Děkuju... Musím říct, že jsem měla štěstí, že jsem narazila na velmi ochotnou paní, která se opravdu snažila pomoc a poradit... Kéž by to i nadále šlo v rámci možností dobře...
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
euridike Držím palce. ![]()
V kontextu zásadních dotazů výše mi můj dotaz přijde opravdu blbý a povrchní, ale ...
... potřebuji něco opravdu účinného na praskajíci kuzi na chodidlech...prosím prosím, ze existuje nějaký zázrak?
Měl byste prosím někdo tip na parkování ve Znojmě? Jde o všední den a budeme bydlet na Masarykově náměstí.
Jak dlouho prosím trvá vyřizení vratky COS a ARKET? 1.7 jsem vracela, podle sledování zasilky 3.7 bylo předané a já nemám žadnou zprávu o převzeti a vyřizování
Maky COS bych řekla tak do 10 dnů od odeslání byly peníze zpět.
Mně se párkrát stalo že se mi vůbec neozvali - když toho mají moc třeba z těch výprodejů... rovnou přišly peníze zpátky (celkem rychle, ale pozor, na účtu to není jako aktuální příchozí platba tj. s datem třeba po těch 10 dnech, ale najdeš to vrácený k datu kdys to původně platila).
Máte niekto skúsenosť s letom vzducholoďou ? Muž by bol rád, najradšej Bodamske jazero.
Jdu s dalším dotazem... ![]()
V případě, kdy notář sepisuje darovací smlouvu k nemovitosti mezi rodičem a potomkem, připadají mu procenta z hodnoty toho daru/nemovitosti?
euridike za sebe s několik let staré zkušenosti mohu říct ze ne, platili jsme pouze úřední úkon, žádná procenta. Jednalo se o darovací smlouvu mezi prarodičem a vnoučetem.
notář pracuje podle "tabulek", takže nějakou hodnotu mu musíš udat, aby měl z čeho spočítat (zda a který se spokojí s naprosto netržní cenou, netuším).
Darovací smlouvu ale nemusí sepisovat notář (vlastně si ji můžeš napsat sama, ale hrozí tam, že nebude mít všechny náležitosti a katastr ti to nezapíše) - může to být jakýkoliv právník, a ten má cenu smluvní. Nejlíp místní (co zná specifika "svého" katastru), a když ti udělá i návrh na vklad do katastru.
euridike měla by být fixní částka za úkon 2.000 Kč + pohyblivá podle hodnoty daru (K určení tarifní hodnoty se nevyžaduje znalecký posudek. U darovací smlouvy stačí souhlasné prohlášení dárce a obdarovaného o hodnotě daru.)
Nejlép zavolat vybranému notáři.
Děkuju... ![]()
euridike mně dělala darovací smlouvu (mezi rodičem a potomkem) + návrh na vklad do katastru kamarádka právnička... co si pamatuju, tak tam žádná hodnota nemovitostí uvedena nebyla... a podepisovali jsme to na poště u přepážky! ![]()
RoSa na poště se podepisují i kupní smlouvy
. Realitka má smlouvu připravenou právníkem na dálku, tak pošta je po ruce kvůli ověření podpisů.
Psala jsem někomu zprávu na messengeru, koho jsem rok už nekontaktovala a píše mi to, zpráva nelze odeslat? Co to znamená, že už třeba ten profil neexistuje?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí