"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lenka22
2664 příspěvků moje polička 04. října 2024 14:54
Reakce na Potrefenáhusa:

Kan taky je to tezky než ty rodiče odejdou, když je na to jeden sam. 

​Někdy je to jednou, já sice mám bráchu, ale všechno to kolem rodiců, jejich stáří, nemocí, odchodů jsem musela zvladnout sama.

Offline Lenka22
2664 příspěvků moje polička 04. října 2024 15:08
Reakce na continuity:

JankaM na to musíš být povaha, u nás chlap ty různé přátelské vztahy dost pěstuje. Považuje to za důležitou součást života a dává do toho dost energie, i když se mu zrovna úplně nechce. 

Moji rodiče měli tři rodiny, se kterými.se navzájem navštěvovali, jezdili jsme spolu občas na výlety nebo takové kratší dovolené, ale on jede úplně neuvěřitelný rozměr - dvě party + práce. Cca 100 lidi celkem, které považuje za svoje kamarády.

Na druhou stranu, cokoliv potřebujeme půjčit nebo sehnat nebo i udělat, tak vždy někoho sežene. A to od rekonstrukce bytu až po půjčení skialpovych lyží. 

Když nám vyhořela elektrická zásuvka v starém bytě, to odpoledne byl u nás jeho tehdejší šéf (o dvě úrovně výš) s elektrikářskymi papíry a vyřešil to. 

A kdyz dcera upadla na tu hlavu a rozbila si brýle, druhý den tady klepal kamarád, který brýle vyzvedl nějak zlepil a vrátil a to tehdy muž ani nebyl v Česku a řešil to vše přes telefon, aniž bych ho nějak zvlášť musela žádat. 

Zas se musím přenést přes ty věčné hospody a že občas přesně nevím, kde máme stan a dva batohy. Sadu lezeckých jistitek do vápna už asi nikdy neuvidím, ale zas: já už je asi stejně potřeboval nebudu.

​Takhle by se mi to moc líbilo, ale samozřejmě to nemám, jak to tak bývá :-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2024 17:15

barbucha Právě. Z pohledu děcka to bylo super i naši na to vzpomínají rádi, dokonce ten jeden kolega jezdí za tátou pravidelně oni se znají asi 60 let. Opravdu je dnešní doba na ty vztahy jiná, já bych z korporatu taky s nikým nejela na dovolenou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 17:21

Kan to záleží, jak si s kým sedneš. Já bych si prodloužený víkend s některými kolegyněmi představit uměla. Ale asi bez rodin:)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2024 17:25

Evaeva Jo tak bez rodin v pohodě, to jezdíme služební cesty, ale to není dovolená, že jo. Ty chatky byly totiž pro dvě rodiny z jednoho podniku. Dvě ložnice, kuchyň, koupelna, wc a hala bez TV, jako děcku mi to přišlo bomba.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 18:05

Kan jo, to věřím! Ale je to o lidech, můžeš mít štěstí 

Offline Janulik03
20317 příspěvků moje polička 04. října 2024 18:16

Zaujímavé čítanie. My sme ako deti boli s rodičmi málo, boli v práci a keď mali voľno, tak to bolo u nás stále plno kamaratov. Našich, kamarati todicov, alebo rodina. Kopa sesternic h babičiek prázdniny a kopa srandy. Na dovolenku sme s rodičmi nechodili, vlastne väčšinou všetci chodili k nám. 

Postupne v dospelosti sa tie kontakty trochu stratili, sesternice skor si píšeme raz za cas. 

My sme s muzom mali kopu znamych cez deti, tak to byvali také spoločné opekacku, alebo som vzala všetky decka k nam a ostatni mali fraj.

Teraz sa nám aj rodina zmensila, so sestrou sa vzťahy nie ze bg uplne zhoršili, skôr sme tak viac zdvorile, uz nje najlepšie kamarátky. Ale to nezmením, tak neriešim. Dcera ma dve deti , syn je sam , akosi mu nevysiel posledny vzťah a vidím že je stale v práci. Tak to uvidíme.

Ale mam priatelky take dlhé roky, s ktorymi travime dovolenky, naši chlapi sú spokojní, nemusia byť kamaráti a maju kľud.

Ale držím si kamaratov z práce, stretavame sa pravidelne a je to fajn. Muž má svoj okruh chlapov, je letecký modelar tak ten trávi svoj voľný cas na letisku .

Offline Janulik03
20317 příspěvků moje polička 04. října 2024 18:17

Ty brďo,to je traktat

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 05. října 2024 13:17

Jeden "blbý dotaz". Když se létá do Dubaje standardně přes Írán a teď je tam komplikovaná situace, mění aerolinky nějak operativně trasy? Teď jsem někde zachytila video British Airways kdy Írán nehleděl na letový provoz a jím vystřelené rakety křížily trasy letadel (nevím teda jestli to bylo ve stejné letové výšce, ale stejně).

A kdyby se letělo místo do Dubaje to Istanbulu a potom se pokračovalo dál do jv. Asie, tak by to bylo z tohoto pohledu lepší?

Offline Kokoska
35036 příspěvků moje polička 05. října 2024 13:38

Černá kočka nekde psali, ze jsou lety odklonene, nektere snad i pozastavene.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 05. října 2024 13:50

Černá kočkavydávají se tzv NOTAMy které popisují všechny pozoruhodnosti na trase, počasí, uzavřena letiště, sopky atd. Plánuje se každý jednotlivý let zvlášť, takže žádné takové, že teď létáme před Írán, tak tak poletíme i zítra. Jsou tam samozřejmě nějaké preference, co se týče založných letišť na trase a tak, ale každá okolnost se zvažuje.

Správně měl Írán uzavřít vzdušný prostor, ale neudělali to asi kvůli momentu překvapení (tady fakt spekuluji), Izrael ho na pár hodin uzavřel). 

Jinak to během ten útoku na nebi vypadalo takto, řekla bych že se operativně přizpůsobili vsichni, žádná aerolinka nechce přijít o letadlo kvůli zbloudilé raketě.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 05. října 2024 13:51

Tohle je aktuální screenshot z teď

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 05. října 2024 13:56

Kokoska continuity Děkuju, doufala jsem, že to tak nějak bude.

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 05. října 2024 15:33

Dokonce i lodě plují jinudy, dnes jsem byla na ochutnávce vín ve zdejší rumunské vinotéce a majitel říkal, že mu lodě se zásilkou z Východní Evropy místo přes Rudé moře jedou okolo Afriky a vůbec netuší, kdy se dostanou do Japonska....

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. října 2024 15:43

Garfie lodě jezdí jinudy (tedy kolem Afriky, ne Suezem) kvůli pirátům v Rudém moři už nějakou dobu.

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 05. října 2024 15:50

Mohučanka Já ti nevím, on to říkal jako novinku, že by mu měla brzy dorazit zásilka, ale nedorazí, protože musí jinudy a obeplouvá Afriku. Vlastně tím Rudým mořem si nejsem úplně jistá, to jsem si sama dosadila. :-) Ale myslela jsem, že piráti řádí trochu níž, až kolem Somálska, Ken, tak díky za upřesnění! 

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 05. října 2024 16:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Muslik naše dite nejvíc miluje sestrenice, ktery jsou starší o 8 a 9 let. 
jinak mi přijde nejlepší najít si kamarádky s podobne starejma detma a ty akce kdyžtak dělat s nima 

​jenže to podle mě není záruka, že si se stejně staryma deckama to dítě sedne, i v takhle malym věku. Máme dříve velmi blízké kamarády co mají o dva měsíce mladší dvojčata, kluky, a přesně jsem si od toho idylicky slibovala, jak spolu budeme trávit dětství dětí. No vůbec. Naše casove režimy vůbec nesouzni a ty jejich kluci jsou takový cca o rok opozdeny s prominutím mamlasove, kteří ve dvou a tri ctvrte letech sotva zacinaji chodit protože z kočáru ještě kvůli pohodlí rodičů pořádně nevylezli a tak celkově to vlastně nefunguje vůbec což je škoda (urcite to znate i vy, nemuzu si pomoct, musím to vyslovit, ale ty deti mi proste nejsou vůbec sympatický). Ale ono si to nějak časem vše sedne a vyvrbi:)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. října 2024 16:35

Muslik Jo to tak bejvá, kolikrát bys pokecala s rodiči, nebo je pozvala na kafe, ale mají tak neskutečně protivný dítě, já to znám. A to jsem zastánce toho, že dítě je odraz rodiče, asi né vždy.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 05. října 2024 16:38

Garfie

V rudém moři jsou jemenští Hutiove, kolem Afrického rohu pak Somálci, vyjde to nastejno, protože po přeplutí Suezem musí lodě tudy. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 05. října 2024 17:02

Muslik Nenarodili se ti kluci o neco driv? To by taky mohlo bejt důvodem jejich opozdenosti.