Ježiš můžu já si aspoň něco někde rozmazávat bez napomenutí?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
No právě a v rámci zdravých jídel se ta kalorická hodnota musí honit objemem a pak je to podle mě hrozný futrování
no na kalorie to moc neni, prave. akorat teda kdyz to bude "jalovy", vareny brambory bez masla, kureci prsa na sucho, zelenina bez niceho.. kdyz si s tim das doma praci i tak to muze chutnat viz ten salat, ja mam ale radej takovy "hutnejsi chute" kam radim i to maslo, tucnejsi masa, smetanovy omacky apod., na ukor te kvantity.
a já?
Pak teda taky ne![]()
Netvrdila bych, že je jedno, jestli někdo s ní Milku nebo zednický oběd. I když ta Milka má míň kalorií! ![]()
Ale to tady asi všichni víme, ne?

no jak ja to pochopila tak zeny delaji chybu v tom, ze zednicky obed si nedaji (protoze dieta) a pak v zachvatu hladu sezerou tu milku. a to je fakt vybornej priklad!
Já to třeba k obědu fakt sním! Už dávno jsem si všimla, že jím kolikrát nejvíce, když jsem s někým na obědě, třeba kolegyně si z domu nosívá ve srovnání s mými třetinové porce, sestavené dle jídelníčku od nutriční poradkyně.
Zase ale toho asi dost spotřebuju sama na sebe, je mi pořád dost teplo, když jsem v práci sama, vypnu topení a oteřvu okno ![]()
Ale proč by sis na to máslo nemohla dát, proč bys měla dělat prsa na sucho. Člověk potřebuje i nějaké množství tuků a já mám třeba opačný problém...vůbec tam ty tuky běžného jídla dostat a doháním to ořechama. Koření si můžeš dát jaké chceš. Je fakt, že třeba omáčky mi nikdy nechutnaly a tak mi nechybí, případně smetanu nahradím jogurtem, což mi taky nevadí. Je pravda, že třeba tenhle případ je pro oběd vcelku kaloricky zbytečný a byl to jen příklad srovnání s Milkou. Když někdo jí 2x denně, tak je to naopak málo.
A k tomu množství...já to třeba i klidně sním, problém s tím nemám, ale celé roky bych tvrdila, že to sníst nejde. A rozhodně nejsem obří chlap...mám 50kg.
K obědu bych toho snědla asi 2/3, pokud 200g libového masa, tak mi k tomu stačí třeba už jen ta zelenina. Bohužel mám pak chuť na tu Milku
(ale zas teda ji nesežeru celou, stačí 2 čtverečky na chuť ke kafi)
Tak bych to chtela mit, ja bohuzel co nacnu, to sezeru a dopiju![]()
Jediná věc, kteru jsem schopná takhle otevřít a sníst, jsou asi polomáčené sušenky. Jinak asi nic, po celé čokoládě by mi asi bylo zle.
300 g brambor, 190 g masa a 200 g zeleniny mi nepřijde jako extra velká porce, to je moje běžná večeře, masa i víc.
ja mam povedomi teda jen o surovinach na celou veceri, bych si to musela zvazit, ale pro 4 tak 1,2kg brambor pricemz 3 jsou chlapi, na ctvrtiny to v zadnym pripade nedelim - ledaze 3 velky a jednu malou;-)) bohuzel skoro na ctvrtinu jsem se dostala s tim dalsim, jako jsou testoviny apod. na me uz je to moc, nemam takovy vydej. s masem souhlasim, 200g je minimum snim spis vic, nebo kombinuju se syrem aj
Moc děkuji všem za rady a podporu. Musím se s tím poprat :-)
Granactive Retinoid 2% in Squalane (Moderate Strength, No Irritation)
Granactive Retinoid 5% in Squalane (High Strength, No to Low Irritation)
Retinol 0.2% in Squalane (Low Strength, Moderate Irritation)
Retinol 0.5% in Squalane (Moderate Strength, High Irritation)
Prosím, může mně někdo vysvětlit rozdíl mezi normálním retinolem a tím granactive?
A vzít raději ten nižší koncentrace ? Nebo se nemusím bát té silnější?
Děkuji
Tady vubec nejde o to slovo Granactive. Rozdil je v tom, ze ty prvni dva pripravky jsou retinoid a ty druhe dva retinol. Retinol je agresivnejsi, v popisu je videt, ze oba retinoly budou zpusobovat podrazdeni, kdezto retinoid zadne az mirne. Ja pouzivam retinoid, je setrnejsi. Klidne silnejsi koncentraci, pokud clovek nema senzitivni plet. Retinol bude pracovat trochu rychleji, ale mne osobne to nestoji za zarudlou plet a tak.
Super...děkuji
A ještě se zeptám.. ten Squalane a Buffet... má smysl používat oboje nebo jen jedno z toho?
Tak tady neporadim, nemam ani jeden z nich, ale ja bych je nezamenovala. Retinoid bude dobry na pigmentove skvrny, Buffet ma peptidy, coz uplne nevim, jak ma presne pusobit, ale ja bych to vzala k tomu. Mimochodem pisou i na strankach, ze Hylamide SubQ Anti-Age je upgrade Buffetu, mozna bych sla rovnou do toho Hylamidu. Ja ho mam, prave ho dopotrebovavam. Ale moc nevim, jestli neco prinesl. Ja vidim ucinek u dvou veci: retinoly/oidy vymazavaji pigmentove skvrny a vitamin c rozjasnuje plet, tam ten ucinek vidim, takze rohodne doporucuji i serum s vit c.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí