"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 16. července 2024 10:13

Myrtila Díky za info ohledně těch tašek. Už jsem vše přendala ze svých oblíbených nákupních tašek do pytlů. Stejně jsem pořád v šoku z toho množství. Že táta v poslední době "opomíjel" braní léků jsem věděla, ale že to bylo v takovém rozsahu, to jsem tedy netušila :-(.

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 16. července 2024 10:19

whiskas Není zač, taky jsem to tam poprvé přinesla v plátěné tašce takže pěkně zase domů a napodruhé v sáčku. 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 16. července 2024 13:03

Garfie tvoja dcéra už na ten tábor išla, že? Som teraz v TETA drogerii kupila repelent na kliešte na odevy, chráni 20 dní!

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 16. července 2024 13:03

whiskas asi záleží na koho narazíš, ale když sambo vyklízel byt po babičce, tak mu v lékárne vzali i prádelní koš plný nejrůznějších léčiv. Nic neříkali, jen se divně dívali

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 16. července 2024 13:08

Myrtila monis 

Hotovo! Pan lékárník mi dokonce chtěl vrátit jednu z igelitek (což jsem s díky odmítla). Vše proběhlo hladce a ani mi pan lékárník nedal najevo případné překvapení - měla jsem toho opravdu hodně. I z toho důvodu jsem zde vznesla tak blbý dotaz. Kdyby šlo o pár krabiček, tak bych je prostě oddělila, ale při tom množství. Díky všem.

monis Prádelní koš léků jsem tedy neměla, ale z mého pohledu to byl i tak slušný objem.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 16. července 2024 13:22

whiskas Já takhle sušim doma taky jednu igelitku léčiv, plnou. Normálně po zdravých lidech, ale sesypala jsem kdysi lékarničky ze dvou domovů a už to bylo. Taky je mi to hrozně blbý tam nést...

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 16. července 2024 13:43

Karja Tak vidíš, teď je jasné, že můžeš být v klidu. Pchéé jedna igelitka a ještě běžných léků, pohoda .

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 16. července 2024 17:21

Karja whiskas Mně to bylo tehdy taky blbý, měla jsem jich plnou tašku, ale ani nemrkli. Taky to byla sbírka za delší dobu. 
A když jsme před pár lety vyklízeli pozůstalost, našli jsme tam léky proexspirované v 70. letech, celkově (nejen tak starých) jich byl obří pytel. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 16. července 2024 19:52

Blbý dotaz 

Existuje nějaký standard, co patří /nepatří do kolikahvězdičkového hotelu? Má to každá země jinak? Určuje si to majitel hotelu? Kontroluje se to?

Cestuji po střední Evropě a zda se mi, že ty hvězdičky tam jsou kolikrát jen odhadem. 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 16. července 2024 20:06

Mha odhadom

Viem, že sa hovorí, že napr v Tunisku 5 hviezdičiek sú 4 v Europe.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. července 2024 20:18

Mha no je to tak.

Nějaká standartizece existuje, ale připojení se k tomu je dobrovolné. Mmch ani v trihvezde nemusí mít každý pokoj svoje WC. Docela čumím.

https://www.cestovni-ruch.cz/kategorizace/jednotna.php

Jinak pocitově, čím dál na vychod a na jih, tím víc hvězd potřebuji, kolikrát jsou tři tak max na jednu noc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2024 20:19

Mha existuje. Je tam velikost pokoje, doba, kdy je otevřená restaurace, vybavenost, koupelna na pokoji/chodbě... Ale neodráží to kvalitu těch služeb, takže klidně to může být pětihvězda, ale můžou hnusně vařit Myslím, že to uděluje nějaká asociace hotelů, ale nevím, jestli to není jen evropská záležitost.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. července 2024 20:23

letfenixa v Turecku jsem zažila 4* jak taky za 5 a taky 4*, kde nefungovala klima a člověk málem neobešel postel. 

A taky jsem několikrát zažila 4*, kdy člověka poslali do neuklizeneho pokoje nebo rovnou pokoje, kde někdo bydlel. To se nikde nevyhodnocuje, ale neprofesionalita je to strašná. 

Jsou 4*, kde máš k snídani prosecco a jahody a pak takové, kde ti neudělají ani pořádný kafe. Prosecco nepotřebuji, ale dobré kafe jo. 

Taky záleží jaká Evropa, třeba 3* v Rumunsku byla už hodně na hraně, zejména snídaně byla dost příšerná a na recepci nám odmítli zavolat taxíka. 

Na Rhodosu úplně v pohodě, pokoj jednoduchý, ale vše fungovalo jak má. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. července 2024 20:24

Evaevato připojení se k tomu hodnocení je dobrovolné, pokud tam nemají logo, můžou si dávat hvězdičky jak chtějí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2024 20:24

continuity jo, to jo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2024 20:25

continuity myslím, že v dnešní době recenzí na internetu to ztrácí smysl 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 16. července 2024 20:37

continuity aké logo?

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. července 2024 21:40

Evaeva recenze nestačí, spousta lidí dá levnému jednoduchému ubytování 10, protože to prostě odpovídá jejich požadavkům a ceně. Jenže ty chceš třeba na pokoji WC a vanu. 

Spíš dává smysl to interni hodnoceni bookingu. Oni pak posílají dotazník a ptají se přesně na tyhle věci: jestli tam byla sprcha a slíbený výhled. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. července 2024 21:46

letfenixa logo té asociace, co dělá hodnocení. ale hledat se mi to nechce, jak to vypadá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2024 21:57

continuity jasně, ale obvykle tam máš nějaký základní popis, kde tohle najdeš. K tomu si připojíš ty recenze a představu celkem máš.