Lama_z_Lana já jsem minule musela obětovat svou zmrzlinu, abych je odlákala od syna! Jsou letos všude a hrozně moc. Teď jsme na horách a jsou jich tu taky mraky.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Vosy, vosy, vosy, sršáni...
Strašně moc jich je.
Hotova invaze tehle letajicich potvor. Me dneska pichla vcela, to me dost mrzi, i kdyz to teda bolí jako cert.
Na mě dnes vylitla vosa z lednice.
Tak Betty bylo jí horko, tak se byla zchladit?![]()
Vos, komaru, ovadu, je jich hrozne moc. Ja si nepamatuju ani tolik much v Praze
a ted jsme prijeli z vikendu a v obyvaku maji party mravenci!
jojo, to je furt bubnovani na poplach "vymira hmyz vsichni tady umreem!!""
a pak
fuj vosa![]()
Kde se dají půjčovat eknihy? Máte něco vyzkouseneho a pokud možno jednoduchého, diky
jojo, to je furt bubnovani na poplach "vymira hmyz vsichni tady umreem!!""
a pak
Zrovna sem s tím jdu ... jako osobně je mi to taky nepříjemný, ale jinak - dikybohu
I když třeba komáry a muchničky z duše nenávidím, budu spokojena teprve až je i v Praze budeme odhanet rucnikama ![]()
Já jenom špitnu, že jsem si teda nevšimla že by bylo víc vos, komárů či tak. Ale k nám vždycky všechno přijde později:-D Takže spíš s tím počítám teda....
Lamicka mravence jsem ekologicky zahanela mletym hrebickem, ale kdyz zacali vylezat ze skrinky vedle mycky tema dirama na hadice s vodou, koupila jsem v drogerii sprwj a za tu linku to nastrikala. Ted jsem ctvrty den mimo domov, jsem zvedava, co najdu po navratu.
MP Meri no ale k nám lítá skoro kazdej den i drvodělka a včera jsem na petúniích videla i dlouhozobku svízelovou ![]()
MP Meri na našem malém motýlovém keři jsem včara ráno napočítala 22 motýlů, hned vedle na česnecích kvanta včel, v mateřídoušce spousty čmeláků, pak máme vosíky a drvodělky. Zahradu jsem osazovala z valné části pro hmyz, bylinky nechávám jít do květu, aby si užili. Zasáhla jsem teda proti dřepčíkům, sežrali mi celý záhon mladé sadby.
Ten kousací hmyz je holt k tomu navíc, poštípaná od všeho jsem celkem dost. I když teda existenci klíšťat a podobného bych oželela.
andulka01 s motýlema není problém, ty mě nechtějí okrást o jídlo a pití! V tom já neznám bratra ![]()
Budu mít návštěvu, která by chtěla vidět Vladislavský sál na Hradě. Na netu jsem objevila jenom vstupenku dohromady pro Starý královský palác, Baziliku sv. Jiří, Zlatou uličku a Katedrálu sv. Víta. Ne že by jim vadilo vidět i to ostatní, spíš to nestíhají. Je třeba na místě možnost koupit vstupenku jenom do jednotlivých objektů? Nebo mají jenom tu kombinovanou?
Dneska jsme byly s detma v zoo a teda nebylo skoro mozny vytahnout jidlo. I to jedno z deti odneslo, nastesti jen prst.
Zrovna sem s tím jdu ... jako osobně je mi to taky nepříjemný, ale jinak - dikybohu
I když třeba komáry a muchničky z duše nenávidím, budu spokojena teprve až je i v Praze budeme odhanet rucnikama
jako vážně? Otravnýho hmyzu vše přehršel a ty chceš ještě víc?! Asi jsi nikdy nebyla pořádně bodnutá ničím, hlavně s alergickou reakcí, jinak bys nemohla takhle mluvit...
MP Meri A já tiše špitnu, že vosy jsou v podstatě nejvýznamější opylovači. Bohužel tyhle pozdně vylíhlé jsou šíleně hladové, potřebují cukr a taky bývají žíznivé.
Mermaid (domysli si smajlika s jedním zdviženým obočím)
O dulezitosti hmyzu Doporucuju k přečtení. Nebo jakoukoli epizodu podcastu Proměna dokonala. Víc k tomu asi nemám.
MP Meri já zas doporučuju přečíst si, jaké nemoci komáři přenášejí a jak fatální následky může mít jedno jediné bodnutí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí