"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. října 2017 09:18
Reakce na Unnamed:

mají třeba toto:

Vitamin C Suspension 23%
+ HA Spheres 2%

ale to už je stejně s kys. hyaluronovou  je ta kombinace s B:

Hyaluronic Acid 2% + B5

Takže jsem teď trochu zmatená, který ten vitamín je  s tím lepší..

A moc děkuji za rady.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 03. října 2017 09:23
Reakce na Berta:

Vzala bych ten prvni 23%. To druhe he hyalauronic acid, to je lepsi na dodani vlhkosti pleti.

Neni vubec zac. Ja to trochu sleduju, tak se rada podelim.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. října 2017 09:28
Reakce na Unnamed:

Díky, tak zkusím...

Offline Marbuša
1428 příspěvků moje polička 03. října 2017 12:08
Reakce na Berta:

A to by mě právě zajímalo, jak dokáže někdo, kdo je závislý na bílém pečivu a sladkém jako já  (a jako Ty, jestli jsem to dobře pochopila), s tím přestat. Pořád hledám nějakou cestu, jak to změnit u sebe v hlavě, abych si uměla "vysvětlit", že se bez toho obejdu. Já sportuju ráda, i ráda a dost chodím, ale i tak jím prostě moc, i velké porce.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. října 2017 12:24
Reakce na :

A to jsi ty kdo tomu rozumí, že jasně identifikuješ mýtus a polopravdu?

Offline Marbuša
1428 příspěvků moje polička 03. října 2017 12:33
Reakce na :

Ne, já opravdu jím hodně, to mám potvrzené i od lidí kolem sebe. Takže v první řadě  hledám jak "oblbnout hlavu", aby aspoň to sladké a pečivo tolik nechtěla. 

20970 příspěvků moje polička 03. října 2017 12:40
Reakce na Marbuša:

Mně nejlíp funguje dělat to kvůli někomu, nový partner nebo nová hubená kolegyně fungujou skvěle

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 03. října 2017 12:54
Reakce na Marbuša:

Když to chvíli nebudeš jíst, přejde tě to! U nás doma se jeden čas prosazovala zdravá strava, celkem striktně, doma nebyla jediná houska, jediná sušenka, nákupy obstarával hlavně přítel, tláskat něco na chodníku u večerky se mi fakt nechtělo, takže po čase jsem si přirozeně odvykla a nevyhledávala to. No, teď jsem ve fázi, kdy teda neřeknu NE ničemu na návštěvách, doma mě to ani nenapadne, protože to tam prostě neni, a v obchodě jsem už naučená to nekupovat, ale jak to mám před sebou na očích, tak si to bohužel dám. Teď mám to samý s kávou, já vim, že když 14 dní vydržim, přejde mě chuť, ale nechce se mi.:-D

Offline Marbuša
1428 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:00
Reakce na Mutziputzi:

Manžel je dobrej (a štíhlej), toho si nechám  Ale tu hubenou kolegyni bych v kanceláři fakt potřebovala, to věřím, že by zafugovalo. Ale nemám, obě bojujeme stejně a když máme pracovní stres, obě jdem do kantýny

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:01
Reakce na Marbuša:

No, jak jsem psala, na začátku byla určitá psychická nepohoda, takže jsem na jídlo  zcela výjimečně neměla moc chuť  a pak jsem se rozhodla toho využít a vydržet. A přiznávám, že nějaká vedlejší motivace taky byla...no 

Prostě se to tak nějak nastartovalo samo...ale já jsem na sebe i dost přísná a jak začnu přibírat, tak  se zatnu  a pak mám celkem  vůli vydržet.. Jen to u mě nesmí jít nějakou drastickou dietou. Jím ráda, často a musí mně to chutnat. 

Ale je mně jasné, že vzhledem k věku   a metabolismu už tady v tom zdravějším  způsobu  prostě musím setrvat, jinak to půjde zase nahoru.   Občasný den porušení neřeším, občas se odměnit musím žejo.. ale ono se to zase rychle srovná. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:02
Reakce na Karja:

to je pravda,  nejlepší rada je to vůbec domů nekupovat, pak se snáz odolá

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:08
Reakce na Karja:

to nechce se mi je klíčový:-)) asi jako "kdybych chtěla tak přestanu kouřit/jíst/pít... kdykoliv, ale nechce se mi"

Marbuša je to v hlavě... a nemusíš jíst míň, to je opravdu cesta do pekel, můžeš jíst klidně i víc - ale naplánovat si to a mít k dispozici v časech jídla prostě to, čeho ti nemůže nijak vadit sníst hodně a co ti zároveň chutná. takže část porce přílohy nahradit zeleninou, ale neže si místo 30dkg brambor dáš pár koleček okurky, to musí být ekvivalentní, takže ze tři vokurky apod:D (hlavně teda pokud ti okurky chutnají:-)

no a pokud jsi zvyklá na dezerty po jídle tak si připravit třeba pár jahod nebo něco co máš moc ráda ale běžně to nejíš ve velkým, nějaký "lepší" ovoce apod.

jestli pak na návštěvě zbodneš nohavici štrůdlu to se vůbec nic nestane - pokud nechodíš na návštěvy denně.

řekla bych že dost zásadní je najíst se dosyta plus netrápit se nějakýma extraspecial hnusnýma "dietníma" potravinama který sníš s odporem a těšíš se až budeš mít "po dietě" a pořádně se najíš... konec šlus, cesta do pekla.

když si to dokážeš v hlavě nastavit tak, že odteď (ne od zítra ani od pondělka ani od prvního...) budeš prostě jíst určitým způsobem, a to tak že už navždycky, máš vyřešeno. nefunguje nic co je jen na chvíli - proto nefunguje nakonec vůbec žádná dieta.

Offline Marbuša
1428 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:09
Reakce na Karja:

Jo, jde o ty první dny, vydržet to. Někde píšou, že zlo je 21 dní.  Jinak - skoro každý den snídám žitný knekebrot s pomazánkovým máslem, žervé a pod. To se mi podařilo vyměnit koblihy a pod. za zdravou snídani. Neumím ale např. obědvat bez přílohy, nedat si něco ke kafi po obědě. Mmch. proč se snažít přestat pít kafe, na něm nic špatného není, ne?

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:12
Reakce na Marbuša:

tak jestli ses dívala opravdu na ty výpočty ohledně Milky vs zednický oběd tak víš, že bez příloh jíst není potřeba:-)

a ohledně něčeho ke kafi je taky dobrý si zjistit pár hodnot... jsem třeba docela čučela (já to nejim, ale hledaly si to děcka) kolik má kalorií Magnum ledňák. to už bych krom něj ten den skoro nic jinýho nemohla sníst:-O

20970 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:15

Přelož mi ledňáka, ať se u vás domluvim!

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:17

Však já si v létě občas dala k obědu jenom Magnum (peanut butter). Ale na štíhlou tajli to nedoporučuju

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:18
Reakce na Marbuša:

A to by mě právě zajímalo, jak dokáže někdo, kdo je závislý na bílém pečivu a sladkém jako já  (a jako Ty, jestli jsem to dobře pochopila), s tím přestat. Pořád hledám nějakou cestu, jak to změnit u sebe v hlavě, abych si uměla "vysvětlit", že se bez toho obejdu. Já sportuju ráda, i ráda a dost chodím, ale i tak jím prostě moc, i velké porce.

U těch sacharidů to, zdá se, to funguje stylem: čím víc, tím víc. Čím víc jich jím, tím mám na ně větší chuť. Takže bych zkusila zatím je jen malinko je omezit, jestli se to nezlepší. Já mám ráda úplně všechno a nějak drasticky sacharidy omezovat u mě nepřipadá v úvahu. Chutnají mi i ty vařený brambory  (samotné s drahoceným máslem :-) nebo olivovým olejem, fetou, zeleninou...), žitný chléb, bagetu, rýži, těstoviny, a taky některé supersladké sladkosti typu baklava, chalva, sachr dort, těsto na rakvičky :-)  a tak. Snažím se tedy aspoň trochu "pracovat" s tím množstvím. Naštěstí miluju zároveň zeleninu ve všech úpravách, takže ta na talíři většinou převládá.

Teď jsem si vzpomněla, jak tu někdo psal jak když něco otevře, sní to... zrovna v souvislosti třeba s nějakou to sladkostí (narozeninový dort apod.) mám osvědčenou pomůcku. Když bych ještě mohla, ale asi už neměla, dám si lžicku hustýho bílýho jogurtu (nejlépe řeckého). A hotovo. Tahla jogurtová tečka je skvělá, lahodná a pomáhá. 

Offline Karja
44775 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:20
Reakce na Marbuša:

Tak jako ta snídaně je ale velký posun. Přílohu bych zatím neřešila, následnej hlad pak může nemile překvapit, spíš bych odstranila to sladké ke kafi... To jde, já to taky zvládla a už to pro mě není pravidlo. Co třeba začít tak, že si dáš nějakou uplně minizanedbatelnou sušenčičku nebo čokoládičku, co se dává třeba v restauracích, zůstane ti ten zvyk, ale nebude to tak hrozné a pak se můžeš posunout dál. Protože co si budeme povídat, v tomhle je nejhorší ten zvyk, to mozkové spojení - kafe - sladkost - pohoda, než ta samotná fyzická potřeba.

No já kafe vypiju docela dost, navíc do něj liju smetanu a myslím, že mě hodně zavodňuje, minimálně když jsem ho jednu dobu dlouho nepila, tak jsem neměla takovou celulitidu, ale třeba je to něčím jiným.

viktorka_od splavu Hihi, nechce se mi. Jsem myslela v tom smyslu, že vím, že je to v mých silách, už jsem to jednou udělala, ale nechce se mi okrádat o ten požitek, ten zisk nepřevyšuje ztrátu:-D. Což třeba v případě prohlášená mohla bych chodit každý den do posilovny ale nechce se mi, nikdy napsat nemůžu, protože na to fakt jen tak nemám:-D.

Offline Marbuša
1428 příspěvků moje polička 03. října 2017 13:22

Jo, můj názor je, nedržet diety, ani jsem je nikdy nedržela, nejsem schopná fungovat, když jsem hladová. A jíst pestře, střídmě a aspoň rozumě se hýbat. A necpat se na noc. A nezajídat stres. Takhle napsané to vypadá táák jednoduše! Když se rozhlídnu kolem sebe, tak všechny ženské, co jsou štíhlé, i po padesátce, tu štíhlost mají zaslouženě, buď sportují nebo mají sebekázeň nebo oboje.