Lenka22mojii rodice me meli ve 29/32 letech a mam jeste o 7 let mladsiho brachu. Pry jsme v jednom dni prisli oba ze skoly s tim, ze on: super, mam nejmladsi rodice ze tridy! a ja: nikdo nema tak stary rodice jako ja!
takze nikdy si nevyberes spravne:)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
dorota Já se taky narodila, když bylo mámě 32. :-) Ale teda, že tvoje máma porodila čtyři děti během čtyř (dobře, pěti) let....![]()
Jinak u nás v rodině bývaly vždycky velké rozdíly mezi sourozenci, moje máma a její ségra mají mezi sebou 14 let, táta a jeho sourozenci 20 a 22...my se ségrou teda jen 6. :-)
Kdyz se narodila moje spoluzacka, jeji mamince bylo 21 a tatovi 18. Brachu mela asi o 10 let mladsiho.
Všem moc děkuju ![]()
Garfietáta s jeho bráchou jsou o dvanáct let. Když máma čekala poslední ségru, teta říkala, že se zbláznila v tomhle věku s takovým odestupem. Stačilo pár let a taky čekala třetí holku, ve stejném věku s odestupem jen trošku menším ![]()
Mně přijde, že jestli jsou rodiče o pět let starší než zbytek nikdo nepozná. Ale ségra má teď trochu trauma, že by mamka měla jít za pár let do důchodu
Při tom mamka na to nevypadá, sportuje...
Evaeva Moje nejlepší kamarádka má bráchu staršího asi o deset let, takovej solidní typ, vždycky vypadal starší. Říkala, že jí na základce všichni hrozně záviděli, že má tak mladého tatínka a jí bylo hrozně trapně, když musela vysvětlovat, že ne, že má tak starého bratra a starého tátu. ![]()
Garfie no to se mi se ségrou taky stávalo, když byla malá, teď už by to nikdo neřekl asi. Ona to taky těžce nesla, že si mně někdo plete s její! maminkou.
Maminka nejlepsi kamaradky my dcery ze skoly byla stejnej rocnik jako moje matka. Holt kamaradka byla nejmladsi dite ze 4 a moje dite naopak nejstarsi.
Jak píšete o těch rozvetvenych rodinách, společných těhotenstvích se svagrovymi a partacich pro děti, tohle hodně moc závidím, neznam a nepoznám. Máme z obou stran úzké rodiny, téměř bez bratrancu a sestřenic,tj.deti od nich žádné nejsou, můj bratr děti mít nikdy nejspíš nebude a mužova sestra má jedno,ale tam už je desetiletý věkový rozdíl. V mém okolí kamaradi všichni taky ty děti mají cca o 8 až 10 let starší, a nebo vecni singles ci bezdetni - bohužel je to daň za to,že jsem to první a už jiste jediné dítě stihla těsně před čtyřicítkou, díky bohu za to samozřejmě. Ale tím pádem nemáme žádné parťáky na společné akce,víkendy či dovolené s jinými dětmi a třeba mě osobně to docela i mrzí, že naše dcera vlastně vyrůstá hodně mezi dospělými. Nemluvě o tom, že člověk ji furt musi vymyslet ty aktivity,když se nemá s kým zabavit.
Muslik Musíš ji frknout do skauta nebo nějaké podobné organizace, kde mají děti "volnou" zábavu a jezdí na tábory a výpravy. Myslím to vážně, to jí hrozně prospěje, uvidíš.
Len gratulujem ![]()
Kan to je podle mě blbost. Ale je to často dítě ve světě dospělých, což mi přijde trochu smutný. To vidím u té ségry, žádné zlobení se sourozenci, nic takového, doma jen čtyři dospělí, co jí vychovávají
Ale samozřejmě má to výhody i nevýhody.
Kan obcas mi prijde, ze nas jedinacek se moc rad o vsechno deli i proto, ze nema doma konkurenci, ktera by ho nutila byt ve strehu a veci si hlidat
vsechno je jen jeji a ona to klidne sdili dal
Muslik já tyhle parťáky taky neměla. Moje děti mají, ale zase že bysme spolu jezdili na dovolené, to úplně ne. Takovýhle okruh kamarádů může vzniknout i ve školce nebo prostě v sousedství.
Muslik Jo, Garfie má pravdu, nějakej stálej kroužek, tam si vybuduje ty vazby a přátelství. Na druhou stranu má to jedináčkovství strašnou výhodu. Mně jedna příbuzná pořád pindala o rozmazlenosti, sebestřednosti a neumět se dělit a nic z toho se neděje.
Tak za měsíc ji teprv budou 3, celý dny je od rana do večera ve skolce mezi dětmi, kam chodi uz rok, je normálně velmi sociální a přátelská, takže o nějaké nezapadnuti se nebojím, ale nějaké aktivity budu muset do budoucna vymyslet, jen jsem ještě nepřišla na to, jak to dělají normální pracující rodiče, když kroužky zacinaji v lepším případě v 15h:) tam moje fantazie zatím nedosahuje
Kan mne to přijde smutny v dospělosti, v dětství ne, tam je spis hrozny to, ze se oko Mordoru upíra jen jedním směrem
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí