Evaeva no to jo, ale já rovnou začínám filtrováním podle hvězdiček. Protože číst úplně všechno fakt nechci. A jsou lokality, kde ti s hodnocením 8+ vypadne třeba deset hostelů. Tím se fakt nechci probírat. Hledám nějaké bydlení tak 1-2x do měsíce, nemám na to úplně čas.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity jako chápu. Já spíš zaškrtávám požadované vybavení, to si můžeš i uložit. Ale booking mně dojímá, jaké ubytování nám plánuje. To je kolikrát jeden dvoulůžák a jeden singl room pro naši pětičlennou rodinu ![]()
Evaeva alebo na poziadavku dvoch spalni vypluje apartmany s jednou izbou a roztahovacim gaucom v obyvacke.
Mrakoplas no to taky, ale to beru, že to jsou dvě oddělené místnosti (i když to taky nechceme). Ale jak mám čtyři lidi a mimino uložit na tři postele?![]()
Mrakoplas ty ložnice podle mě hledá, podle toho, jak to zadá majitel. Protože dost těch s jednou ložnicí mi z vyhlašování vypadne, když to zaskrtnu dvě. Tím se už nějak proberu, ale v hostelu kolikrát nepomůže ani specifikovat vybavení, protože pokoj sice vlastní sociálku má, ale celkově je pokoj pro šest lidí.
nejsou tam možné nějaké přistýlky? Tohle se mi nikdy nestalo, počet posteli vždy odpovídá, i když ten první popis vypadá všelijak.
Garfie tvoja dcéra už na ten tábor išla, že? Som teraz v TETA drogerii kupila repelent na kliešte na odevy, chráni 20 dní!
Ty jsi hodná, že sis vzpomněla! Ano, už odjela, ale koupila jsem nějaký dryák, co doporučovala viktorka_od splavu a nastříkala jí tím spacák a oblečení, tak uvidíme. Mimochodem, jak jsem tady psala o tom jejím klíštěti po týdenním pobytu doma, tak druhý den měla další! ![]()
continuity podle mě je to tím věkem dětí. Mimino zdánlivě logicky umisťuje do postýlky, na kterou tam kolikrát ale není místo, a ty větší jsem nepochopila, možná na tu přistýlku, ale to už se určitě nevejde
Nebo nám dá dva singly a jeden dvoulůžák, asi mám nechat děti samotné
Ale to je problém hotelů, takže většinou je vyhodím z filtrů.
Evaeva tyhle ty prapodivne kombinace (1+1+2 nebo 3+1) většinou nabídne, když jsou ty hotely vyprodané.
Jinak dost hotelu, zvláště 4* mají rodinné pokoje, nebo pokoje, co se dají propojit, jen je kolikrát nenabízejí na booking. To se mi taky stalo, jen jsem to musela poptat naprimo. Ale apartmán je pro rodinnou dovolenou myslím lepší, když se člověk smíří s přípravou snídani.
Někdy je to celé zvláštní - ve Vídni teď spím pořád v jednom hotelu. Když odjíždím, klanějí se mi pomalu až po zem, ale když se pokusím rezervovat pokoj u nich naprimo, mám to tak o půlku dražší než booking, kde mám ještě bezplatný upgrade v výhledem na řeku. No když to tak chtějí....
continuity souhlasím se vším
Je mi jasné, že je to kvůli kapacitám. Ty rodinné pokoje, co jsou dva spojené, stojí většinou majlant. My teď preferujeme apartmány nebo ještě lépe chalupy se zahradou z vícero důvodů, dělat snídaně nám vůbec nevadí. Ale stejně mně ta jeho nabídka vždycky pobaví.
Evaeva no v tom případě co zmiňuji jsem to měla za cenu dvou pokojů na bookingu ještě s výtečnou polopenzí. Ale člověk tam musí napsat, ofiko nesmí být levnější.
continuity teď je pro nás nejdůležitější mít apartmán a vlastně preferujeme stravu spíš nemít než mít ![]()
Evaeva Taky jsem teď zápasila s bookingem a přeprat se mi ho teda nepodařilo. Zadala jsem do požadavků 4 pokoje pro 8 lidí se snídaní. A nabízel mi naprosto šílené kombinace jako 1 os/1pokoj a 7/1pokoj apod. Mělo to být až na říjen, město, to snad nejsou všechny dvoulůžkáče už obsazené, jak píše continuity , že to nabízí takhle divoce. Nakonec bydlíme v apartmánech, kde jsou ložnice po 2 a na snídani budeme muset někam kavárny.
Já si teda myslela, že mi to dělá, protože ty požadavky neumím pořádaně zadat. Většinou jezdíme jen tři jako rodina.
Kdyz jsem potřebovala při tři lidi tři pokoje, taky to bylo složitější. Ale často v tom hotelu prostě tři jednoluzaky volně nebyly. To se mi stalo několikrát. Nakonec jsem byla ráda, že jsem našla něco rozumného.
Ještě by se tady nabízelo zadat požadavek na dva pokoje/ lidi a u vybrané možnosti zkusit zabookovat víc pokojů. Ono to může být i tak, že tam má hotel nahranou jen omezenou kapacitu a přidávají tam podle toho,jak se jim to plní (často s jinou cenou).
continuity Zkoušela jsem i zadat požadavek na stránkách konkrétních hotelů, ale taky neúspěšně. Asi lidi hodně cestují :-) A nebo já v tom fakt neumím moc chodit.
notna když to nejde i v těch konkrétních hotelech, tak bude plno:(
notna cestuje se hodně to je fakt. Pokud to nevyřešili ani na recepci, tak asi místo nemaji.
notna Zadej si příště 1 pokoj pro dva lidi a pak ho rezervuj víckrát, to by taky mohlo fungovat (vždycky tam na boku vidíš, kolik takových pokojů je volných)
Evaeva my už několik let jezdíme výhradně přes Airbnb. Neměla jsem morál na to prohledávání bookingu,protože je nás taky 5. A právě výsledky hledání byli úplně mimo.
Na tom Airbnb je teda poslední dobou problém najít obývaný byt, všechno je to už na krátkodobé pronájmy.
MaeGandal to nám vyhovuje nejvíc, ty byty pouze na pronájem. Ale v Čechách jsou lokality, kde přes rbnb není skoro nic nebo je to cenově úplně mimo, v podstatě kdekoliv mimo ty klasické turistické lokality jako Lipno, jižní Morava nebo Špindl. Pak je nejlepší buď prohledat mapy nebo ty servery typu chatychalupy.cz, kde je vyhledávání naprosto mizerné ![]()
DDěkuji :)
Měli jsme tři dny přespat v tříhvězdičkovém hotelu a bylo to tam tak krásné až dokonalé, až mě napadlo, proč nemají víc hvězd.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí