JankaMpřeplatek musí přiznat, o to méně dostane. Pokud máš elektřinu od srpna do srpna, to neřeš. Dodá ho prostě až v srpnu. Příspěvek na bydlení je jeho.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
JankaM jako že pronajímáš byt a schramstneš příspěvek na bydlení, jo? Sorry jako...
Příspěvek je toho, kdo platí to bydlení, takže nájemníka ![]()
JankaM JankaM asi myslí příspěvek na elektřinu, který dostali domácnosti loni od státu. Bylo to tuším 3500 Kč za odběrné místo?
ziginka přesně tak to bylo myšleno, příspěvek na el.nikoliv příspěvek na bydlení.
Pinot Noir jeho příspěvek na bydlení určitě ne, klid. Ani nevím jak bych to asi udělala? Měla jsem na mysli ten příspěvek na odběrné místo na el.
JankaM příspěvek na odběrné místo řešit nemusíš, to odečetl dodávatel elektriny z faktury. De facto je to, jak kdyby ta elektřina pro vás zlevnila.
tv mrkni se do zákona 67/2013 Sb. Pokud je paní pronajímatelka v prodlení s nepeněžitým plněním (povinnost předložit vyúčtování), dluží ti za každý den prodlení 50 Kč. Poradila bych jí, ať si pohne
.
JankaM tak pardon. I když ve výsledku je celkem jedno, o jaký příspěvek jde. Každý je určený pro toho, kdo něco spotřeboval a zaplatil za to.
JankaM Já musím dodávat na UP doklady každého čtvrt roku (ale moje podnájemnice žádá kromě příspěvku na bydlení ještě o nějakou další sociální podporu, úplně v tom nemám přehled). Nakonec jsme se s úřednicí dobraly k tomu, že ve smlouvě i ve formuláři máme napsáno, že zálohy jsou dle vyúčtování dodavatele a od té doby je to bez práce (pokud tedy náhodou nezapomenu zvýšit/snížit přesně v termínu a zaplatím třeba za jeden měsíc víc, s tím je pak strašný problém) a dodávám jen vyúčtování za energie. Příspěvek na elektřinu je pochopitelně jeho, on tam žije.
tv mrkni se do zákona 67/2013 Sb. Pokud je paní pronajímatelka v prodlení s nepeněžitým plněním (povinnost předložit vyúčtování), dluží ti za každý den prodlení 50 Kč. Poradila bych jí, ať si pohne
.
Ty jo, dívala jsem se na loňske a bylo tam datum 31.3., to už ji docela naskákalo. Děkuju. Ty se v této problematice vyznas?
Pinot Noir Já myslím, že u toho příspěvku za energie jde o to, že ten je jednorázově na rok a nájemník tam bydlel jen půl roku. Tak by i jeho rozdělení na půl dávalo smysl, když půl roku spotřebovával někdo jiný.
.
jejda
asi teda pana domaciho taky popozenu (jenze ja netusim jestli mam preplatek nebo nedoplatek![]()
viktorka_od splavu když se neozývá spíš přeplatek,i když muž muž otálí i s nedoplatky jak je mu to blbý.
continuity on pry nema cas, vzhledem k tomu ze mi chtel zvednout najem od brezna a ani k tomu se nedostal, tak mu to verim:-) ale blby by mu to urcite nebylo, proc taky
Tak už mi poslala to vyúčtování. Přeplatek 1790,-. A chce po mě doplatit!! zálohy za prosinec, kdy tam nikdo nebydlel a musela je platit ona. ![]()
tv
to už si neměla nájemní smlouvu, ne? Co by jako chtěla?!
A chce po mě doplatit!! zálohy za prosinec, kdy tam nikdo nebydlel a musela je platit ona.
Blahoslavení chudí duchem, neboť jejich je království nebeské![]()
Jasné, že ne..k poslednímu listopadu jsem předala byt a klíče. Akorát zálohy jsou nějakých 4200,-, vráceno 1790,-, tudíž nabyla dojmu, že mi vlastně vznikl nedoplatek, když v prosinci tam už nikdo neprotocil žádnou vodu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje