2.prakticky dotaz. Delate detem do skoly.pannini, zapecene tousty? Jak je pak balite?.do ceho, aby "nenavlhly"?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Candance Do alobalu.
brrr to delam, ale dcery si stezuji, ze to je jakoby vlhke. Tomu se asi nevyhnu, ze?
Ja se ptam, jestli neexistuje nejaky trik, ktery jsem neznam.
Candance Podle mě zapečené tousty nebo panini musí před zabalením vystydnout, jinak zvlhnou v čemkoli.
Candancemusíš počkat až to trochu vystydne.
Já dávala do krabičky.
Aha, to nedelam, dekuji. Ale dava to logiku. Jsem trubka. Holt rano mi to nemysli.
Jinak si neodpustim dovětek, že mě nenapadá horší obalový materiál z hlediska ekologie než alobal.
výroba primárního hliníku je ekologicky strašný průser (jak energeticky, tak toxickým odpadem) a ten alobal se recykluje na rozdíl od plechovek blbě (často to v peci shoří), I kdyby ho děti místo směrného koše ve škole hodily do tříděného.
continuity Mi to neříkej, já to vím, ale je to jediný obalový materiál, který naše děti akceptuji na svačině.
continuity přesně, myslela jsem, že alobal nikdo soudný už nepoužívá.
brrr jsou už velcí, nešlo by s nima promluvit?
a víte, že kuličkou z alobalu si můžete nabrousit struhadlo? normálně ji strouhat jak bramboru
Pinot Noir a cim ho nahradit treba v prikryvani buchty, aby se zvrchu nespalila? Jeste ho pouzivan nekdy na obaleni dortovy formy, ale to jde pouzit vickrat za sebou
711990 nevím, nedělám to. Ale tam to použití celkem chápu, když to nemá alternativu, ale balení svačin, kde je X dalších možností, moc ne.
711990 tak při pečení má svůj význam. Ale balit do něj svačinu, když máš x dalších možností... To dělá tchýně, kousek bábovky v půlce alobalu, vždycky z toho rostu ![]()
711990Můžes dát prázdný pekáč nahoru, tak to dělám, když dělám nějaký vysoký dort, tak aby se mi to propuklo uvnite. Já teda alobal používám třeba na zapečeni lasagni nebo tak, ale já fakt, že bych si mohla pořídit pekacek s víkem. Na svačinu kromě řízků by mě to nenapadlo, páč když se do toho kousne...ou,ou.
brrr Kupuj recyklovaný alobal a robátka to nauč vyhazovat do kovů, nebo u nás bývá popelka čistě jen na plechovky od nápojů. Jestlipak jsou soudružky ,,soudné" taky tak ekourputné, když jim dělá kadeřnice melír na hliníkových páscích. :D:D
Kan tak co se melíru týká, já mám svědomí čisté ![]()
711990 přikrývám ji pečícím papírem, použiju ho na to klidně několikrát. Ale dělám to teda jenom u vánočky a mazance.
Myrtila to umí i pečící papír? Tak to příště zkusím. On i ten alobal lze použít víckrát, když jenom leží na vánočce
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí