"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 16:54

Koukám, kolik je v řadě z vás důvěry, to je super! Vy i vaše nezletilé dcery budete klidně sdílet pokoj, koupelnu, záchod, s v podstatě cizím mužem. Dcera se dostala do poměrně diskomfortní situace, ne vlastním přičiněním.

A pak se píše na novinkách, ale bohužel i v soudních rozsudcích - co asi tak čekala, když s ním byla sama na pokoji?  Ale to jsme se, doufám, vzdálily od mého dotazu.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 17:09

Mha dcére som kúpila plášť do dažďa v Uniqlo. totiž v Holandsku prší každú chvíľu, keď už prší, tak je to yo všetkých smerov, dáždnik je skôr fancy doplnok:)....vyzerá ako baloňák, ale je z nepremokavého materiálu a dobrý je. Inak na toto by som sa pozrela aj do britských eshopov, tí s tým budú mať skúsenosti .

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 17:17

Mirka

podľa mňa to divné je, a to som dcéru nechala bývať teraz na podnájme s chalanom, s ktorým ani nechodí (dokonca ten má frajerku, ktorá býva inde). ale tak má už 20 a bola s tým ok, pozná ho (majú teda každý svoju spálňu samo).

Ale zo školy to nechápem, neviem, aké sú teraz pravidlá, ale keď som ešte tobila táborovú vedúcu, tak to aj na tých táboroch jednoznačne zakázané bolo a čo si pamätám akékoľvek sústredká (oukej, to boli matické a tam sú tak nejako všetci v tomto pozadu), ktoré robili mat-fyz študenti, ktorí si s mnohými vecami tiež moc hlavu nelámali, tak toto proste nie.

a pamätám si, že to býval problém postrážiť ešte aj medzi poschodiami, u týchto pubišov nikdz nevieš, čo im skrsne v hlave, už len z frajeriny, alebo že sa chcú predviesť.

Jo a - to teraz nie tebe, skôr všeobecne - sa to nedá zredukovať, že tí búrači múrov a preskakovači balkónov by boli vždy chalani.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 17:20

Mirka jo a rozhodne by som to pomerne rázne riešila, predstava, že by som mala takto bzť v 17 s chalanom s ktorým bz som nechcela, brrr....veď on to môže bzť kľudne aj slušný chlapec, ale predsa to je zásah do intimity, tobôž v dospievaní.

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 17:24

slniecko jj k tomu dovetku, na nasem poslednim vylete s gymplem mely pruser holky, ktere oknem vlezly do pokoje ke klukum

(uz i proto nechapu odpovednost nalozenou na to druhy devce-ta muze byt klidne se vsim svolna nebo se naopak domluvit s kamoskama a spat jinde..)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 17:25

Mirka Já svým dětem důvěřuju a vrací se mi to naštěstí ve velké sdílnosti, i problematických situací a v obrácené důvěře, naší mamce můžeme říct všechno. Nemyslím, že tohle je o důvěře, ale spíš i o jiných věcech. Třeba i o tom, že školní inspekce by asi nestačila valit oči, protože školní akce mají určitá pravidla. Taky proč bych já měla důvěřovat cizímu (pro mě ) klukovi, že mojí dceři neublíží, třeba i psychicky. A sama bych nechtěla sdílet pokoj s kolegou z práce, kterého mi někdo přidělí, jak psala viktorka_od splavu . 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 17:32

Renusatko taky mi dcery říkají hodně věcí, nedělám si iluze, že všechno. Proto vím dost podrobností z toho, jak to na těch zájezdech chodí. Jezdí 2x ročně, obě dcery se stejnou skupinou profesorů. Já nemám obavu, že by se dcera "utrhla ze řetězu" a otěhotněla, jak tu párkrát zaznělo. Zcela respektuju její případné svobodné rozhodnutí mít sex, ale tato konkrétní situace je úplně jinde, přesně, jak píšeš.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 17:37

Jo a ešte tá línia "je s tým ok, lebo nechcela robiť problémy"....akože to je linka, keď strčím dieťa (teraz mám na mysli toho "ehm-pedagóga") do intímne nekomfortnej akcie a učím dievča (alebo kľudne aj naopak chalana), že nemá robiť problémy....ako...no normálne som sa nas.ala !!!

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 18:29

Tak ja se tady priznavam, ze ani pokoje rozdelene na divci a chlapecke mi nezabranily v tom, abych mela v prvaku na gymplu na lyzaku sex

Ve druhaku jsme sice meli chatky tez oficialne rozdelene, ale nikdo uz nehlidal, kdo kde ve ktere spi. Sdilely se i postele, bez sexualni aktivity, proste se treba spalo v jedne chatce na hromade. Ve tretaku jsme na tydennim pobytu tez spali ve stanech pomichane, jak se kdo domluvil. Koukam, ze nas gympl byl uplna sodoma gomora

tehotenstvi na nem ale nepamatuju.

No a pak jsem se po maturite nastehovala na strahovske koleje, kde byly spolecne sprchy i zachody... 

Takze sama za sebe bych rekla, ze kdyby nas v sedmnacti dali na pokoj dve holky a kluka, kdy bychom se vsichni znali uz par let z jedne tridy, nevadilo by mi to. Neni to nikdo cizi. A nebala bych se ho, nedelala bych z kluku rovnou nejake nasilniky. A kdyby mi to vadilo, protoze by kluk treba smrdel, tak bych se branila. Kdyby s tim byla moje dcera v pohode, nevadilo by mi to tez. Mnohem vic nervozni bych byla z jakekoliv zabavy s alkoholem a neznamym osazenstvem baru. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 18:31

Mirka pokud se to tvojí dceři nelíbí, určitě je v pořádku s tím nesouhlasit.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 18:49

viktorka_od splavu No jo, jenze tady se z urciteho diskomfortu (který chápu) rovnou dělá z kluka, několik let spolužáka, který teda drzkuje na učitele, cizí chlap s mužským tělem, potenciální nasilnik. Pokud to děvčeti vadilo, měli to doma probrat a resit, což asi udělali.

Mirka Zeptala ses, dostala jsi odpovědi, tak volat tam asi teď nebudeš, ať to změní, tak se drž těch, co ti píšou, že to jim to přijde v rámci možností ok. Příště se ohradite hned a zcela a jasně. 

Offline Tabea
8168 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 18:50

viktorka_od splavu mne by se na služebce nelíbilo, i kdyby mi na pokoj frkli neproblemovou kolegyni. 

49385 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 19:14

Karja dyskomfort je to pro ty ucastniky, urcite i pro toho kluka, kdyby se tu zeptala jeho matka reagovala bych stejne. kapku me teda zarazi ze mas (nejen ty) hned jasno ze problemovy kluk = drzkuje na ucitele. co kdyz napada spoluzaky/zacky?

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. zaří 2022 19:17

Na gymplu si teda pamatuju striktni deleni na kluky a holky. I par z nasi tridy, co spolu chodili uplne cely gympl, byl zvlast. Na vysoke uz jsem na lyzaku taky vyfasovala smiseny pokoj, ale uz jsme byla dospela, to je opravdu uz neco jineho a nejak jsme se poskladali, ze kluci byli spolu a my tri holky v druhe mistnostiJinak jsem s pritelem byla uz nekdy v 16 na tyden na Slovensku a nasi s tim problem nemeli. Sedmnactiny jsem na te dovolene teprve oslavila.

A i ted bych nechtela mit nekoho "prirazeneho". V nemocnici mame snad jediny smiseny pokoj, protoze zejmena my zenske se ho nechceme vzdat . Jak rika nase nepsana velitelka lekaraku, ze ty chlapi k nam muzou jenom po zhodnoceni prisnych vzhledovych kriteriich. (Berte me s nadsazkou prosim).

49385 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 19:24

Tabea tak já na služebce spala i s neoblíbenou kolegyní, páč nejsem uplně takovej kádr abych si mohla vybírat. nicméně já ji a) měla ráda b)krom trochy podivínství na ní nebylo nic extra nebo vzbuzujícího obavy. s kolegou - to by se vidělo každopádně jsem ve věku, kdy už se za sebe umím (a musím umět) postavit sama

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 19:41

Karja psala jsem tu, jak jsme to vyřešili. Mě zajímalo, jak to vidíte vy, protože jsem byla doma jediná vytočená. Já toho kluka neznám, ale je to "známá firma", dokonce i pro mě. Možná fotí koťátka a zachraňuje stařenky na přechodu. Prostě se o dceru bojím a myslím si, že je to situace, které by škola děcka vystavovat neměla. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 19:43

viktorka_od splavu No protože to tak o něm Mirka psala, že je to floutek co drzkuje na učitele při online vyuce, jinak víc ho nespecifikovala, takže jsem o něm jinak nic nepsala. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 19:45

Tabea No zrovna o tom jsem přemýšlela, že jsme celkem dobrý kolektiv a kolik kolegyň má problém mít pokoj s druhou kolegyní. Právě jedeme pracovně na Slovensko, takže se to v práci dost řeší. 

49385 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 19:47

Karja jo tak to jsem pochytila uplně jinak - že jde o problémovýho spolužáka, o kterým to dokonce i sama zaznamenala při online výuce, ale ne že byl problém konkrétně v tomhle, jen že si ho při té příležitosti všimla. s tím "držkováním" může mít problém učitelka, ale spolužáci málokdy, spíš vnímají že se tak projevuje někdo kdo má prostě problém, opravdickej

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 11. zaří 2022 19:51

viktorka_od splavu Nevím no, to je zas nějaká psychoprojekce, u nás na gymplu byli nejvic drzkaty ti, co měli problém s tím gymplem, ne se životem;-) 

Mirka No jasný, tak se o to příště vyvarujute, když je ti to nepříjemné, řekneš to trdinimu a bude.