Kokoska No právě, a průšvih bych si nepochybně musela vyřešit sama. Ale ono i obráceně, můj mobil mi často krade moje zvídavé batole. Už umí poslat i SMS s obrázky, to by se firemnímu security oddělení asi moc nelíbilo
. Občas mobil někde zapomenu položený, nechám ho v šatně a tak...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
gtea rozhodne tu povinnost nemas. Ale mozna by ti mel zamestnavatel pak prispivat na provoz a opotrebeni telefonu, na cast tarifu nebo objem cerpanych dat. Jsou na to myslim i nejake predpisy, co a kdy. Jestli jsou to skrblici, treba by na to mohli slyset, jako duvod proti. Taky je otazka, jestli by ta aplikace ukladala nejaka data na tvuj mobil a jak ho mas chraneny ty, to by taky meli uhradit, pokud by po tobe chteli zarucit nejake zabezpeceni.
Kokoska To jednoznačně uvedli, že na nic přispívat nebudou. Takže já si myslím, že mě k tomu tím pádem nemůžou nutit. O zabezpečení osobních smartphonů není psané nikde nic, což je zvláštní. Celé to zní jako - nechceme do toho moc investovat, ale mít to musíme, tak si to prostě rychle někam (kamkoliv) nainstalujte.
gteaManžel má pracovní a soukromý v jednom. Zaměstnavatel mu přispívá na data, na nový mobil a též zajišťuje ochranu. Jenže tak se občas stane, že se třeba nepřipojí přes wifi na hotelu, někdy ani doma a nadává občas strašně. Říká, že už by to nikdy nespojil.
Nebylo by jednodušší hodit svůj telefon do záchoda? Aspoň na čas...
Díky za další zkušenost. Dušují se, že to by ta aplikace neměla dělat, ale čert jim věř. A naše firemní síť blokuje např. i stránky se spodním prádlem, to bych neměla radost, mít tenhle filtr v telefonu :-).
gtea fakt to nedelej, pro tebe z toho zadne benefity neplynou a spis by sis zkomplikovala zivot. Nutit te fakt nemuzou.
dynda No já jim tvrdím, že mi na soukromý nejde stahovat aplikace
. Ale nějak to nezabírá, buď mi to nevěří, nebo nerozumí (to spíš, je to fakt náročná konverzace). Nicméně myšlenka zlikvidovat tu firemní Nokii je celkem zajímavá. Až na to, že Nokie vydrží skoro všechno...
dynda nebo ho pujcit tomu batoleti ![]()
Kokoska To dělám, a furt nic! A navíc ho mnohem víc zajímá ten soukromý dotykový, samozřejmě.
gtea muj muz zrovna nedavno vzpominal na svuj prvni mobil, Erickson s kovovym plastem, jak byl neznicitelnej ![]()
Neví někdo, jestli mi zaměstnavatel může nařídit, abych si do soukromého telefonu stáhla pracovní aplikaci?
Nemůže.
Může se s tebou pouze dohodnout (např. dodatkem k pracovní smlouvě), že si aplikaci stáhneš a budeš ji používat, ale zároveň ti musí hradit určitou částku nákladů za použití tvého soukromého telefonu a připojení.
Osobně bych to z mnoha důvodů nedoporučovala.
jerry Díky moc!
gtea - já jsem tady občas jak v jiříkově vidění. V životě by mě nenapadlo, že pro firmu je problém nový smartphone za pár kaček. Místo toho donekonečna řeší aby jsi si to naistalovala na svůj. To je dílo, taková prkotina.
jitřenka Jo, taky koukám. Ono se to teda týká všech zaměstnanců, ale většina už firemní smartphone má (není teda za pár kaček, vzhledem ke značce). Akorát naše oddělení ne, na nic moc ho jinak nepotřebujeme.
Malenge blbi lidi veri v perpetuum mobile a v to, ze vstupni investice se nepocita do ceny provozu. nejak se te to dotklo nebo co?![]()
gtea Nemuze ti to jen tak naridit. Navic ty jako soukroma osoba nemas povinnost mit telefon s takovou pameti a operacnim systemem, aby ti ta aplikace fungovala nebo sla stahnout, nemas povinnost mit smartphone, vlaste neni vubec povinnost mit jakykoliv telefon i kdyz ho skoro kazdy asi ma, protoze bez neho uz se tezko funguje.
viktorka_od splavu nedotklo, nevím, proč by mělo, jen jsem tu hlásku nepochopila, tak mě zajímalo, co tím myslíš.
Malenge oki
Sedmá z devíti btw jestli máš doma ledničku, tak máš tepelný čerpadlo, to není žádnej speciální vynález, akorát si o ní nikdo nemyslí, že by jela zadara:-) za mě to může být fajn věc, pokud je doplněný třeba krbovýma kamnama a ideálně v novostavbě
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí