"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:27

continuity máme hodně přísnou a opatrnou finanční ředitelku i auditora, kontrolu jsme měli loni, nikdo nic nerozporoval. Rozhodně to nejsou černý fondy. 

Hele realita v tom obchodně prodejním vztahu je samozřejmě šílená, o co jsou lidi schopní si říct za nejasnou podporu. Ale do toho nevidím a nechci.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:36

andulka01 u vás to problém není, problém je to na druhé straně, kdyby to měl pan majitel firmy zdanit jako nepeněžní plnění jako fyzická osoba. 

Ty černé fondy jsem zmiňovala jen kvůli tomu, že pak by to nebylo v účetnictví vidět. 

Jinak korupce je na Slovensku v IT šílená, ze dvou firem jsem zdrhla než jsem (v ČR) našla nějakou, kde se mě to přímo netýkalo a tam se obchodníci přímo vzbouřili, když se začalo diskutovat, že by na Slovensku měli začít dělat státní zakázky. I v těch soukromých firmách je to tam hrozně, tady v ČR je situace o poznání lepší bez ohledu na to, co teď vylézá na povrch u DSR. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:46

andulka01 Já to taky neschvaluji, ale děje se to v různých formách všude. A kdo nedostal dárek, nebo pozornost od dodavatele ať zvedne ruku. 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:53

Kan jsem matkeťák, jsem na tý špatný straně

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 09. října 2024 19:56

continuity naštěstí to není můj problém, maximálne v tom, že důležitý klient nejezdí.

Korupce ve státním a navazujícím je hroznej mazec, ale to mení náš rank, tam jsou to velcí hráči z konkurence.

Offline jerry
11270 příspěvků moje polička 09. října 2024 20:30
Reakce na Tabea:

RoSa vynikající výsledky zákazníka?

​​Školení/prezentace nového produktu (předvedení výrobku, seznámení se službou) pro stávající  zákazníky -  tak na 1 hodinu a zbytek času wellness, lyžování, golf, návštěva Disneylandu, vinného sklípku a podobné kratochvíle

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. října 2024 20:45
Reakce na andulka01:

Kan jsem matkeťák, jsem na tý špatný straně

​Ále houby. Ať si každej zamete před vlastním prahem. Třeba ty kytky píuč na začátku školního roku a wellnes na konci.

Offline barbucha blogger
35945 příspěvků moje polička 09. října 2024 22:42
Reakce na continuity:

Kan že se to děje pořád přeci neznamená, že se proti tomu nemá bojovat. furt jsou v tom veřejné prostředky. 

Za jde lékař na konferenci, v tom nic špatného nevidím, někde ty informace nabrat musí a dokonce se jim to počítá do vzdělávání. Ale tyto výlety na Bali jsem doufala, že už jsou za náma. 

​U nás doktůrci takhle už dávno dojezdili, a dobře tak. Osobně nevidím důvod proč jezdit "na konferenci" do Jižní Ameriky... notabene když ji pořádá, světe div se, čirou náhodou farmaceutická firma. 

Offline notna
9461 příspěvků moje polička 09. října 2024 23:34
Reakce na continuity:

notnaprosím když se tady tak o tom bavíme. Budu prodávat být na Slovensku, mám ho 20 let, z obchodního majetku je vyndanej tak 7, pořád tam mám trvalý pobyt. 

V ČR to je taky osvobozené od daně doufám. Mám pak něco do DP uvádět nebo jak se to má správně udělat? 

​Tohle hrozně nerada dělám, protože je to na základě málo a ještě nepresnych informaci. Z toho, co píšeš, by měl byt příjem osvobozeny, tím pádem se do přiznání k dani nikam neuvádí. Předpokládám, ze jsi daňový rezident v ČR.

Nad 5 mil je zde povinnost oznámit osvobozené příjmy, ale pro prodej nemovitosti to neplatí, protože je to v registru katastru, kam má FÚ přístup. Ale tohle je v katastru SK. Tak přemýšlím, jestli se ta výjimka uplatní nebo ne. To si musím dohledat a napíšu ti. 
Nebo třeba tady bude nekdo, kdo prodával nemovitost mimo CZ, vědět a doplní mě nebo opraví, jestli píšu blbost.

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 10. října 2024 00:08

notnadíky moc si mi pomohla. Já to prostě oznamim a basta. Už jsem si dohledala i ten tiskopis.

Nerada bych, aby až za pár let prevedu ty peníze na český účet po mně někdo vyjel, že jsem si nesplnila nějakou povinnost.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 10. října 2024 09:04

Kan je to strasne caste. Nejen u praktiku ale i u primaru 

Online klemy
42 příspěvků moje polička 10. října 2024 19:32
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. října 2024 21:31

Otazka pre Brnacky (je to spravny vyraz?). Na vikend do Brna autom, ale chcem byvat v centre, kde zaparkovat auto? Kludne platene, ak to nebude stat oblicku.

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 11. října 2024 22:02

Mrakoplas A kde a od kdy do kdy budete bydlet? Ono se dá zaparkovat normálně i v ulicích na modrých zónách, od půlnoci z pátku na sobotu do půlnoci z neděle na pondělí by to mělo být zdarma, zaplatili byste podle zóny jenom ty hodiny navíc. Nevím, jestli parkovací dům by vyšel levněji. Kdyžtak na zóny je dobrá aplikace park simply Brno, zaměří polohu, podle toho určí zónu, vybereš si dobu parkování a zaplatíš v té aplikaci kartou. 
Tady je kdyžtak odkaz na ty zóny:

https://www.parkovanivbrne.cz/o-parkovani/co-jsou-navstevnicke-zony-abc-41

Online Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 11. října 2024 22:06

Karja neptala ses tu náhodou na sušičku ovoce? Dozvěděla ses něco? Přehlédla jsem to? Taky o ní přemýšlím...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. října 2024 22:33

Myrtila super, dakujem za tip na tu appku, aj za link. To som presne potrebovala vediet, kde sa neda parkovat ako navstevnik vobec. Byvat este neviem, vyberam prave podla toho parkovania :D od piatka vecera do nedele.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. října 2024 22:35

Myrtilatakze na tom parkovisku na Dominikanskom namesti sa da len s opravnenim? Na fotkach su parkomaty, ale v tom odkaze je to cervena zona, tak ma to zmiatlo. 

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 11. října 2024 22:47

Mrakoplas Ano, v té červené se smí parkovat jenom s oprávněním, jenom ti, co tam mají trvalé bydliště, nebo tam bydlí a platí si nějakou jinou formu dlouhodobého parkování. Nejsem si jistá, jestli tam není i nějak omezený nebo monitorovaný průjezd. Kdybyste si tam chtěli najít ubytování, asi bych se na to v tom hotelu zeptala před zarezervováním, jak mají parkování vyřešené.
Popravdě konkrétně o parkování na Dominikánském náměstí moc nevím. Sama parkuju buď na zónách B a C, nebo v IBC, tam ale jen krátkodobě přes den. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. října 2024 22:54

Myrtila vdaka, velmi si mi pomohla

Offline Myrtila
5362 příspěvků moje polička 11. října 2024 23:10

Mrakoplas Není zač