"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 09. října 2025 09:20

dzizisketa No, tak jestli myslíš, ze by Ti to o něčemu bylo, jdi do toho! To jen já jsem takový titulovy pesimista

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. října 2025 12:21

dzizisketa pokud PhD povede k pracovnímu vzestupu,  pokud si najdeš vhodné téma, školu a školitele a pokud máš podporu šéfa ( = budeš moci propojit pracovní a studijní úkoly) a rodiny, tak bych do toho šla...

(Tím přiblblým syndromem trpím dost často taky a to mám doktorát už 10 let na našem pracovišti by to bez toho nešlo, měla jsem v podstatě na vybranou odejít z vědy nebo udělat PhD, tak jsem si řekla, že odejít můžu i potom a studovala jsem dál. Ale u nás bylo možné si vymyslet vlastní téma podle toho, kam člověka srdce táhlo, nic předepsaného nebylo.)

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 09. října 2025 13:24

Prosím poraďte mi, kam na jídlo v Praze. Je to rodinná akce, bude nás cca 16, blízko Karolina, aby se tam najedla vegetariánka i celiaci.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 09. října 2025 14:40

A já se připojim k OliveOyl. Chtěla bych poradit restauraci na večeři ale klidně i pivnici kolem Náměstí Republiky , spíš směr Dlouhá třída a až klidně k vodě:-). Něco, kde není moc velký ruch a je to cenově přijatelné;)

Offline jerry
11276 příspěvků moje polička 09. října 2025 15:13

Karja 

U Sádlů, Revoluční.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 09. října 2025 20:39

Nevíte jesti údaje v KN, konkrétně bydliště člověka, se automaticky přepíše v případě změny? Děkuju 

Offline 1010
219 příspěvků moje polička 09. října 2025 22:42

JankaM Z mé zkušenosti ano, myslím, že se to bere z registru obyvatel. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. října 2025 07:38

OliveOyl ja jsem po promoci byla v Pasta Fresca v Celetné, ale pro celiaky to tam bude slabší, i když mívali nabídku mas a ryb a samozřejmě risotto. Vegetarián by problém neměl. Dobrý je "Souvlaki Bar" v Dlážděné, to je pravá řecká restaurace, tam mají výběr přirozeně blp jídel, pokud má někdo rád řeckou kuchyni, tak doporučuji. Akorát obsluha tam dost často nemluví česky. Blp vaří i Potrefená Husa, pokud byste chtěli něco klasického, těch je v centru několik, v pochozí vzdálenosti od Karolina v Platnéřské a na rohu Dlážděné a Hybernské. 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 10. října 2025 09:10

Nezkoušel někdo Salmondo test pro rozhodování o budoucí profesi?

Offline Alida
21 příspěvků moje polička 10. října 2025 09:53

Mohučanka Potrefená husa na  rohu Hybernské a Dlážděné už není, teď je tam Restaurace Hybernská, jestli tam vaří blp nebo vegetarián nevím.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. října 2025 10:51

Alida áha, díky za upřesnění. Zjevně chodím s klapkama na očích

Online Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 10. října 2025 10:59

Alida Mohučanka v restauraci Hybernská jsme minulý týden zakončili teambuilding. Jídlo dobré, diety neposoudím, ale ve všední den večer to byla celkem hlučná a živá restaurace. Na poklidné rodinné posezení to moc nevidím. 

Offline Alida
21 příspěvků moje polička 10. října 2025 11:02

Pinot Noir Naprostý souhlas

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 10. října 2025 21:25

Mohučanka děkuju, kouknu na tu Pastu Frescu

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 10. října 2025 21:37

OliveOyl jeste naproti ty Hybernsky je nova restsurace Farina. Ale taky italska, tak nevim jak s tim bezlepkem.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 12. října 2025 00:06

Věděl byste někdo, jak dalece je pro hospodu závazná sjednaná/oznámená otevírací doba? A kdo to určuje/povoluje - živnostenskej odbor?

Já už nevim co s tou žumpou naproti, to je prostě děs. Dneska ráno poslední "hosté" (napočítali jsme 16 kousků) odcházeli v 7:30! Do tý doby samozřejmě pravidelně vyskakovali celou noc ven na cigáro... za neutuchajícího vřískotu odpovídajícího x promile. Zavíračku mají psanou do tří...

Stěžovala jsem si už párkrát na našem živnostenským odboru (plus i další potrefený, z nichž mnozí neváhali několikrát rovnou volat čacký příslušníky, i nějaký petice proběhly), a ten nad provozovatelem drží zjevně ochrannou ruku, přičemž mi tvrdí že to je hluk z přilehlý tramvajový stanice případně uklízeči co jdou tu žumpu (takhle brzy po ránu) uklízet A ještě mě upozornili že drzé narážky stran ochranné ruky by mohly vést k žalobě pro nactiutrhání

Neměl byste někdo podobnou zkušenost nebo nápad, jak v takový situaci ještě postupovat (kromě zavřít vokno a vzteky se dusit )?

Offline Raduza
příspěvků moje polička 12. října 2025 15:08

barbucha já si myslím, že provozovatel má že zákona povinnost otevírací dobu dodržovat.  Já  bych na ně klidně volala MP kvůli rušení nočního klidu. Jestli to k něčemu bude nevím, ale aspoň jim to zneprijemni život.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 13. října 2025 09:09

Pinot Noir tak to jsme minulý týden měly obdobný program :-) Je to tam celkem hlučné, ale s jídlem veliká spokojenost. Měla jsem tatarák s lanýžovou majonézou, topinkama a hranolkama, dle lístku "malé jídlo", ale bylo toho spousty a vynikající. Všichni kolegové byli taky hodně spokojení.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 13. října 2025 09:31

Nemáte někdo kod z ONAdnes nebo jak se to jmenuje na Zalando? I když věřím, že dětské boty z toho budou zase vyjmuty:D:D:D Zkoušela jsem ONADNES20, jak jsem vygooglila a to mi to nebere tedy:-/

Edit: Ha, tak to funguje. Tak šupejte na nákupy:D:D:D Je to 20% sleva i na zlevněné. Od částky asi 1200.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2025 09:59

Karjami to píše to ONADNES20, jak píšeš, že ti nebere Je to v té apce portmonka. Tak možná to fakt není na to, co potřebuješ.