"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ounz
20369 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 11:10

Já, když jsem v rámci dovolený jela na měsíční jazykovej kurz, tak jsem taky plánovala dopředu, sehnat ubytování na měsíc neni úplně jednoduchy..a kombinuju to s prodlouženejma víkendama na poslední chvíli..

Offline Sweet Potato
39597 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 11:17

Kokoska Značka ideál.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 12:26

Blbý dotaz. Dává se ještě neschopenka i 3 dny zpět? Já ji neměla spoustu let, tak nevím, jak to teď je.

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 12:39

Renusatko jo, jde to. Záleží ale na lékaři jak rozhodne. 

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 13:53

continuity Tak to mu asi syn měl alespoň zavolat dnes, asi. On má hodně vysokou teplotu a mhd tam dnes nedojede. Zítra by ho možná mohl hodit manžel.

No to už je stejně jedno, už tam není. Já jsem měla pocit, že tohle se právě zrušilo, jak začaly ty placené první tři dny. Jenže já na pn od materské nebyla, mimo covidu, a tam to bylo všechno jinak.

Offline continuity
41553 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 14:47

Renusatko podle mě to zrušit hned tak úplně nepůjde, kvůli směnným pracovníkům.

Offline Blaire
73 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 15:32
Reakce na Garfie:

Blaire Varují před tím na stránkách našeho i malajského ministerstva zahraničí. Ale já se pochopitelně nějak nebojím, jen mě to pobavilo, že třeba kdybych to dlouhodobě plánovala, vyberu jiné místo. :-) Jen mě teď mrzí, že na to máme docelá málo času, původní plán byl opravdu jen prodloužený víkend, nějaká městská turistika. Teď jsme to trochu natáhli, ale stejně tam strávíme jen necelý týden. :-( Chtěla jsem se podívat i do Bruneje, když budeme kousek, ale pročetla jsem nějaká fóra na netu a prý cesta strašně dlouho trvá kvůli kontrolám, tak to asi vzdám. 

Jestli máš nějaké tipy, tak klidně sem s nimi! 

Pokud chcete národní park okolo řeky Kinabatangan, doporučuju najít si resort přímo v NP, který má své vlastní lodě a průvodce a pro hosty organizuje prohlídky. My jsme tak jeli na odpolední, noční a ranní projížďku po řece a bylo to úžasný. Průvodce byl zkušený, pokaždé nás vzal někam jinam podle toho, kde zrovna v tu dobu bývají zvířata, a i když měla projížďka trvat oficiálně hodinu, strávil s námi mnohem víc času. Je tam i spousta společností, co dělají vyjížďky během dne, vyjde to určitě mnohem levněji, ale nebudou se vám ani zdaleka tak věnovat a na lodi budete s dalšími turisty.

Sandakan sám o sobě za moc nestojí, ale je u něj Sepilok Orangutan Rehabilitation Center a hned vedle The Bornean Sun Bear Conservation Centre, to by se mohlo líbit hlavně dětem. U Sandakanu jsme spali v resortu na pláži, ale v moři se koupat nedalo, bylo tam hodně medúz. Nevím, jestli je to tam běžný, nebo jsme měli smůlu. Jinak my jsme to nestíhali, ale všichni kamarádi, co na Borneu byli, si hrozně chválili trek na horu Kinabalu.

Offline Blaire
73 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 15:34

Offline brrr
12119 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 18:46
Reakce na Evaeva:

brrr tohle si neumím představit já. Ne kvůli tomu, že nevím, kde budu večer spát, ale s dětmi máme nějak moc nároků na ubytování. Před dětmi jsem takhle klidně jezdila, tak až budou větší...

​Kupodivu jde vždycky nějaké ubytování sehnat i vhodné pro děti. Nám se to naštěstí zatím vždycky povedlo.

Offline brrr
12119 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 18:55

Dotaz na moora nebo 711990 : Jde na ptákovi poznat, že je těhotný (říká se tomu stavu tak?)? Jako chápu, že vajíčko ve slepici poznat nejde, ale když já nevím, kosice vysedí tři vajíčka, jde to na ni předtím vidět? Představuju si břicho se třemi boulemi.

Omlouvám se za kravinu, ale každodenní hodinové cesty s kolegy dělají své

Offline 711990
18266 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:08

brrr no vajicko s obalama se tvori pri pruchodu vejcovodama a pak ho ten ptak rovnou "vyprdne", takze zadny tri boule se nekonaj:D ale tehotnyho ptaka jsem nikdy nevidela, pockame si na zkusenosti chovatelky!

Offline brrr
12119 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:20

711990 Teda, to jsou věci. A za jak dlouho se to vajíčko vytvoří? Teda vím, že u slepice je to zhruba den.

Offline mitford sister
1658 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:26

brrr 

já si tu jen něco odložím :)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:44

brrr Slepice za 18 hodin. A v různém stádiu vývoje jich slepice má v sobě několik, protože naši zabijí slépky stylem: Měli byste zabít tu poslední hnědou slepici, máme ji 3 roky a už nenese. Po činu: To jsem z toho jelen, ona byl plná vajíček, škoda jí! Viz. obrázek :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2023 19:46

brrr no my s nimi zatím preferujeme nějakou chalupu ideálně s oplocenou zahradou, ty jsou plné snad v lednu, mi přijde. Pokud ještě máme nějakou preferovanou lokalitu.

Offline barbucha blogger
35100 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:20
Reakce na Luna:

999 Easy: Ja nechcu nikam do debilni prirody. Kdyz ne do civilizace, tak radsi sedet doma a kreslit. 

​Dyk jste teď byli v New Yorku, ne? Ti tak vadil Central Park?

Offline barbucha blogger
35100 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:21
Reakce na Kokoska:

Ono toho bylo vic, spatne jsem hospodarila, blbe vychovavala deti, svaciny jsem mu nepripravovala, vztekala jsem se, kdyz mi spocital, na kolik me vyslo jedno uziti zimniho kabatu, vytahovala jsem se na nej ctenim manualu do prace v anglictine ... 

​Můj první manžel byl bigamista nebo jsi ho zdědila až po mně?

Offline barbucha blogger
35100 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:25
Reakce na brrr:

711990 Teda, to jsou věci. A za jak dlouho se to vajíčko vytvoří? Teda vím, že u slepice je to zhruba den.

​Za jeden den udělá takový velký vejce?! Hned budu na slepice koukat jinejma vočima!

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:25

barbucha bohuzel asi podobnych troubu beha po svete vic. A u nej fakt plati karma je zdarma, ale tak, ze je mi ho az lito.

Offline brrr
12119 příspěvků moje polička 17. dubna 2023 20:30

mitford sister Chudák kiwi, resp. paní kiwiová, hned se na ně budu dívat jinak