"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:46

Muslik já to mám stejně, rodina je sice velká a rozvětvená, ale máma je druhá nejmladší ze svých sourozenců a já se narodila až deset let po mé sestře a osm po bráchovi, takže když oni byli malí, bylo těch věkově podobných bratranců a sestřenic fakt hromady. Ale já měla už jen jednu podobně starou sestřenici. A bratranci a sestřenice mých dětí jsou studenti VŠ, nebo už dospělí lidi, protože moje sestra měla děti brzo. Spoléhala jsem na mužova bratra, jsou od sebe jen dva roky, ale nějak nemá štěstí na vztahy a děti asi mít už nebude.

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:48

Muslik Sdílení rodičů Jeden vozí víc dětí, druhý vyzvedává, nebo splácí v naturáliích. 

Offline Tabea
8153 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Muslik Zuzuli naopak prej jedinacci jsou mnohem kooperativnejsi a vstřícnější vůči jiným dětem, protože si potrebujou proste s někým hrát a nemaj jistotu v sourozenci doma 

​a jedí pomaleji, protože se nemusí bát, že jim to někdo sní

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:49

Potrefenáhusa Tak v dospělosti ano, tam si myslím je to blbý, když odejdou rodiče. Ale zas tu bude mít partnerku, děti. My jsme se o tom doma hodně bavili s mladým, jestli tím netrpí a říkal, že ne. No ukáže čas.

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:53

Kan taky je to tezky než ty rodiče odejdou, když je na to jeden sam. 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:53

Tabea tak sahnout sestre do talíře u nás hrozí zmrzačením

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:54

Muslik s kamarádem se stejně starým dítětem jsme byli na dovolené jednou a už nikdy to nehodlám opakovat.

Muž má hodně velkou partu, vlastně několik. V té skautské je cca 30 děti od cca 5-20 let a stejně se kolikrát stane, že některé z nich je na akci trochu plonkové. Navíc ty moje už preferují vztahy, které si udělali sami ve škole, s touhla partou se vídáme 2-3x ročně na víkend - to ty dennodenní vazby nenahradí. 

Co se příbuzných týká, bratrance mají, ale daleko. A nebylo by to na společné dovolené, ani v jednom městě - oni rádi sedí na jednom místě, já potřebuji být v pohybu. 

Takže bych ty kamarády rodičů a příbuzné zas tolik nepřeceňovala, dítě si má vytvářet vlastní vztahy, si myslím. 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 04. října 2024 08:59

Muslik naše dite nejvíc miluje sestrenice, ktery jsou starší o 8 a 9 let. 
jinak mi přijde nejlepší najít si kamarádky s podobne starejma detma a ty akce kdyžtak dělat s nima 

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:07

Potrefenáhusa No jo, jenomže to máš taky těžký, já měla přátele rozdělený (v době malých dětí) na dvě skupiny, na "moje" kamarády (některý měly i podobně starý děti, ale nějak si nesedly) a kamarády přes děti. Nejraději bych to propojila, ale nešlo to. :-(

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 09:08

Zuzuli já myslím, že je to i povahou. Náš mladší se dělí vyloženě rád, rovnou říká, já dám půlku olikovi! nebo může tohle Ríša? Celkově u nás žádné to je moje neprobíhá, ale tenhle to dělení vyloženě vyhledává.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 09:10

Kanprotože to, co dělají kluci doma, jak se spolu chovají nezažívají v žádném kolektivu ani s námi rodiči. Opravdu blízký kamarád to nahradí, ale takové třeba ségra nikdy neměla. A přijde mi to prostě jiné, když se chod rodiny řídí přítomností více dětí než jen jednoho.

Offline Lenka22
2664 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:11

Karjaještě k tomu, že na tebe koukali jako na zjeveni, jak jsi mladá.....Moje spolurodičky byly všechny mladší a všechny druhorodičky kromě jedné, ktere bylo 17 a měla teda taky první :-)

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:15

Evaeva A taky mi vyhovuje, že můžu se ségrou pomlouvat rodiče (jako dospělá myslím), to ti kamarád taky úplně nevynahradí!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 09:15

Pinot Noir já mám 4 sestřenice, ale věkově nejbližší je o 12 let mladší. Potkaly se akorát ségra a jedna sestřenice, ale zase spolu úplně nevychází ty rodiče, takže se vidí tak dvakrát za rok.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:15

Evaeva No nevím. Se synkem kamarádili dvojčata kluci, byli spolu i ve školce a ti se mydlili hlava nehlava pořád a myslím, že to pokračuje. Syn říkal, že jeden druhému teď přebral holku. Nechtěla bych být jejich máma a řešit to.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 09:17

Garfie to taky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 09:19

Kan no jasně, my se se ségrou rvaly furt Ale stejně je to jiné, když tam je ještě další dítě. Kluci se teda nedohadují skoro vůbec.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:19

Garfie No a já s bráchou nemůžu, protože se jich zastává a když si stěžuje on, tak se jich zase zastávám já. Na pomlouvání rodičů je nejlepší manžel, prvně vezmeme moje, pak ty jeho a nakonec můj řekne, kdoví jací budeme my. S kamarádku to nejde, ta ti neřekne upřímnej pravdivej pohled na tvoje rodiče aby neurazila. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:22
Reakce na Kan:

Na pomlouvání rodičů je nejlepší manžel, prvně vezmeme moje, pak ty jeho a nakonec můj řekne, kdoví jací budeme my. 

​Nemáš doma mého muže? U nás je to dost podobné,ale ten závěr, ten je úplně stejnej. Teď teda občas řekne: až budu taky takovej, tak mě radši zastřelte. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:25
Reakce na Garfie:

Evaeva A taky mi vyhovuje, že můžu se ségrou pomlouvat rodiče (jako dospělá myslím), to ti kamarád taky úplně nevynahradí!

​Já mám spíš pocit, že ségra s matkou pomlouvají mě. Alespoň obě se mě snaží do těch debat zatáhnout, když jsme sami a mně se na to nechce naskakovat. Když jsem byla mladší,tak mě to i bavilo, ale jak jsem starší, tak jsem vůči příbuzným nějaká smířlivější.