Evaeva já mám několik let staré z Doke, ale nevím jestli můžu doporučit, už trochu vybledly ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
mirajo toho se právě bojím, že si nezvyknu. Já vidím špatně do dálky a těď se přidaly ty střední vzdálenosti, tzn. monitor počítače. Čtení zatím celkem v pohodě. V práci zírám celý den buď na monitor nebo do nějakých dokumentů. No uvidím, co mi poradí.
Raduza Začínala jsem úlevovými čočkami na monitorovou vzdálenost, to dělá myslím Hoya, ty jsou levnější, zvyknutí snazší. Ale rozdíl nahoře/dole může být max. 1dioptrie /?/, už mi to v práci nestačilo. Další možná rada byla v práci mít slabší brýle na dálku na monitorovou vzdálenost, protože právě na tu střední vzdálenost ti někde řeknou, že u multifokálních spokojenost negarantují. Jenže já potřebuju to, co ty, koukat chvíli na lidi na dálku, nejvíc do monitoru a zároveň do papírů. Asi bych byla bývala operací dost ušetřila.
Raduza ja si nezvykla, byli ze me v optice na vetvi. Predelali, zase to bylo spatne. Nastesti to byla akce, ze v pripade nezvyknuti si udelaji bryle na blizko a na dalku jen za cenu druhych obroucek. Ja videla s multifokalama z A4 bez otaceni hlavou jen stredni tretinu, to neslo.
Díky za info, no jsem sama zvědavá co mi nabídnou.
Kokoska To není moc potěšující. Nějak jsem si to všechno představovala jednodušší.
Doteď jsem potřebovala jen na dálku. A teď monitor už mi fakt dělá potíže.
Raduza na praci mam bryle s tzv. Korekci na pocitac a to funguje dobre, vidim dobre na monitor i cele faktury:)
Alej a zatim skoro nepotrebuju na dalku.
Raduza a spousta lidi si ty multi chvali, kazde oci jsou holt jine. Nebo mozna mozek, ten si to taky musi srovnat.
Kokoska Raduza Ona je ruzna sire toho, kde mas videt dobre, ja chtela tu nejvetsi, tudiz nejdrazsi, v praci mam 3 monitory vedle sebe. Ale i tak tam nejake omezeni a zkresleni do stran je, na tu druhou variantu jsem si zvykla, ale zas neni idealni na blizko, tam na mala pismena musim bryle sundat. A otazka je, jak dlouho mi tyhle vydrzi i na ty monitory.
Ja vychazim puvodne z cca 4dpt na dalku.
Kokoska Kdybych bez bryli videla na dalku, do multifokalu bych nesla.
mirajo no vsak! Ale za pokus a zkusenost to stalo.
mirajo a to se nekde nabizi, ze kdyz si na multifokalni nezvyknes, dalsi bryle neplatis? Ja potrebuju bryle do dalky, stejne jako na monitor, ale na blizku si je musim sundat, a ocarka mi prave ted doporucila ty multi, ale jeste jsem se neodhodlala si je zaridit
baltik Nekde to inzerujou jako multifokalni cocky na zkousku?, kazdopadne bych se na to ptala nebo patrala predem na strankach optiky, pokud je ma, co bude financne, kdyz si nezvyknu.
Raduza mamka má, myslím, je brýle "na počítat", ty má trvale v práci. A pak multifokály. U toho počítače je totiž problém, že to není ani blízko ani daleko a navíc je to v půlce zorného pole, v místě, kde jinak koukáš do dálky. Ty brýle do práce jí k těm multi udělali zadarmo nebo s velkou slevou.
Evaeva To mi pak nabizeli jako druhou variantu, ze na tu stredni vzdalenost multifokaly vlastne moc nejsou. Tak mam nakonec kompromis, multifokaly, ve kterych vidim dobre na dalku, na monitor, zatim i do mobilu, ale ke knizce nebo drobnymu pismu si je sundam. K brylim na blizko bych s minus 4 dorust nemela.
mirajo mamka měla opačný postup, začínala s brýlemi na blízko. To určitě taky hraje roli
Evaeva mirajo já jsem se právě domnívala, že kouzlo multifokálů spočívá v tom, že jsou na všechny ty tři vzdálenosti. Na blízko vidím dobře, takže potřebuju na dálku a na počítač. Tak bych to viděla nechat si zkontrolovat ty na dálku a pak nějaké "slabší na dálku", abych viděla na monitor a jdu od toho. Mě to tak nebaví. ![]()
Raduza Ja jsem si to taky myslela!
Pokud mas praci, kdy kontinualne koukas na monitor a do blizka a dalku moc nepotrebujes, bude to dobra volba. A nejlevnejsi. Nebo se preptej na ty relaxacni/ulevove cocky, to by zatim mohlo splnovat to, co potrebujes, a neni to tak drahe jako multifokaly https://www.easyoptic.cz/cs/brylove-cocky/relaxacni-cocky
Tu optiku vubec neznam, vyhledano jen namatkou.
Keďže tu sa vie všetko, vždy niekto poradí...taká blbosť: kde kúpiť vyššie čierne ponožky, ktoré mi nebudú padať dole, ale mi zároveň pri ich nosení neodumrú nohy? Ďakujem za všetky tipy :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí