"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 17:41

Mini sambo si tam ide nemcinu. Kazdy vecer sa na tom pobavim

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 18:38

Potrefenáhusa Tak to jsem v prčicích...

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 19:18

999 tak teď jsem tu za úplného blázna :)

snad to bude jasnější z tohoto obrázku. Když se vystoupí z vlaku metra na peron, jsou tam výstupy ven 2, jeden u posledního vagonu a jeden u prvního vagonu - až pak venku je dalších x možností k autobusům. Takže když ten člověk zůstane ve vestibulu respektive na peronu a ty tam za ním dojdeš z té strany od autobusů, tak se najdete

plánek

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 19:44

Mini Díky, teď už v tom mám jasno, to dám :-).

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 19:48

999 dik :)

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 20:00

Mini ja treba umim rict vetu, ze zlobiva norska kocka je viking. Nebo ze Miikko je fin s kantele (finsky hudebni nastroj)

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 20:04

razorblade same uzitecne veci :) 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 20:23

Mrakoplas Mini

razorblade Ty jo, o čem se to bavíte? Nějak mi to uniklo a zajímá mě to! 

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 20:56

Karja studium ciziho jazyka hrou :) pres aplikaci Duolingo

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 20:59

Mini Díky! No tak to jsem si snad i nějak stahovala, když o tom někdo psal na podzim, ale moc dlouho mi to nevydrzelo

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:04

Karja zacala jsem v kvetnu Za tu dobu se muj vztah k tomu menil od nadseni po "strasne me to stve ze zase musim" dostala jsem se do te posledni ligy protoze me zajimalo co se stane No nic se nestalo takze se snazim kazdy den protoze mam pocit ze mi to neco dava V kombinaci s vecernim kurzem je to fajn Jako zadny ital ze me nebude ale kdyz jdu do Focaccerie ve Vrsovicich tak mluvim jen italsky a bavi me to a ty prodavače asi taky :)

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:06

Mini Tak to si dám asi vietnamštinu abych to tady u nás mohla podobne využít:-D. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:07

Karja mne tohle taky nikdy nevydrzi, naposledy nekdy v patnacti jsem si koupila notysek, ze se kazdy den naucim pet slovicek...myslim, ze jsem to nedotahla ani na den jedna. Ale aplikace by mohla byt lepsi...

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:14

Gatita Hele já jsem úplnej antitalent, mně to vždycky dalo hodně práce a neumím se moc sebezapřít. Dcera teď docela občas řekne něco anglicky, dokonce umí z písničky z rádia vychytat slovo nebo i větu a říct, co to znamena! No po mně to nemá:-D. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:53

Gatita ta aplikace je dobra v tom, ze ti ty slovicka furt opakuje podle toho jak v tom delas chyby. Ja si treba furt nemohka dostat do hlavy sedet/stat...  a normalne to tam uz mam. Pres dve lekce se mi to do hlavy nacpalo :)

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 22:06
Reakce na Mini:

slniecko asi zalezi na reci Nejsou vsichni stejne ne/korektni :) mam tam treba i Prace spojuje nebo Tvrda prace je muj denni chleba :) zajimalo by me kdo to vymysli ;)

​No ja som práve mala taliančinu a latinčinu. Pri taliančine mi to furt dávalo módu a pri latinčine ceny olív na trhovisku a učenie sa v knižnici.

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 22:31

Mini Na jaře jsem jela denně přes Duolingo španělštinu, úplná  krása, žádné chyby, atd. Teď nedám ani větu, prostě nalej vylej, nic mi v hlavě nezůstalo. A to jsem to dělala poctivě každý den, všechna možná cvičení. Asi mi ta španělština není souzená.

Offline Mini
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 22:44

brrr no reknem si az se vratim z IT :)

ja jsem student typu lingvista/analytik Me ani nevadi ze porad nic moc neumim rict Me bavi podobnost slov z jinych reci Umim si odvodit z toho co uz znam neco cemu treba uplne nerozumim ale vim jak to bude fungovat Kdyz si neco nemuzu zapamatovat tak hledam jak je to treba v aj/nj nebo z ceho se to slovo sklada a mam to No student ideal :) je to pro me spis takova hra

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 22:53

Mini No to je hezký. Tohle teda bohužel nemám a ani nemám takovou tu jednoduchost, ze si to někdo naposloucha a jde mu to tak jako prirozene. Já jsem fakt po hodně letech studia si udělala certifikát na němčinu C1, pak jsem s tím jazykem vůbec nepracovala, měla jsem jen kamarádku Němku, tak to jsme se aspoň vídali. Myslím, ze teď po 10 letech bych to horkotezko dala na A2 a to ještě asi tak po týdnu listování v učebnici:-D. 

Ale učinila jsem objev. Já totiž hrozně rychle mluvím, jako česky. To se jako nedá moc stihat a je jasný, že v cizím jazyce už vůbec, mě úplně slova predchazej myšlenky, já kdybych mluvila pomalu, naučila se třeba nejdřív popřemýšlet co chci říct a pěkně jasně aby to bylo vypovídající, hodně by mi to pomohlo i v těch cizích jazycich....

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 20. prosince 2022 09:19

Karja to bych taky potřebovala.