"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 15. května 2023 20:15

rasaNori zeptala bych se už jen kvůli tomu, aby věděl, že se s ním počíta a že je to normální jít do kina i na něco, co se manželce nelíbí. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 15. května 2023 20:17

rasaNori Nebo se zeptej rovnou jeho ženy, jestli xxx s tebou může jít do kina:-D. To jí odrovna a pošle ho:-D

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 16. května 2023 06:42

Karja Přesně, já bych se v pohodě zeptala před ní rasaNori!

tv Buď důsledná, taky bych tipla, že máš přeplatek. A možná i dost výrazný, já vlastním dva byty a na obou byl přeplatek dost vysoký. Jinak teda ale je to s tím účetnictvím hrozná pruda, nejlepší by bylo, kdyby sis zálohy platila sama! 

Offline OliveOyl
1956 příspěvků moje polička 16. května 2023 07:45

tv já bych ji vyzvala doporučeným dopisem. Přihodila bych k tomu kopii smlouvy, kde bych příslušnou pasáž barevně označila.

A kdybych měla blbou náladu, tak bych ještě vyhrozila, že to v případě nutnosti předám orgánům a že za ni doufám, že se v tom případě neukáže, že příjmy z nájmu nedaní.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 16. května 2023 07:56

rasaNori neptas se na to, ale az budes v kine s kamaradem, nadhodila bych tema poporodni deprese. Oni to nejblizsi bohuzel casto nevidi, i to ze je treba  fixovana na dite a chova se osklive k muzi se tak muze projevovat. Uz jsem to tu psala, kamaradka se takhle trapila rok, nikdo to nevidel, ja do vsech hucela, ze jeji chovani neni normalni. Nakonec ji premluvila nejblizsi kamaradka k nezavazne konzultaci u psychiatra. 

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 16. května 2023 08:07

Lamicka malý je 2,5 tak úplně poporodní depka asi přímo ne, ale ona se rozhodla ještě že zhubne, jenže zvolila cestu nezeru a hybu se. A poslední jídlo v 5 a tak. Takže i z toho to bude problém. Do toho si jak otěhotněla pořídili psa, ten je velice náročný na péči, a kamarád jak ona to na něho všechno valí tak úplně rezignoval a začal mít problémy s alkoholemprostě všechno špatně, zpátky na stromy...

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 16. května 2023 08:13

rasaNori to je smutny

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. května 2023 15:33

Extra jeden debilní. Na noční jsem dala like jednomu Reels na mojim Fb, teď bych to ráda našla přes ten palec a nikde to není. Ani v historii Chrome, ani v aktivitách Fb. Instagram nemám. IT fešák na mě nemá čas a popřál mi dobrou zábavu. Jak bych se prosím k tomu videu dostala?

Offline 1010
205 příspěvků moje polička 16. května 2023 16:45

Kan A v profilu (na mobilu) - tři tečky vedle Upravit profil - Záznamy o aktivitách - Zobrazit zaznamenané akce nebo Zobrazit historii aktivit to není? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 16. května 2023 16:54

1010 Díky Ti, není, prošmejdila jsem to všechno. Ale už jsem to našla přes tu doprovodnou písničku na Youtube ve Shorts. Šikovná jsem jako ale. 

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 16. května 2023 18:13
Reakce na Garfie:

Karja Přesně, já bych se v pohodě zeptala před ní rasaNori!

tv Buď důsledná, taky bych tipla, že máš přeplatek. A možná i dost výrazný, já vlastním dva byty a na obou byl přeplatek dost vysoký. Jinak teda ale je to s tím účetnictvím hrozná pruda, nejlepší by bylo, kdyby sis zálohy platila sama! 

OliveOyl 

Jsem si jistá, že mám přeplatek, protože řekla.."ono to chodí až v červnu"-jakoze přeplatek. Jinak to vyúčtování chodí už v dubnu.

No mám v plánu pohrozit, na nájemném jsem ji nasolila peněz dost na to, aby mi mohla vrátit par tisíc přeplatek. Mám tady kdyžtak kamaráda právníka, tak bych to vzala přes něj..

Edit. A přiznávám, že jsem z toho dost rozhozená, asi nejsem přizpůsobená na normální život.a tluču se do hlavy, že blbá zvysuju zálohy, když se zvyšují ceny...jsem skvělý nájemník, tohle nikdo neocení?

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 16. května 2023 21:16

tv to jí to vracej brzo, SVJ má termín na vratky přeplatků až někdy do léta, myslim 31.7.

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 16. května 2023 22:11
Reakce na RoSa:

tv to jí to vracej brzo, SVJ má termín na vratky přeplatků až někdy do léta, myslim 31.7.

​A tak to je jedno, ne? Vyúčtování chodí v dubnu, takže už dávno ví, jestli je tam doplatek/přeplatek. Mluvila jsem s ní, ale to pisu výše..že platila zálohy v prosinci a nikdo tam ten měsíc nebydlel a teď jakože co?

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 16. května 2023 22:32

RoSa 

Hele to je fakt jedno. Jak píše tv , to vyúčtování je už dávno daný, takže nemůže nevědět... taky bych to nenechala tak, klidně bych napsala jakože "po poradě s právníkem" atd. atd. a to vyhrožování finančním úřadem (c/o OliveOyl ) bych taky použila.

Ještě že jsme se zrovna bavily o tom, jak tě chce dneska každej vochcat. Já fakt nevim co si ty lidi myslej.

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 17. května 2023 17:30

Dokládali jste někdo v nájmu náklady k příspěvku na bydlení? V jaké formě to chtějí, je na to nějaký formulář, nebo jen přehled/výpočet od pronajímatele? 

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 17. května 2023 17:41
Reakce na JankaM:

Dokládali jste někdo v nájmu náklady k příspěvku na bydlení? V jaké formě to chtějí, je na to nějaký formulář, nebo jen přehled/výpočet od pronajímatele? 

​Dokládala jsem tři roky zpět. Musíš mít ve smlouvě  rozepsané zalohy-plyn, elektřina, teplo, voda teplá a studená. Stačí od pronajímatele . Na úřadě je formulář -zadost. Ty úřednice si to z té smlouvy samy opisou, nikdy jsem to sama nevyplnovala.

Myslím i společné prostory, výtah..

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 17. května 2023 17:44

JankaM my jsme pronajímatelé a našim nájemníkum stačilo, když jsme ty položky rozepsali do nájemní smlouvy. Jednou si snad sociálka vyžádala Výpočtový list, který dostáváme z SVJ, ale většinou stačila ta nájemní smlouva. 

Offline tv
4154 příspěvků moje polička 17. května 2023 17:47

JankaM no a pokaždé, když přijde vyúčtování, musíš ho doložit. Dokladas i platbu za odpady, na to taky prispejou.

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 17. května 2023 17:50

tv Děkuju, já se právě ptám jako pronajímatel, nájemník po mě chce přehled/vyúčtování za loňský rok pro ÚP, smlouvu má od 1.7., takže vlastně za půlrok. Zálohy samozřejmě ve smlouvě máme, ale dostane přeplatek, tak ten asi musí taky přiznat 

Třeba elektriku teď nejsem schopná vyúčtovat, protože období mám od srpna do srpna a odečet na konci roku jsem neudělala. Tak tedy musím ještě vyřešit, jestli ten příspěvek od státu je můj nebo jeho, nebo se podělíme.   

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 17. května 2023 18:00

JankaM tobě nájemník platí, co jste se domluvili/má v nájemní smlouvě, ne? Pak je příspěvek jeho.