace Jau na Déčku, to úplně hltá. Já to pak paroduju, když ho manipuluju, aby jedl něco pořádnýho ![]()
Potrefenáhusa U nás ta fáze vypínání pohádky byla taky velký špatný, ale beru to tak, že i tohle se musí naučit, že každá sranda jednou konci a trochu si to "odžít". I když bylo období, kdy jsem si čas na pohádku odpočítávala spis sobě, protože jsem se děsila toho hysteráku, co přijde
Teď už je to mnohem lepší, chápe koncept času i nějakou posloupnost činností. Takže scéna je málokdy. Tvoje je ještě malá, to přijde později.
MP Meri já bych dítě, které chce místo koukání fotit spíš podpořila. Ty nové technologie tady s námi jsou a už asi zůstanou a spousta lidí je neumí využít ke svému prospěchu.
Taky beru jinak když dítě čistě čumí a když si hledá podklady třeba pro referát. ( Nebo plánuje výlet, ale tak daleko jsme ještě nedošli
).
continuity Rozhodne. Beru to tak, že já z pozice technologickýho dinosaura, kterým se během par let chtě nechtě stanu, bych měla svoje dítě v rozvoji používání technologií spíš podporovat. Samozřejmě se to nerovná že mu poskytnu neomezený čas, kdy bude bezduše čučet na videa o vybalování lega z krabic. Nějaký pravidla máme (nekoukat při jídle, hned po ránu, v autě a tak dále), jak na příležitosti, tak na časy. A snažím se mu to prokladat. U telefonu mi paradoxně nevadí ani tolik obsah, jako to, ze u toho hrozne neergonomicky sedí, takže jsem radši, když kouká na TV.
Mimochodem ten jeho telefon fotí hrozne, ale když mu občas pujcim svůj, děla lepší fotky, než nás tiskovej mluvčí
žluťásek Operace Jau je super, ta u nás jednu domu hodně jela.
Jinak kluci, když byli malí, tak se dívali jenom na skládaní lega, nic jineho je nebralo. Bohužel z toho vyrostli a teď teda už vůbec nemám přehled. Půjdu do pekla.
Když jsem malé pustila jednu pohádku (mladší milovala třeba Krtka), bylo to v pohodě. Když jsem podlehla pokušení a pro svůj klid nechala běžet několik dílů, bylo to pak zlé.
Sweet Potato tak nějak
jako to pokušení je někdy fakt silný, ale je to vykoupeny tím peklem pak
MP Meri Pinot Noir Ja v tom pekle budu drzet misto, budu tam totiz o neco driv
Moje decka uz nedaji bez telefonu ani ranu, co byl covid a online vyuka, tak cela Tondova trida se denne schazi na "skola online", kde spolu telefonujou, hrajou hry a buhvico, co ani ja nechapu, takze jsem to nechala vyssi moci.![]()
Sedmileta dcera si stahuje free games o stehovani poniku nebo se stara o kocky a tak. A chce byt youtuberka.
Luna Ríša (na podzim mu bude šest) si hraje na youtubera - já si jako pustím video a on začne show, vypráví o Sirenheadovi nebo Minecraftu, ukazuje nákresy, předvádí postavy,... Zakončí to tím, že mám dát like a odběr a uvidíme se u dalšího videa. ![]()
Pinot Noir To je super
ma naslapnuty, borec!
Dcera si zas donese hromadu poniku vsech velikosti a hraje s nima neco jako absurdni drama, ktere ale konci velkym pratelstvim
a tak.
Luna to je náhodou super. Když mi bylo tak 11-13 chodili jsme se navštěvovat tři rodiny a točili jsme rozhlasové detektivky. Dokonce nám táta kamarádů donesl profi mikrofon. Takže jsme chodili po bytě a hledali vhodné zvukové efekty.
Jeden díl měl název: Vražda na rohu okrúhleho domu.
Žádné následky to na nikom nezanechalo.
Naše děti dělají bratrkanci to samé, akorát teda s použitím vlastních záznamových zařízení.
continuity Jeee, dik za pripomenuti. Detektivky jsou super, ja jsem se svou kamaradkou nahravala jakoze radio a jmenovalo se to buhviproc JODOVODIK
Ale o chemii jsme teda nemely ani paru. Ona byla neskutecne pohotova a vtipna, bohuzel uz nezije, tak aspon zavzpominam...![]()
Potrefenáhusa mně dobře funguje domluvit se na počtu pak před poslední pohádkou upozornit, že je poslední. Ani s jedním nebývá od mala problém. Mladší to teda zvládá malinko hůř, ale stačí, když se zeptám, kdo z nás to vypne, a je po problému.
Pinot Noir MP Meri já jsem už v tom pekle taky byla, pouštěl si normální YouTube, kids se mi moc neosvědčilo, co chtěl, sám si vybíral. Ale teď má HBO max, má tam svůj účet s věkovým limitem a jsou tam jen normální pohádky. Některé jsou celkem blbosti, ale nejsou to žádná podivná barevná šílená videa.
Evaeva u nás tohle nefunguje, resp.není ani problém to vypnout, ale ze ona pak ukazuje na televizi 50x za den a řve pak fakt celej den, když ne
Ten detox je pro mě aktuálně mnohem snazší
Do pekla přijdu já, moje dítě neví, co je youtube, tablet zná jenom ze školky, kde ho občas používají k výuce, notebook je nuda, protože na něm se jenom pracuje a netuší, že Tlapková patrola lze pustit i na jiném zařízení než je televize v obýváku ![]()
Mohučanka Já myslím, že dobrý.
Potrefenáhusa Jako nic je pořád nejlepší:-D. Mně se osvědčilo zapínat tv jen v konkrétní časy a pak už se během dne neptají. Ale není to nic dobrého i tak samozřejmě.
U nás je ta televize hrozně nadužívána z důvodu moji lenosti asi. Že uspávám malou, tak to té starší pustím ať vydrží čekat, pak si chci uklidit kuchyň, pak vypít kafe, připravit svačinu na odpoledne a ona tam tak odevzdane čučí než s ní začnu já něco třeba vyrábět, a tak jako s ní aktivně jsem. Štve mě to moc. Možná si dám nějaký jasný timelimit na každý den.
Potrefenáhusa my právě taky pouštíme pořád ve stejné časy, ráno, když se nasnídají, a pak před spaním, jindy ho to vůbec nenapadne.
Karja starší začíná s audio, a když ho to nebaví, pustí si tablet. Na něm je, dokud se mladší nevyspí, já částo pracuju, ale i když ne, vůbec nemá zájem se mnou dělat cokoliv.
Evaeva to jsou proste dve kategorie deti, potazmo lidi. Moje dite taky jede jen extremy, vyhodnejsi je proste nic nepoustet, nemit doma sladky/zmrzlinu, jinak nema zaklopku. Doma teda porad mame screen time nula a je to super. Niceho se nedozaduje a umi se zabavit sam, pripadne chce, abysme mu cetli. Ja ostatne taky neumim delat nic jen umirnene, dat si jen dva ctverecky cokolady apod...takze se ani nedivim![]()
Evaeva No naše fakt nemá miru. Taky mi u koukani zvlášť po obede přišlo, ze má vliv na spaní
já to neodsuzuju, vůbec, jen pro nás je zatím lepší ten pust
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí