Jos Chápu. Riskla bych to a vyprala. Já to neperu ani v ruce.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jos ja bych riskla pračku, ale ve studené vodě. Už jsem si nějakou vlnu zmenšila i při 20 stupních. Ve studené program jemné nikdy.
Kam byste vzali bandu chlapů do hospody v okolí Strahovského kláštera, Hradu, Malé Strany...
U Černého vola v Loretánské.
Jos Přeprala bych v ruce. (Aspoň poprvé:-)
Jos Máš možnost zeptat se první ruky, jak o šaty pečovala ona?
dupali Ta vlna se podle mě nesrazí samotným teplem, ale změnou teploty. Tj. třeba mácháním ve studené vodě.
Jos peru vlnu i hedvabi, na 30, program rucni prani, vsechno OK
Jos ja vlnene obleceni peru naruby v pracce, na 30 a program na vlnu, otacky 800. Nikdy se mi nic neznicilo. Jen jemne svetry peru v ruce.
Jitka77 podle vseho jsou nenosene a neprane, jen bez cedulky. Nejsou ani vubec zmackane. Ale majitelce prede mnou velikostne nesedly, taky je ma od nekoho. Mne sedi a libi se mi, ale priznavam ze nic v satniku (krome kabatu) s touto cedulkou nemam. Jinak merino, vlnu nebo smesi s hedvabim peru a v pohode. Ten material je spis hrubsi, takovy az platnovity, takovy neznam
se tady řešily ty jízdenky mimo Prahu, když máte tu Lítačku...
jak se to dělá? kupuju až při opuštění pásma Prahy? jak, kde, ve vlaku nebo příměstském busu např.?
RoSa Ja je kupuju v aplikaci v mobilu :) ale jinak v příměstském autobuse je koupíš při nástupu u řidiče a ve vlaku je koupíš buď na pokladně nebo v automatu, akorát si je asi musíš orazit ještě před nástupem, protože nevím jestli je ve všech vlacích označovač na lístky. V některých jo, tam to asi stačí označit na poslední pražské stanici.
RoSa v busu u řidiče - nahlásíš kam jedeš, napípneš lítačku a doplatíš rozdíl
Jos Já bych se nejvíc bála střídání teploty vody, to vlně vadí určitě. Takže bych asi věřila pračce a programu Vlna. Držím palce.
DruI SunEclipse aha, dík!
asi pojedu vlakem, tak snad to bude fungovat i na pokladně ČD
RoSa Jo, na pokladně jsem taky někdy nakupovala, akorát tam musíš zdůraznit že chceš dokoupit pásmový lístek na hromadnou dopravu.
Jos Vlna se srazí rozdílem teploty. V návodu k pračce je uvedeno, zda program na vlnu má stejné teploty na praní i máchání, pokud ano, je vyhráno. Při praní v ruce nastavit kohoutek tak, aby teplota odpovídala, a opět držet stejnou teplotu. Pozor na to, aby šaty nezůstaly namočené delší dobu, voda chladne, dojde ke změně teploty.
Hanna6když chladne voda postupně, nestane se nic. Vadí šoková změna - typicky 40C na praní a pak ledová na máchání.
Podobně nevadí, když se voda postupně zahřívá, klidně až do varu a pak zas postupně schladnout. Kdysi jsem kašmír barvila v barvě na látky, co se musí vařit. Byly tam jiné problémy, ale nic se nesrazilo.
RoSa Díky :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí