Myrtila ten můj případ byltéž gynekolog. A mě právě upozornil, že mu pojišťovna odmítla zaplatit to, co vyinkasoval předešlý. Proto mě na pojišťovnu poslal to řešit.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Disclaimer: Taková volná úvaha co mě nějak napadlo k tvému příspěvků, nebude určitě vše relevantní, ale máme příliš málo informaci. Spíš si zkus sama odpovědět na ty dotazy, co tady mam.
Pokud to děláš jen krátce, může to být klidně jen tou změnou. Jak dlouho to teď děláš? Ten projekt přišel zároveň nebo jsou to nesouvisející věci? Jak máte naplánovaný ten projekt časově, je to full time?
Jinak je dost typické, že Feedback výborný a člověka to ničí. To je spíš pravidlo než výjimka a celkem nevypovídá o žádných (ne)schopnostech, podstatnější je umět najít si ten balanc tak, aby to člověk zvládal a zároveň ho to neničilo.
Proč to ten předešlý manažer položil? Měl dostatečnou podporu vedení nebo delal akorát posla špatných zprav?
Předtím si nikdy lidí neřídila? Řekl ti někdo alespoň co a jak? Managment lidí je normální řemeslo, je potřeba se to naučit jako všechno a většina korporátu a slušnějších firem novým manažerům zajišťuje školení, aby nevynalezali kolo.
Lidí stresují různé věci, ale jestli ti třeba people management bude sedět nebo ne si musíš odpovědět sama, ale po pár měsících je ještě brzo. Já jsem to například vždy dělala proto, že to bez toho nešlo, než žeby mě zrovna řízení týmu nějak zásadně motivovalo. Na druhou stranu mi to nějak nevadí a řada předávám zkušenosti, takže to prostě dělám. (Taky jsou týmy, kdy je to pro manažera spíš utrpení než práce,to je taky důležité, jaci jsou ti lidi.) přebírat jako manažer tým, v kterém si předtím dělala je z mé zkusenosti úplně nejtěžší disciplína ze všech možností, pokud si perfektně nesedite lidsky.
Druhá věc jsou ty přesčasy, ale to mi přijde spíš problém s tím projektem než s manažmentem. Ty běžné věci se vždy dají naplánovat tak, aby to člověk zvládal v rámci pracovní doby. Větší zahul jsou ty projekty, tam často je potřeba někdy zabrat víc, protože se prostě vyskytne problém. Jinak nevím, co přesně znamená řídit projekt: jsi sponzor nebo osoba odpovědná za obsah? Co PM? máš ho schopného nebo se dokonce nejak počítá s tím, že se to nějak udělá "mimochodem"?.
Osobně se s tímhle vypořádávám tak, že občas fajt zaberu a je to delší a občas si udělám takový leharo HO, že prostě jen vyřizuji emaily a do toho doma vyperu, nakoupím na rohliku a poklidim.
Bože to je elaborát ![]()
Myrtila recept nerozporuju,já měla na mysli objednání vykazované jako konzultace
jerry napísanie ereceptu je úkon, ja to nerozporujem, ale nie je to návšteva lekára.
Lilly_Kubaví tě to? Já bych řekla, že to chce čas než se zapracuješ.
Lilly_Ku povysit a zaroven jeste dlouhodobe zastupovat dalsiho pracovnika mi prijde trochu prilis naraz, nedal by se ten zastup sverit nekomu jinemu?
to je dobrej point! continuity viktorka_od splavu ten projekt navrhuju a pisu vcetne implementacniho procesu (bude trvat tak rok a bude se tykat nekolika oddeleni), ale uz jsem tam napsala, ze owner bude projektovy manazer ktery bude urcen, a odprezentuju to tak, ze odevzdam koncept a navrh procesu, cimz to pro me skonci.
Evaeva ja nevim, bavi, spis vidim veci, co nefungujou a mam predstavu, jak by mohly fungovat lip ![]()
Lilly_Ku muž vedl jednu dobu poměrně dost lidí, ale utekl z toho, protože zjistil, že mu chybí ta "normální" práce. Teď vede malý tým a je mnohem spokojenější. To jen tak pro zamyšlení. Pokud tě to láká, dala bych tomu čas
Pokud můžu nevyžádanou radu: nespojujte PM a product ownera (nebo co se tím ownerem myslí) to je cesta do pekel. PM je na to, aby hlídal harmonogram, storycka, organizoval práci a naháněl termíny. Owner musí hlídat kvalitu. Kdyz se to spojí, dostane jeden člověk úplně protikladné zadání a zblázní se z toho. Nebude pořádně ani termín ani kvalita.
Evaeva ja nevim, bavi, spis vidim veci, co nefungujou a mam predstavu, jak by mohly fungovat lip
No právě to je to!
Nemozne ihned, zázraky do troch dní. Prostě, když to blbě fungovalo doteď, pár měsíců to ještě vydrží. Nesnaž se všechno vyřešit najednou. Tady se tomu říká rozporcovat slona.
Teď mám takového nového namotivovaného manažera za krkem. Byl si stěžovat u mého šéfa, že trvá týden(!), povazte takovou dobu, než mu dovivineme věc, která by mu ulehčila život. No výsledkem bude freez na všechny požadavky.
continuity jj, to presne to mi diky tvymu komentari ted doklaplo, ze ten project management bude muset delat nekdo jinej nez ja. ja muzu dohlizet na celkovou implementaci, ale ne honit terminy a upominat tymy.
u nas ve firme je tohle celkove blbe nastaveny (procesy, spoluprace), hruza, mam pocit, ze by se toho dalo tolik zmenit k lepsimu, ten projekt je v podstate prvni z mych napadu, co jsem zacala realizovat, ale zas to nechci delat na ukor sveho zivota no.
continuity to je ale uplne jina situace u tebe v praci, s mou situaci co jsem popsala nevidim zadny souvislosti.
ja nemam problem s vlastni premotivovanosti, spis jsem to pozorovani uvedla jako duvod, proc jsem ty ukoly vzala. jinak ohledne pozadavku na features jsem na recieving end :D
začni postupně, nejde jen o tvůj worklife balance, ale lidi obecně nemají rádi změny a když je toho moc, začnou se stavět na zadní. Další věc je, že nutné potřebuješ nějaké quickwiny (něco velmi jednoduchého na změnu s dostatečným efektem).
Jediná věc, kdy to jde udělat rychle a vlastně jsem to klientům I doporučovala, pokud je tam nějaká velmi silná externalita s dopadem do manažerských bonusů (třeba nová regulace, nebo špatnej výsledek auditu a tak). To se opravdu musí zvládnout rychle, dokud zájem trvá, minimálně do stavu, že uz nebude cesty zpět. Ale něco mi říká, že to není váš případ.
Lilly_Ku to neposoudim, jestli to je podobné nebo ne, jen že ten kluk říká úplně to stejné co ty: jak by toho šlo tolik dělat líp a bylo by to efektivnější (nevidí žádný důvod, proč by to jít nemělo, protože jsou to jednoduché věci).
Ja s ním vlastně i souhlasím, jenže proti němu stojí armáda lidí,co to takto "dělají odjakživa" a to je na tom to těžké. Takže se mi to nějak propojilo.
Lilly_Ku myslím, že si zvykneš. ![]()
Prosím vas, uz 14 dni mam rozsekly nehet na palci u nohy. Nehoji se to, asi s tim budi muset někam zajit. Mate tip, kam s tim v Brne?
Jestli mi to neumrtvi, tak ale nikam nejdu, boli to jak svina, kdyz o to zavadim![]()
Mulen ja jen vim kam nechodit - bohunicka nemocnice resi vsecko strzenim nehtu. 21 stoleti![]()
Lilly_Ku aha tak to jsem pochopila uplne obracene:-)) no ja myslim, ze si poradis, jen, jak pise cony, na to "jak by se vsecko dalo delat lip" bacha, tam muzes fakt rychle vyhoret.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí