"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online continuity
43196 příspěvků moje polička 25. srpna 2024 23:20

Černá kočkatuhý, co zrovna mám. 

Offline Samara
příspěvků moje polička 26. srpna 2024 07:21

Malenge V Jeseniku vyrabi hrnce ceska firma Kolimax. Mam dva hrnce a panev od nich a proste fungujou jak maji.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 11:42

Malenge přidávám se k Samara , mám Kolimax a jsem spokojená, dá se koupit sada i jednotlivé hrnce dle potřeby.

Offline 1010
217 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 13:36

Malenge Taky máme Kolimax, jsou podle mě naprosto nesmrtelné. Někdo tu zmiňoval u jiných hrnců dutá ucha, ze kterých po umytí v myčce vytéká voda - tady taky, stačí je nechat chvíli okapat dnem dolů a voda vyteče. 

Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 13:58
Reakce na 1010:

Malenge Taky máme Kolimax, jsou podle mě naprosto nesmrtelné. Někdo tu zmiňoval u jiných hrnců dutá ucha, ze kterých po umytí v myčce vytéká voda - tady taky, stačí je nechat chvíli okapat dnem dolů a voda vyteče. 

​ale je to opruz, z myčky chci nádobí hned uklidit. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 16:49

Samara Liesel 1010 děkuju za tip, přidám na seznam k omrknutí. Ale teda upřímně radši bych něco, čemu po myčce nikde nic nepoteče.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 16:52

Malenge taky zalezi, jak se to do mycky polozi

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 16:54

Kokoska kupila si tú rychloschnucu osušku? Mne sa teraz pri mori veľmi osvedčili. A keď som si prezliekala dolný diel plaviek, tak presne mi vyhovovala, dobre sa držala, správna šírka aj dĺžka. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 17:22

Malenge Mám IKEA hrnce a jsou v pohodě. Ucha jsou nerezová, díky tomu to jde i do trouby, chytám teda většinou utěrkou.

Online Sweet Potato
40494 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 17:31

Už jsem se ptala ve Výstavách, sem ale chodí víc lidí.

Ten "párový terapeut" Honza Vojtko, co na mne všude vyskakuje, znáte ho někdo? Nebo jeho práci? 
Ne, nechystám se k němu, ale známá ho bere jak Pánaboha, tak by mne zajímalo, jestli je to opravdu odborník nebo mediální hvězda, nedejbože šarlatán.

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 17:36

letfenixa koupila a pouzivali jsme, je dobra.

Online Jitka77
1944 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 19:20

Sweet Potato Vojtko je projevem poděs, pro někoho asi přitažlivý, ale věcně je fajn, nic závadného. Osobně radši poslouchám Pavla Rataje nebo Jana Bendu (ten nedělá přímo vztahy), ale pokud Vojtko vyhovuje, proč ne. Sláva mu chutná, to je jisté. 

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 26. srpna 2024 20:00

Sweet Potato ja to nedokazu uplne posoudit, ale znam ho uz asi roky z podcastu a radia. Hlavne v Balancu na radio Wave byva casto. Z toho jsem pochopila, ze je opravdu studovany terapeut s vycvikem a ne jen nejaky "kouc".

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 06:53

Společné jmění manželů-může jeden z nich přepsat svůj podíl na dítě bez souhlasu druhého? Ono to asi není snadné ani se souhlasem, odhaduju. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 07:05

Sweet Potato ja jsem cetla tehdy tu jeho prvni knizku a davala smysl, ale od ty doby jsem o nem neslysela. Prisel mi docela pricetnej...

Online continuity
43196 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 07:32

Garfie

Jakože by bylo dítě účastné na SJM? to vůbec nejde udělat, je to vlastně fikce, že každý z manželů vlastní ideální polovinu všeho. Museli by zrušit SJM prvně, smlouvou u notáře a pak dal. 

Co udělat jde a děje se to zhusta, že jeden ulejvá peníze bokem. Při vypořádání (i soudním) se totiž řeší jen to, co se nahlási.  

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 08:38

continuity Jj, já si přesně tohle myslela. Proto je to "společné" jmění, něco jiného než bezpodílové (to je mimochodem taky lahůdka, vím dokonce o jednom činžovním domě, který byl ještě před pár lety v bezpodílovém vlastnictví a to fakt nechceš).

Myslíš, že se neřeší vlastní účty? Pokud teda jsou nějaké spory, u párů, co tam nakráčí dohodnuté je to pochopitelně fuk. (teda zastupovat je musí jiný právník, což byl problém, který zaskočil při rozvodu mého muže. Kvůli této chybce se jeho ex téměř nestihla vdát před porodem ). Jinak třeba pokud se jedná o příjmy pro alimenty, tak si soud zjišťuje, někdy i dost aktivně.  

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 08:58

Garfie pokud o tom nevis, tak soud aktivne nic nezjistuje

Online continuity
43196 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 09:01

Garfiemusíš alespoň tušit, že ty peníze, cenné papíry někde jsou.

Nezjišťuje to ani notář u dědictví, ani tak zjevnou věc jako je bankovní účet ovdovělého manžela.  

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 28. srpna 2024 09:08

viktorka_od splavu To není pravda, moje kamarádka přišla bez právníka (exmanžel žádal o snížení alimentů) a soudkyně na něj vytáhla věci, o kterých ani nevěděla a určitě jí je neposkytl ex. Typu členství v golfovém a tenisovém klubu, jaké vlastní auto (a v jaké výbavě) a o frimě v zahraničí, kterou se snažil utajit. 

continuity Když zemřel můj táta, notářka nám řekla, že obeslala dotazem všechny banky a další běžné finanční instituce, ale že pochopitelně nemůže obsáhnout všechno, tak jestli o něčem víme i my.