"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 11. července 2024 22:14

Tabea

Kdo jsou osteopati?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2024 22:36

Sweet Potato nevím, co přesně dělají (a jak), ale docela to teď frčí u mimin. V některých diskusích je to pořád Neotáčí se na bříško? - zkuste osteopatii Pořád brečí? Zkuste osteopatii Má asymetrii? Zkuste osteopatii Mám dojem, že řeší nějaké blokády kloubů a páteře.

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 11. července 2024 22:37

Sweet Potato našla jsem popis na Wikipedii ve slovenštině. 
Já tam byla s dcerou, když jako novorozeně ležela s hlavou jen na jednu stranu. Pak se synem kvůli bolestem hlavy. Jednou se na mě trénovala kamarádka, která to studovala a jednou jsem byla kvůli bolesti v rameni a kyčli. Tam teda myslím, že pomohla spíš thajská masáž, na které jsem byla těsně předtím. Poté, co nepomohlo 12 termínů na fyzio. 
Kamarádky dceři to strašně pomohlo. Jako dítě tak asi do tří let pořád brečela. Po dvou termínech u osteopatky byl pokoj. 
V ČR to asi spíš najdeš jako kraniosakrální terapii. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 11. července 2024 22:44

Tabea Kraniosakrální terapie není osteopatie, jen potřebuju dovysvětlit. Možná se to plete, protože se často mluví o kraniosakrální osteopatii, ale jde o něco jiného. Osteopati působí mechanicky, ta kranios. vůbec, funguje to jinak. A je to naprosto ezo, čímž to nijak nehaním (sama tam chodím a nemůžu si vynachválit). 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 11. července 2024 22:47

Tabea máš SZ.

Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 11. července 2024 22:57

Dík, já to nikdy neslyšela. Znám akorát osteologa (bohužel).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2024 23:02

Len jak funguje ta kranio a co to dělá?

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. července 2024 02:13
Reakce na continuity:

letfenixa tak závisí co, mám dojem,že každá krajina má svoje specifika. Tady se třeba zhusta doporučuje při virozach Vincentka. To že Slovenska vůbec neznám.

​odporúča, v detských kúpeľoch ju aj denne inhalovali.

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 12. července 2024 03:21

letfenixa děkuju

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 12. července 2024 03:48

Len já nikdy v ČR tu kranio neviděla, ale teď jsem ještě projela článek na Wiki a tady ty techniky kombinují. Až potkám tu kamarádku, co má teď svoji osteopatickou praxi, tak se jí ještě doptám, jak to tady vlastně s těma termínama je.

Ona je povoláním gynekoložka, ale pracuje pro pojišťovnu (posudky), ne s pacientama. Vystudovat (vyškolit se na osteopata) trvalo myslím tři roky každou sobotu plus ještě nějaké bloky k tomu. Rozhodla se pro to, když viděla, jak to její dceři (tenkrát miminu) pomohlo. 
Ale s ezo máš pravdu, muž si tenkrat ťukal na čelo, když jsem po první návštěvě s dcerou líčila průběh terapie.

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 12. července 2024 05:53

Evaeva Jak funguje ti říct nedokážu, protože jsem na to moc přízemní. V tomhle odkazu je nějak popsaný princip. Kranios.cz

Pokud vím, lidi tam chodí se vším možným, já a dítě pro zklidnění nervovýho systému. Těm dětem s blokádama páteře pokud vím doporučují často, asi právě proto, že bývají dost dráždivé. Syna jsem tam vzala po letech skepse, že je to moc ezo, i když to pořád někdo doporučoval. Po tom, co se jeden problém, se kterým mu klasická medicína bohužel nepomáhá a dost nám znepříjemňuje život výrazně zlepšil (skokově přesně po tomhle ošetření) jsem došla k přesvědčení, že to můj racionální mozek sice nepobírá, ale začala jsem chodit taky. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 12. července 2024 06:03

Tabea Určitě pak napiš, přijde mi to zajímavý. Mně celkem dostalo, když jsem se dozvěděla, že tu kraniosakrální terapii občas dělají i fyzioterapeuti.

Je moc hezké, že spousta lidí doporučuje Evaeva osteopata, ale pokud vím, tak jich v ČR moc není, a s dětmi pracuje možná jeden? Opravte mě, jestli se pletu. Na ty křivý děti všude doporučují osteodynamiku, která má ošetřovat měkké i tvrdé tkáně a zároveň je myslím kombinovaná i s tou kraniosakrální terapií. No je toho dost a asi funguje leccos. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2024 07:59

Len takže si to mám představit trochu jako masáž. Chápu, že ten princip bude ezo, to mi nevadí. Spíš mně zajímalo, co se tam děje

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 12. července 2024 08:12

baltik Tak ted to bude mít každej:-D

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 12. července 2024 08:13

Evaeva Začíná se rozhovorem co tě trápí, pak si lehnu a terapeutka přikládá ruce na různá místa na páteři a hlavě, můžeš cítit různé brnění, příjemné i nepříjemné pocity. Já odcházím zrelaxovaná jako po hluboké meditaci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2024 08:17

Len to zní příjemně

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 12. července 2024 08:19

Evaeva Příjemný je to moc! Akorát bych to teď potřebovala tak obden

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 12. července 2024 08:27

Len i syzifos se k tomu vyjadřoval, že to jak to sami osteopate vysvětlují je sice EZo (rovnováha energii a tak), ale samotná ta terapie má podklad, na kterém fungovat může. Zejména ty různé blokády a uvolnění. 

Kraniosakralni terapii dělala moje bývalá fyzio, ale teda nezduvodnivala to nějakou vzletnou teorii. Prostě řekla, že se tím trochu uvolní lebeční švy, že oni jsou normálně docela pružné a někomu to pomůže - já to teda zkoušela na ty migrény.  Ale že se to musí prostě zkusit. 

Offline Len
2674 příspěvků moje polička 12. července 2024 08:35

continuity Osteopatie mi přijde racionálně úplně ok, tam si to zdůvodnit umím.