"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 07. října 2025 20:34

monis Já bych se zeptala přímo v optice jestli to brýle přežiju. Jinak já si v tak starých brýlích skla měnit nechávala, ale všechny obroučky jsem vždycky měla kovové.

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 07. října 2025 21:20

monis a mas k nim ty sablonky? 

Jinak nám to babka pracující v optice běžně dělala, i když je pravda, že žádnému asi nebylo sedm let. co dělala nerada bylo přebroušení starého skla do nových brýlí. To bylo takové nejisté. 

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 07. října 2025 21:32

Nemáte někdo na domě s více byty (panelák, bytovka) FVE, ze které všichni berete elektřinu? 

Offline Makara
3659 příspěvků moje polička 07. října 2025 21:45

JankaM máme. Ale teprve 1. rok, tak nevím, jak bude vypadat vyúčtování.

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 07. října 2025 21:46

Makara píšu sz. 

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 08. října 2025 14:07

Mohučanka Fleur Anema Karja DruI Jos a ostatní, na které jsem případně zapomněla,

děkuji za vyjádření ve věci doktorského studia

Mám teď půlrok si to pořádně promyslet, daly jste mi přínosné podněty. Kolega letos začal, on teda nemá děti ani ženu a ze školy je dva tři roky a je mladší, takže má oproti mě samé výhody, takže bychom na to byli v týmu dva, i když samozřejmě každý na jiném tématu a možná i škole Ale teda oba dva kombinovaně samozřejmě.

O podporu šéfa se nebojím, on je všema deseti pro, aby se mu zvýšil počet postgraduálů v odboru, už jen kvůli budoucímu stěhování a rozšiřování týmu a služeb, měl by lepší vyjednávací pozici ve věci rozpočtu, přístrojového vybavení atd. Navíc páchání nějaké vědy a výzkumu mám i v náplni práce a kdybych byla šikovná, šlo by to zkombinovat.

Jen já asi trpím - jako správná žena mé generace - impostor syndromem. Ale včera jsem si vzpomněla, že jsem bez rozpaků souběžně studovala kromě kmenové chemie i historii, aniž bych se zamýšlela nad tím, jestli umím německy (neumím) a pamatuju si něco z dějepisu (nepamatovala jsem si). Není od věci dávat si intelektuální výzvy

Ještě jednou moc vám díky!

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 08. října 2025 14:23

dzizisketa Zeptej se ještě ChatGPT, to je parádní nástroj na tyto vnitřní konflikty rozhodování:D. Tak jsem zvědavá, jak se rozhodneš nakonec:-).

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:04

monis tak ja som mala omnoho staršie obrúčky, 7 rokov mám také, ktoré považujem za nové ale nepoužili ich, že sú tam už zlé drážky, ale v oboch boli sklá menene viackrát. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 08. října 2025 17:14

dzizisketa tak jsem zvědavá, jak to dopadne . Ale podpora zaměstnavatele je IMHO základ, takže to by jít mohlo.

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. října 2025 17:34

dzizisketa imposter je zkaza milenialek, to mas uplnou pravdu. Ve svem okoli znam jen jednotky zen, ktere by jim netrpely. Zato muzi kolikrat funguji uplne prefrontalne, jsou neschopni, nesikovni, nevzdelani....a vubec jim to nevadi. A hlavne nikdy neresi, jak by utrpela rodina, partnerka, deti (cest vyjimkam). Takze ti moc drzim palce a doufam, ze do toho nakonec pujdes

prosim psano v nadsazce. Ale v hrubych obrysech to aspon v mem okoli plati. Kazda zena karierni postup stokrat probere ze vsech stran a uhlu, kdezto bezny muz nezavaha a nepochybje.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 08. října 2025 17:37

dzizisketa Jako za tvých podmínek bych do toho asi šla. Stane se něco strašného, když se před dokončením rozhodneš to vzdát? A alespoň až si budou děti stěžovat na školu, tak budeš moct kontrovat a postěžovat si jim na tu svojí ;o)

Offline Fleur blogger
6856 příspěvků moje polička 08. října 2025 17:37

dzizisketa Vytipuj si školu, školitele (abyste si sedli i po lidské stránce, nejen profesním zaměřením) a přeju hodně štěstí i radosti z případného studia!

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 08. října 2025 18:12

dzizisketa Šla jsem na doktorát po škole, protože šli všichni a protože jsem měla v práci jen půl úvazku. Dotáhla jsem to ke státnicím, ale chyběla mi disertace. Pak přišlo jedno dítě, druhe dítě,... (a taky jsem dost líná). Osobně moc nechápu, k čemu by mi ten titul byl. Peníze mi pak nepřidají (tady si teda nejsem jistá) a náplň mojí práce se nezmění. Tu "vědu" dělám tak jako tak, ať s titulem nebo bez, pořád budu muset psát članky, jezdit na konference, atd. Tam se nic nezmění. A abych měla titul za jménen, to je mi osobně fuk.

Takže Ti neporadím, no. Mimochodem znám spoustu lidí s doktorátem, co v životě nebyli pořádně v terénu a další, co se archeologií nakonec nikdy neživili.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 08. října 2025 19:21

Jos Ja mám jednoho kolegu, kterému říkám ředitel. I před ním. On jakoby nic moc neumí, a hlavně nic mi přijde se postupem casu ani nenaučil(to mu uz neříkám). Ale myslím, že on to nikdy nebude potřebovat. Bude dělat ředitele někde ve firmě, protože on se jim narodil, fakt jsem o tom přesvědčená. To jeho sebevědomí a vystupování, to jak pusobi...to bych si chtěla tak z 10procent pro sebe ukrojit. On třeba kolikrát říká nějakou kravinu, ale nepřesvědčis ho nikdy, nikdy!

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 08. října 2025 21:18

Karja

věř tomu, že nebude. Mám jednoho kolegu, co se narodil se stříbrnou lžičkou v puse, ale ty manažerské kompetence má strašné, strašné. Taky si hodně věřil, dokud měl neomezený příliv peněz a podpory. až dostal zkušeného šéfa, začly se trošičku řešit náklady a vůbec nevi, kde je sever. Jako karma ho doběhla hodně rychle. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 08. října 2025 21:22

continuity Jo to bude takový neštěstí. Nevím no, myslím, že toto je jiný případ. Je hrozně oblibenej třeba, fakt u všech. Nechápu, chlapi ho respektují a ženský ho žerou. Má to úplně zadarmo. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 09. října 2025 08:29

Jos mas naprostou pravdu, ja to vidim i u nas doma. Muz pred dvema lety zmenil praci, protoze mu nabidli lepsi podminky jinde, ale bylo to jeste dal, nez predchozi prace, ktera uz tak byla z ruky. Muj tehdejsi dotaz, jak to budem delat, az pujdu do prace, byl pro nej v tu chvili z jineho vesmiru. No ted jsem si hledala praci ja a mela jsem u jobsu ve vedlejsim okne mapy.cz a pocitala dojezdy domu u kazde nabidky...

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 09. října 2025 08:56

Existuje nějaký jiný (čti levnější) variabilní diář než filofax, s vyměnitelným kalendáriem, kam se dají přidávat i různé plánovací a zapisovací listy podle potřeby? Předem díky.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 09. října 2025 09:04

brrr 

Já právě na doktorát nešla hned, už jsem měla studia dost, chtěla jsem vypadnout, u nás vypsané témata/školitelé byli z analytické chemie, což jsem dělat nechtěla, nevěděla jsem, k čemu by mi PhD.  bylo... no teď už si myslím, že by mi k něčemu bylo

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 09. října 2025 09:17

dzizisketa ja mam Planoo od papelote