Gatita U tohohle je právě lepší to neplánování. Jen máme výhodu nějakého volna a už velké děti. Takže třeba nedávno jsme koukly s kamarádkou na levné letenky, bylo nám jedno kam
a hotel už v místě nebyl problém, dokonce jsme vybírali ze 4 letů. 4 dny nás vyšly s letenkou na 5 tisíc. To bylo prostě super. Teď dost podobně letíme na Maltu, to je plánováno trochu déle, protože nás letí víc.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Tabea takze mas v predsini pripraveny lyze i plavky a pak jen sbalis to, co se nakonec vybere?:D
Renusatko já tak cestuji s mužem (kouknu kam jsou levné letenky), když name nárazově volný víkend. Ale nepovažuji to za optimální, spíš využití příležitosti.
Já bych si tak přála, aby mi jednou v životě někdo naplánoval dovolenou! Mohla jsem to pravda letos mít, když kamarádi přišli, ať s nimi jedeme do Keni, už to měli promyšlené...jenže já holt řekla "nene, jestli safari, tak jedině do Tanzánie!" A už to bylo na mně. ![]()
711990 no, skoro. Akorát že na lyže vůbec nejezdime, takže je to vlastně úplně jednoduchý. ![]()
Akorat nevím proč tam vždycky připlánuje něco extra. Včera jsme se vrátili domů. S jedním ditetem jsem na sobotu spala venku, děsně ho sežrali komáři na obličeji a rukou. Asi je alergickej, takže vypadal fakt nebezpečně, že za mnou na letišti při přestupu jeste běželi, jestli má neštovice.
Mně spadly na security hodinky na zem, uštípl se kraj sklíčka a dcera se při rozjezdu na vzlet pozvracela. Naštěstí jen džus, ale i tak nic moc. Pytlíky už na sedackach nevídám. A já jsem se nachladila, jen co jsem uspala děti, padla na mě zimnice a nemohla jsem se 2h pohnout. Všechno jde samozřejmě na konto plánovače...
Říkal někdo, že by si nechal naplánovat dovolenou? On by se toho určitě ujal. ![]()
Tabea tak teda s vama si dovolenou necham ujit![]()
![]()
711990 New York jsme zacali planovat v roce 2012.
Bez deti, protoze to mela byt svatebni cesta. Jenze jsem za tyden zjistila, ze to neklapne a budem muset pockat. Tak letos to vyslo, no...![]()
Luna no a najednou ti vadi rok predem?:)
Luna no a najednou ti vadi rok predem?:)
![]()
U nás je to teda jak kdy a s ochotou měnit plány. Třeba teď na prázdniny letíme do ČR, ale protože škola končí už na začátku června, řekli jsme si, že by byl fajn nějaký asiovíkend (jako eurovíkend zní líp a nemůžu najít adekvátní výraz
), třeba Hongkong nebo Singapur, tak jsem zběžně mrkla na letenky, pohoda...no a pak když jsme koupili nekřesťansky drahé letenky do domů, tak už jsme v jednom zátahu chtěli vyřešit i ten krátký výlet, ukázalo se, že ceny mezi tím prudce narostly, takže jsem šla prostě jen podle ceny, vyškrtla Koreu a skončila v Malajské části Bornea, kde, jak jsem zjistila po zakoupení letenek, se nedoporučuje cestovat, protože tam dochází k častým únosům.
No takže asi tak.
My se teď vydali z peněz na jarňáky a Terst, takže budem muset asi šetřit. Muž povídal, FIPky nám platí ještě půl roku, zajedem v létě do Rakouska do Alp. Ale už ho vidím, jak mu to připomenu. Bude remcat, kde na to vemem ![]()
Ale Eurovíkend bych moc chtěla, už mám seznam, kam se podívat. Ale s nepravedelnejma mužovýma službama se špatně plánuje. A týden, 14 dní dopředu, to u nás asi neprojde :(
Luna Ty jo, my se občas pohádáme dost, párkrát i do krve, ale vždycky kvůli něčemu mimo náš vliv, asi největší hádka co pamatuju byla kvůli náboženským symbolům ve školách. ![]()
My taky planujeme az posledni dva roky, letos jsem kupovala ten eurovikend (ct-po) asi tri mesice predem. Jinak jsme treba v Thajsku taky byli pokazde narychlo, letenky treba mesic predem nebo zajezd z Nemecka.
Obcas koukam na Honzovy letenky, ale ty stranky asi vsichni znate. Tam jsem narazila na levne Bergamo, chtela jsem opet kratky let.
Garfie jezis presne, my se hadame zasadne kvuli takovejmhle vecem!
U nás je to teda jak kdy a s ochotou měnit plány. Třeba teď na prázdniny letíme do ČR, ale protože škola končí už na začátku června, řekli jsme si, že by byl fajn nějaký asiovíkend (jako eurovíkend zní líp a nemůžu najít adekvátní výraz
), třeba Hongkong nebo Singapur, tak jsem zběžně mrkla na letenky, pohoda...no a pak když jsme koupili nekřesťansky drahé letenky do domů, tak už jsme v jednom zátahu chtěli vyřešit i ten krátký výlet, ukázalo se, že ceny mezi tím prudce narostly, takže jsem šla prostě jen podle ceny, vyškrtla Koreu a skončila v Malajské části Bornea, kde, jak jsem zjistila po zakoupení letenek, se nedoporučuje cestovat, protože tam dochází k častým únosům.
No takže asi tak.
To s temi unosy je nejaka aktualni hrozba? Po Malajske casti Bornea jsme cestovali v roce 2018 a turistu tam bylo hodne. Je tam nadherne, drzim pesti,at to klapne.
Blaire Varují před tím na stránkách našeho i malajského ministerstva zahraničí. Ale já se pochopitelně nějak nebojím, jen mě to pobavilo, že třeba kdybych to dlouhodobě plánovala, vyberu jiné místo. :-) Jen mě teď mrzí, že na to máme docelá málo času, původní plán byl opravdu jen prodloužený víkend, nějaká městská turistika. Teď jsme to trochu natáhli, ale stejně tam strávíme jen necelý týden. :-( Chtěla jsem se podívat i do Bruneje, když budeme kousek, ale pročetla jsem nějaká fóra na netu a prý cesta strašně dlouho trvá kvůli kontrolám, tak to asi vzdám.
Jestli máš nějaké tipy, tak klidně sem s nimi!
Garfie to mám radost, že nakonec přijedete. Vím, že si psala, že ty letenky jsou příšerně drahé.
continuity My jsme je koupili hned, to bych dětem (a mámě) nemohla udělat. Navíc se vdává neteř. Ale zato už jsme se rozhodli, že nepřijedeme na Vánoce, doma to ještě neví. :-(
Mne vlastne ted doslo, ze ty dovoleny taky planujem dost dopredu - tak nekdy v pulce prosince dostanem od nasi oblibene cestovky nabidku na pristi rok, vyberem lokalitu, co se nam libi, takze treba i na dalsi rok v rijnu. Cimz veskere planovani skonci, program je sice dany, ale vzdycky super (a neni vytesany do kamene, behem cesty se da i podle situace neco ubrat nebo pridat), to uz mame vyzkousene.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje