"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline vanilka
2190 příspěvků moje polička 02. října 2017 11:34
Reakce na :

Jsem zvědavá. Psali mi, že už je odesláno, tak snad zítra dorazí. Schválně kdyžtak pak věci vyfotím, protože se obávám, že já bych je od fejku stejně nerozeznala.

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 02. října 2017 11:36
Reakce na continuity:

hm, mně to bylo furt záhadou... jak by mohl někdo přibírat když jí míň - no samozřejmě je to blbost, dost jednoduše a pochopitelně popsáno zde:

kaloricketabulky.cz

včetně teda jednoduchého návodu co s tim:P

"Tvůj jídelníček, pokud se takto stravuješ dlouhodobě, je podhodnocený. To znamená, že přijímáš málo energie a vůbec všech živin. Tělo to nějaký čas vydrží, adaptuje se, ale protože mu vše, co jsem vyjmenovala, chybí, dřív či později si o to řekne. A při první příležitosti se pořádně najíš. Pak to nějaký čas neřešíš, jíš nepravidelně, nebo pravidelně, ale na skladbu jídla nekoukáš. A pak si zas řekneš, že s tím něco uděláš. A najedeš na svou oblíbenou dietu s nízkým příjmem energie a jídly, které tělu nedodají potřebné živiny. Ale takovou dietou nikdy trvale nezhubneš – jen postupně a plíživě přibíráš, protože tělo se adaptuje a vše, co je v nadbytku uloží do tukových zásob na horší časy“.

teď už mi to dává smysl.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. října 2017 12:30

To už jsem jednou popisovala v tématu cvičení 

Člověk zhubne různě. Když budete jíst dvě tabulky čokolády denně, tak se taky zhubne. Jednou se ale dojde do stavu, kd se zase vrátíte k normálnímu jídlu...v tu chvíli se zase přibere. Já netvrdím, že ten který způsob je nemožný a nezhubne se. Pokud ale člověk chce zhubnout zdravě, opravdu tuk a hlavně si chce tu váhu udržet dlouhodobě, tak je potřeba to správně nastavit. Prostě správná strava bez diet a víceméně omezení, která je udržitelná několik let...ne jen měsíc, kdy potřebuju. Moje kamarádka mi moc nevěřila, po nastavení hodnot, které jsem jí napočítala mě ještě sprdla, že celý den jí. Přibrala první asi měsíc 3kg. Teď od května má 25kg dole. Se svým roky nejezením akorát pořád přibírala až na 100 kg

Člověk nejí moc a začne třeba chodit...tak chvíli to pomůže, potom už ne, protože tělo to málo začne šetřit. Někdo něco vysadí...tím sníží kalorickou hodnotu, kterou měl. Pokud jedl opravdu hodně, potom to funguje, aniž by něco o výživě věděl. Pokud jí málo, bude to fungovat zase jen určitou dobu. Jde taky o to, kolik diet, člověk v životě držel, pokud jedl celý život všeobecně málo, tak to jde taky hůř. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. října 2017 12:41

Zjišťuji že ušetřím strašnou spoustu času, když si nezapisuju co snim, je mi zcela ukradený kolik je v tom bílkovin a jestli jím 2x nebo 8x denně, zlatý vyřazení sacharidů

49384 příspěvků moje polička 02. října 2017 12:42
Reakce na Renusatko:

presneji receno bude to fungovat do doby nez zacne zase zrat. to je to v cem se nechapeme. pro me jist malo neznamena "drzet dietu" do doby nez se zas "poradne najim" to je samozrejme nesmysl a koren toho typicky zenskeho tloustnuti... ja spis nechapu ze to nekdo nechape, proto jsem za tim hledala porad nejakou fintu:-)

20970 příspěvků moje polička 02. října 2017 12:45

Rovněž na to "jim obrovský porce co se pomalu nedaj ani sníst a hubnu" nevěřim

49384 příspěvků moje polička 02. října 2017 12:48
Reakce na Mutziputzi:

no jasně:-) hlavně pokud je někdo zvyklej furt pojídat nějaký ty salátový listy a vzdychat nad talířkem.. a pak to zazdít narychlo shltnutou čokoládou potají pod stolem;-)) tak normálně se najíst může být "obrovská porce":P

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 02. října 2017 12:49
Reakce na :

K tomu lakovani nehtu. Mam to bohuzel stejne. Nepomohla zmena odlakovace, pravidelne promazavani, vitaminy, nic. Jakmile zacnu lakovat, trepi se, lamou. Kdyz prestanu, nemusim na ne davat zadnou peci, do dvou mesicu je mam pevne a zdrave. Stve me to, nalakovane nehty se mi hrozne libi 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. října 2017 12:50
Reakce na Mutziputzi:

Já jsem tím v začátku strávila asi 10 minut denně večer, když jsem si připravovala jídlo na druhý den. Napsala jsem co budu přes den jíst a doplnila akorát večeři, která by mi do toho celkově sedla. Nepočítala jsem nic...to za mě dělala aplikace. Teď už spíš odhadem udržuju. 

Jinak pokud vám výborně funguje váš způsob a držíte si váhu, kterou chcete, pak je to v pořádku. Mě už prostě otravovalo věčné řešení co můžu a nemůžu jíst a jestli jsem pár kilo nepřibrala a co mám dělat, aby to zase šlo dolů...což bylo pořád dokola. To mi zabralo mnohem víc času než večerní zapsání 

20970 příspěvků moje polička 02. října 2017 12:54

To jednak, silně subjektivní , ale když už, mně fakt uniká, proč do sebe rvát to dejme tomu obrovský množství jídla, když mi to prostě přijde jako moc obrovský množství jídla, podle mě bylo potřeba z určitýho počtu nezaměstnaných udělat nutriční poradce))

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. října 2017 13:00

Ještě k tomu jím velké množství jídla a hubnu...tak třeba oběd 300g brambor, 190g kuřecího masa a 200g zeleniny...je velký objem jídla, ale kaloricky je to jedna mléčná Milka. Takže objem jídla je i v tom, co člověk jí. 

Takže není potřeba do sebe rvát velké množství jídla, když stačí ta Milka...důležité je, co tím tělu dodáme a jak si ho celoživotně ničíme. 

20970 příspěvků moje polička 02. října 2017 13:02
Reakce na Renusatko:

Tak já si dám k obědu třeba totéž, až na ty brambory, Milku si nedám vůbec. Ty brambory jsou podle mě zcela navíc, jakej maj význam?

49384 příspěvků moje polička 02. října 2017 13:03
Reakce na Mutziputzi:

ne uplně se vším s nim souhlasím, ale Fořt je dost dobrej. a ty poslední dvě věty by se měly do kamene tesat:-)

https://ona.idnes.cz/petr-fort-nizsi-hladina-cholesterolu-vadi-vic-nez-ta-vyssi-par-/zdravi.aspx?c=A160406_155344_zdravi_jup

20970 příspěvků moje polička 02. října 2017 13:08

Vidim to dost podobně, to futrování je prostě nelogický.

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 02. října 2017 13:11
Reakce na Mutziputzi:

No, budu tady tentokrát za zlou anorektičku, ale Victoria Beckham a jiné, které prostě chtějí být jak proutek, jí na hranici přežití, myslím, že to fakt jinak nejde.

Někde o tom píše i ta vysušená Františka, že spousta žen jsou v podstatě anorektičky, myšleno ve významu, že opravdu řeší jídlo, ono i to vynechávání sacharidů sem patří. V podstatě každá žena, co se hlídá v jídle, něco záměrně vynechává, je nemocná, povrchní a do pekla s ní.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. října 2017 13:12
Reakce na Mutziputzi:

Tak pro mě třeba sacharidy a i ty kalorie, jen z bílkovin a tuků by mi to nikdy nevyšlo dostatečně. Už jsem několikrát psala, že rozložení těch maker není až tak důležité, ale já nevidím jediný důvod k vyloučení sacharidů ze stravy. Nikdy mi to k žádné trvalé váze nepomohlo.   

Ale myslím, že my dvě už jsme se o tom bavili dost dlouho a nemá to vůbec žádný význam to rozebírat vše znovu v jiném tématu. (Alespoň pro mě je to ztráta času)

49384 příspěvků moje polička 02. října 2017 13:16
Reakce na Renusatko:

nic proti bramborám, ale to ti tak chutnají?

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 02. října 2017 13:17
Reakce na Mutziputzi:

Asi jak u koho, já mám třeba tu přirozenou záklopku a ráno se dokážu najíst jen hodně málo. Z jídel dvakrát denně bych prostě nevyžila, protože nejsem třeba schopná sníst k obědu ještě i polévku. Takže bych měla hlad a neměla bych žádnou energii, je otázka, zda bych si třeba za půl roku zvykla.

20970 příspěvků moje polička 02. října 2017 13:17
Reakce na Renusatko:

Nikdo netvrdí, že je nutný vyřadit sacharidy, to je dost individuální, ale 300 gramů brambor na posezení je podle mě strašně moc, to nemůže bez siesty tělo nezatížit a podle mě to nelze strávit do dalšího jídla.