"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 14:41

Kokoska Ne právě proto mají tu novou,,klec,, ve stodole. Já jsem napsala špatně to slovo výběh, to je dost zavádějící.

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. prosince 2022 14:54

Karja Do oploceneho vybehu asi muzou ne? V clanku psali, ze krmit pod strechou hlavne. Jinak slepice asi nejde drzet nonstop v kurniku, to si neumim predstavit. Kdo nema stodolu jako vy na probehnuti...

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 15:15

Jos To nevím. Možná oplocený se strechou, by z toho za pár dnů zblbly 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 17:31

Tak my o ptacích a.....jdeme ven, velkamala otevře dvere a ,,tak tam ani nejdu, podívej se mami co tam je, není to ani myš ani hovínko a ani z toho nebudeš mít moc radost,,. Tak jako to tam chvíli řešíme, co teda se děje, tak otevřu dveře a tam pták obrovskej kosak vykuchanej na rohozce, peří z toho litá domu.... Jako já začnu jecet, ale že to dítě je takový klidný ,,ani z toho nebudeš mít radost mami,,. No tak jeste ptačí chřipku z toho:-D:-D. 

Online mitford sister
1718 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 18:59

Karja :) ty moje holt když přijde medvěd, tak si musí nějak poradit:). Mohla bych je přihlásit na karate - sambo se mi stejně směje, že ke příští rok určitě vezmu na Maledivy

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 19:26

mitford sister :-D Aspoň do lazni:-D. No ona tomu říkala na medveda, ale je to to protichriojove opatření:-D. Snad mají holky pořádnou imunitu

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 16. prosince 2022 21:48

Blbý dotaz - vôbec sa v tom nevyznám - nafukovacie karimatky.

Mužovi začala fučať, čo je super tip na vianočný darček (fakt som mu ju neprepichla!!!)

Aká je dobrá? Chodí aj do mrazov a občas extrémnejších podmienok. A oceňuje odľahčené veci. A neviem, čo taká sranda stojí, ale v princípe rada zaplatím za nejakú luxusnejšiu (ktorú mu budú potom chlapi závidieť, hehe).

Online mitford sister
1718 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 08:15

Karja no šak, mně to došlo ;) já jsem taky nějaký opatření dělala, nicméně stodolu nemám, že... každopádně když vidím u lidí ty zateplený zděný kurniky s elektřinou a svícením, tak ty moje fakt nejsou rozmazlený - do cca -5 jsem jim ani nezavírala dvířka kurníku a všechny ventilační průduchy byly taky otevřený. Jak jsou teď ty stabilní mrazy, už je na noc zavírám a zavřela jsem pár těch okýnek. Celej den jsou na sněhu. Mají přijít holomrazy, tak dneska budu zateplovat vevnitř kartonem a z venku paropropustnou fólií. Kdyby mělo nějak kór mrznout přes den uvažovala jsem o háčkovaných čepičkách :)

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 09:14

slniecko a chceš zimní nebo mimozimní? Zjistím doma odkazy a pošlu  Tos mi připomněla, že začíná počasí, kdy se můj drahý opět vydává spát do "divočiny" a já celou noc trnu, jak umrzne, nebo se vrátí s angínou nebo ho sežere vlk

edit: na zimu má tuhle

ale mimo zimu má ještě jinou lehoučkou.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 13:33
Reakce na Zu:

slniecko a chceš zimní nebo mimozimní? Zjistím doma odkazy a pošlu  Tos mi připomněla, že začíná počasí, kdy se můj drahý opět vydává spát do "divočiny" a já celou noc trnu, jak umrzne, nebo se vrátí s angínou nebo ho sežere vlk

edit: na zimu má tuhle

ale mimo zimu má ještě jinou lehoučkou.

Nech si spraví životnú poistku a budeš sa báť už len tej angíny...

​Vďaka !!!! Asi zimnú, lebo dnes si balil dve letné, z čoho usudzujem, že letné má....ale ak sa mi vráti nachcípaný na sviatky, tak budem hľadať, či nie je vo výlukách tej poistky náhly úraz valčekom na cesto ...

Ďakujem!!! Tá vyzerá super, idem ju objednať.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. prosince 2022 14:05

mitford sister My zateplovali kotecky kralicim. Mame dve a bydli v kralicarne ve vetsich boxech (jedna je belgicky obr). Tak muz daval polystyrenove desky pres pletivo, davame vic sena, menime dvakrat denne zmrzlou vodu. No mela jsem strach, ale tchan se mi smal. Ale holky maji jmena a jsou proste spis pro legraci, umrou jednou prirozenou smrti . Muz to se mnou uz vzdal, ale pobihani po dome teda zatrhnul...

Online mitford sister
1718 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 16:32

Jos tak se možná uvidíme na Maledivách - já se slepicama, ty s kralikama:)) možná to trochu prehanime:) je skoro tma a slepice vesele rejděj ve sněhu 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. prosince 2022 16:41

mitford sister Kamarad mi jednou rikal, ze jejich sousedi maji asi 3 slepice a berou je s sebou na chatu

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 21:43

Jos s nama bude v obytnaku asi jezdit kockauž ji holky vybraly místo na zachod a mističky. Jeblo by zřejmě jak muže, tak i našeho 12leteho psa:D

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 22:38

slniecko tak ještě musím opravit: ta první, tu by chtěl na zimu, ale má tuhle mimozimní a do sněhu si pod ní nosí tu obyč pěnovou. 
https://karimatky.heureka.cz/therm-a-rest-neoair-xlite/#prehled/

pojistku má, kvůli hypotéce, ale já v tom baráku bydlet sama nechcu

No, já furt věřím, že mezi svátky nenajde parťáka a samotnýho ho snad ani nepustím :))

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 17. prosince 2022 23:19

mitford sister Jo, jasně, at se otužujou. Naše to taky nemají nic moc extra,oni jsou nalepený hned u stěny té stodoly a zrovna, kde je dřevěná, tak jim to děda jen na zimu přikryje kobercem. Jos Takovýhle králiky má segra, už asi 5 let, samce a jsou uplně mega obrovský:-D

Offline AprilTwelve
1026 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 09:28

nedávno se tu zopakovalo doporučení na kapky do ucha proti zalehnuti... nedokážu to najít a nepoznamenala jsem si... @kokoska tuším byla první s dotazem... prosim prosim o název... moc dekuju předem 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 12:31

AprilTwelve Phyteneo Otic Solution

Offline AprilTwelve
1026 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 12:39

Emi děkuju moc 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 18. prosince 2022 12:57

AprilTwelve Není zač, hlavně, ať to pomůže.