"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2023 16:35

Gatita ano, mně taky tam. Já taky dál nepokračovala, i jsem si ty lidi blokla. Ale tohle vypadalo relativně normálně, i ten profil byl sice divný, ale ne úplně očividný.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 15. května 2023 08:29

Simvás, jak se tu pošle hromadná zpráva? Napsat ji zvládnu, ale poslat ne. Jak tam dostanu adresáty. Když rozkliknu ty 3 tečky u "Položky 0", otevře se mi seznam všech členů Pf, který čítá asi milion lidí, nedá se v něm vyhledávat a NENÍ ani podle abecedy?!

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 15. května 2023 08:43

Sweet Potato a co to zkusit se zavináčem?

edit: tak ne, zavináč nefunguje, ale normálně začnu psát první písmena nicku a našeptávač funguje.. odkliknu a jdu na další... ale já teda radši používám chat, tam nemusim přeskakovat z odeslaných na přijaté

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 15. května 2023 08:48

RoSa A co je chat? To je hromadná zpráva, ne?

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 15. května 2023 09:41

Sweet Potato

nahoře v liště je soukromý chat nebo soukromé zprávy... používám chat

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 15. května 2023 10:18

Sweet Potato mně to z mobilu nejde, taky mi nejde vybírat příjemce a musím to napsat v PC

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 15. května 2023 10:21

RoSa

Jo, to jsou ty hromadné zprávy. Jenže v telefonu nemám jak vybrat lidi. 

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:03

Manzel ma ucitelku nemciny, ktera miva casto migrenu a ted jela na nejake specialni vysetreni, kde ji jako zaver rekli, ze se ma dobre vdat, aby se mel o ni kdo starat... Tak jsem mu slibila, ze se tady vyptam na rady, vim, ze uz to tady nekolikrat jelo, ale nevenovala jsem tomu poradnou pozornost. Muzete prosim doporucit doktora, leky, na co se jeste zamerit, co se prehlizi atd?

myslim, ze to byla 711990 continuity MP Meri 

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:24

baltik skvelej zaver Ja chodim k neurolozce, ktera vicemene reaguje na to, co ji rikam ja, krome eeg a rezonance mi jiny vysetreni nedelali. Mam momentalne nasazenou lecbu antiepileptikama, je to konkretne Topamax - vyhodou je, ze se po nem zhubne cca 5 kilo, zpusobuje zpocatku lehkou zmatenost a otupelost, ale postupne to zmizi. Dalsi vedlejsi ucinek je mravenceni v chodidlech a prstech, to taky ustoupi. Pomaha jak na co...vedu si peclive migrenovej denik, mam pocit ze to na neco pomohlo, na neco ne. Vypozorovala jsem spoustece, snazim se jim vyhejbat...uvidime co ted vyplyne z kontroly. Myslim, ze pokud vyzkousis ty antiepileptika a jeste jeden typ lecby bez vysledku, mas narok na tu biologickou lecbu. V Praze muzu doporucit neurologii v ramci INEP.

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:24

baltik tak pokud už je v péči neurologa (speciální vyšetření), moc nevím, co jí poradit. Když to má tak špatný, naprela bych všechny síly k získání biologické léčby. 

Je fakt, že jsou lidi, co mají na migrénu invalidní důchod.

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:28

711990 mě ta profylaxe antidepresivy krasne pomáhala několik měsíců. Od Vánoc je to stejné špatný jak předtím, k doktorovi jsem dostala termin na prostředek prázdnin a vzhledem k vedlejším účinkům, které se spíš zhoršovali, jsem to celé 1. května vysadila. No jsem zvědavá, co mi řekne. 

Podle mě nám zásadní spouštěč úplněk a menstruaci, což je vzhledem k tomu, že kvůli tělísku nemenstruuji, dost prekerka to vypozorovat. 

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:44

continuity jj s menstruaci souhlasim, ja beru zas minipilulku, tam je ten cyklus taky zcela nahodnej(taky je to na progesteronovy bazi) a tak je to totalni zahada kdy to prijde a jak casto - ta migrena myslim. Ted jsem dokonce mela zachvat, ze jsem byla presvedcena ze mam mozkovou prihodu, nemohla jsem skoro mluvit, premejslet, byla jsem jak paralyzovana. Nejhorsi je, ze momentalne zaznamenavam asi 3 ruzny druhy zachvatu, podle spoustecu, takze na to asi taky tezko vude fungovat jeden univerzalni lek. Jedno jsou ty hormony, druhy je cukr, tomu se da teda predchazet, i kdyz je to tezky, a treti jsou ty blikavy svetla a proti tomu hodne funguje ta soucasna lecba.. .

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 15. května 2023 11:48

711990 když na tu biologickou potřebuješ 2 léky z různých skupin. Ty antidepresiva se u mě nabízely sami, ale jedna je povinné antikonvulzivní a já tu pohotovost k záchvatům po blikání vůbec nemám. Ani podle EEG, jako vůbec. 

Musím to probrat s doktorem, za tři měsíce haha. Trochu doufám, že se to zlepší po přechodu, který je podle mé matky nepříliš vzdálený. 

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 15. května 2023 14:34

Bydlela jsem v nájmu 11 měsíců, leden až listopad. Teď už chodí vyúčtování. Majitelce jsem psala SMS, jak to dopadlo. Nic. Dnes jsem ji potkala a ptala se jí. Určitě je tam přeplatek, nevím jak vysoký. Tvrdí mi, že teda neví, jak to rozpocitat, že platila zálohy za prosinec a nikdo už tam nebydlel. To ale není můj problém, ne? Neměla by mi prostě vrátit poměrnou část za těch 11 měsíců? Docela mě to štve, ještě jsme si schválně zvyšovali zálohy. Pokud by to bylo opačně, tedy nedoplatek, už to po mě davno chce. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. května 2023 15:08

tv no zjavne sa jej nechce vracat peniaze. Zalezi ako ste mali postavenu dohodu, ale predpokladam ze tak, ze nedoplatky doplatite a preplatok vam vrati. V tom pripade by som asi ziadala kopiu toho preplatku, nech ta neosidi. 

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 15. května 2023 15:41

Máme dlouholetého kamaráda, který to má doma velký špatný, už delší dobu, jeho žena dle našeho názoru má dlouhodobý problém asi s poporodní depresí, ale zároveň je na dceru úplně fanaticky zafixovana. Byli jsme s nema za poslední měsíc tak 2x v kontaktu, kdy podruhé jsem manzelovi sdělila, že s oběma do kupy už nikdy ven nejdu, bylo mi úplně fyzicky špatně z jejího chování ke kamarádovi. A já bych potřebovala kamaráda vytáhnout do kina, až vyjde pokračování Duny, protoze narozdil od mého muže má rád stejne knihy a filmy jako já. A vůbec se mi nechce ani zeptat, jestli by šel, protoze ona mu to 100% nedovolí

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 15. května 2023 15:50

rasaNori Tak se ho neptej a jdi sama:-D. Já mám taky jedny kamarády, ta holka teda byla mojí kamarádkou první a myslím, že se k partnerovi nehezky chová. I přede mnou. Vadí mi to hodně. mám je hodně ráda, ale takhle společně je mi z toho kolikrát uplně smutno, co to jako je za partnerské chování, ale když si to jeden nechá líbit, tak se s tím asi nedá nic dělat...

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 15. května 2023 15:53

Mrakoplas ano, ve smlouvě napsáno, že přeplatek mi pošle, v případě nedoplatku pošlu ji, uvedena i čísla účtu. O tom vyúčtování jsem jí řekla, ať mi to posle. No ale štve mě to, bydlela jsem tam tři roky, vše řádně platila, úklidy dělala, byt odevzdala v lepším stavu, než jsem ho přebírala a ona se teď cuka..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. května 2023 16:35

tv no nechce se jí platit. Ale nenech se odbýt.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. května 2023 20:13

rasaNori Za zeptání nic nedáš. Já bych do toho šla.