"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35962 příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 17:14

Kokoska 

Já jsem smířená úplně, ignorovala bych teda ráda, kdyby se vo tom všude nepsalo a nemluvilo, ale oukej. Jen jsem chtěla vědět čím přesně je to tak zajímavý, že tím zjevně některý lidi doslova žijou.

(a vyjádření tvůrců k zákulisí atd. bych být tebou nebrala tak vážně, to k tomu kšeftu patří )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 17:21

barbucha no nejlepší bude se na kousek podívat. Všude to je, protože na to lidi klikaj, to patří zase ke kšeftu někoho jiného

Offline barbucha blogger
35962 příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 17:23
Reakce na Evaeva:

barbucha no ale na detektivky se díváš, ne? Tam taky chtějí, abys tomu věřila. Nebo když hraješ stolní hry. Navíc nikdo nechce po divácích, aby tomu věřili, diváci vědí kdo je kdo. Je to prostě zábava, jako cokoliv jiného 

​Nic nehraju, žádný hry ani stolní mě nebavěj a v tom bude asi ten problém, tak mě ani tohle nebere. Srovnání s detektivkou se už vysvětlení blíží, i když já vím že herec není vrah, je to jen role... a to tak v tý soutěži přece není, tam ty lidi vystupujou sami za sebe, ne?

(koukat na to nebudu, stačej upoutávky )

Offline Kokoska
35051 příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 17:27

barbucha neboj, ja to nijak neprozivam, proste se bavim. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 17:32

barbucha mně přijde nejlepší to srovnání s fotbalem, díváš se na lidi, co hrají hru

Samozřejmě to nemusí bavit každého, ale nepochopitelné mi to nepřijde.

Offline barbucha blogger
35962 příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 17:34

Fajn, už toho nechám s vědomím že jsou věci kterejm nebudu nikdy rozumět. Díky všem za snahu

Offline Kokoska
35051 příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 17:49

barbucha hele, me treba nebavi Janackova hudba, nerozumim ji a nedokazu to poslouchat. Ale chapu, ze spousta lidi si v tom libuje, i kdyz fakt nevim a nechapu, proc. Ale kazdemu se nemusi libit a bavit ho vsechno, od fotbalu pres umeni, hadry, parfemy az po ty Zradce. "Lidé jsou ruzné" a o tom to je.

Online mirajo
2674 příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 17:50

barbucha Mam to podobne. Zradci me vubec neberou, asi me vlastne irituje koukat na lidi, jak predstiraj a manipulujou. Deskovky hraju velmi rada, s tim to nesouvisi, ale spionazni knizky a filmy vetsinou nechapu. O tom to bude v mym pripadePlus teda obcas si pustime film, ale jinak doma televize vubec nebezi. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 18:34

barbucha já tyhle pořady vůbec nesleduju ani neznám, nikdy jsem to neviděla. A je mi úplně fuk, že to je všude, prostě to odfiltruju. Stejně jako bulvární rubriky s oblečením celebrit, kdo s kým spí a komu zahýbá. Nebo sport, kterej jde z většiny úplně mimo mě. 

Ty hlavní stránky třeba na Seznamu nebo jinde, můžeš si to upravit, přeskupit, zvýraznit co tě zajímá. Vychovat algoritmy, aby ti to vůbec nenabízely.

Akorát teda nevím, jak moc se to objevuje v TV mimo jejich vysílací čas, u nás běží přes den výhradně Déčko a večer na tv vůbec nekoukáme

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 03. listopadu 2025 19:04

Mně se žádní Zrádci nikde nevnucují, ani hovory o nich, ale vzhledem k tomu, že na FB mi (a to prosím v jiném prohlížeči) včera vyskočily dětské mezizubní kartáčky, možná brzy začnou

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 04:01

Já se třeba ke Zrádcům dostala přes Čestmíra, protože sleduju jeho podkasty a přes Danielu. Nikdy jsem na žádnou reality show nekoukala a dokonce ani nemám TV. Ale chytlo mě to a baví mě to. 

stes Já věřím, že to není předtočené a to jsem v médiích nějaký pátek strávila a iluze nemám. Ale slyšela jsem z více zdrojů, že licenční podmínky dávají poměrně dost svobodu ve způsobu provedení, ale velmi striktně zakazují právě různé zásahy do hry v podobě "režírování". 

Offline barbucha blogger
35962 příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 10:41
Reakce na mirajo:

barbucha Mam to podobne. Zradci me vubec neberou, asi me vlastne irituje koukat na lidi, jak predstiraj a manipulujou. 

​Jo, to je to co mě mocně popuzuje

žluťásek 

Mně se moc nechce vychovávat ty internety, otevřu to, kouknu a jdu od toho. Občas je ale titulek zavádějící a já naletím V tv si většinu věcí pouštím zpětně, nečekám na určitou hodinu v pozoru abych to veledílo nepropásla... dřív se přitom daly přeskakovat reklamy/upoutávky apod., ale teď to tam perou bez varování klidně v půlce slova

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 11:10

barbucha me to taky prislo nepochopitelne ale par dilu jsem si pustila a zaclo me to bavit. Naopak mi prijde fascinujici, jak se da mirnou manipulaci fosahnout cile. A kdo to nikdy nezkousel v beznem zivota, at hodi kamenem . Kdysi davno jsme na vysoke hrali Sabotery, to je taky hra ala mestecko Palermo. A na me fakt snad sestkrat sedmkrat padla role toho sabotera/zradce, az to i staticticky nevypadalo pravdepodobne. Ostatni te maji odhalit, coz ani jednou nepoznali a ja je vzdycky podrazila zakerne az na konci v ceste za pokladem.

Ta Mia hezky ukazuje psychologicke hratky s obeti. Neco lehce podobneho se uci i lide vedouci tym, jak maji na co reagovat. Dnesni svet od politiky po soc site je manipulace a intrik plny. Mozna neni od veci si to uvedomit. Jinak to proste preskoc. 

Online mirajo
2674 příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 12:18
Reakce na Jos:

Dnesni svet od politiky po soc site je manipulace a intrik plny. Mozna neni od veci si to uvedomit. 

​No právě, stačí se podívat na výsledky voleb a nejen u nás, je to dobrej vývoj? Zlýho vlka, vč. manipulátora, v sobě máme všichni, kdo říká, že ne, jenom o něm neví. Ale krmit ho asi nechci.

Je to asi o míře manipulace, trochu a občas všichni, někdo víc, někdo míň, to je pro mě ta deskovka s trochou blufování. Ze Zrádců jsem viděla příliš málo, abych věděla, jestli to nakonec vyzní tak, že mít manupulaci jako běžnej způsob jednání s lidma je vlastně fajn a dosáhneš tak čehokoli Je to hra, jasně, ale ta časová a citová investice účastníků i sledujících je pro mě o dost jinde než u karetní nebo deskový hry, s postavou na kartě se ztotožní málokdo.

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 12:28
Reakce na Jos:

Ta Mia hezky ukazuje psychologicke hratky s obeti. Neco lehce podobneho se uci i lide vedouci tym, jak maji na co reagovat. Dnesni svet od politiky po soc site je manipulace a intrik plny. Mozna neni od veci si to uvedomit. Jinak to proste preskoc. 

Na zrádce nekoukám, ale nemyslela si to doufám tak, že vedoucí se učí manipulovat? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 12:37

continuity ne primo manipulovat, ale aby vedeli co rikat a jak. Ty lidi trochu nasmerovat, vedet u koho zahrat na urcitou notu. Jednani s lidmi se da trochu nacvicit.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 12:45

mirajo tuhle řadu to všichni berou jako hru, tzn. ty lidi jsou ve hře, jejíž podstatou je lhát, neberou to osobně. Je právě zajímavé sledovat, jakými občas procházejí krizemi, když v zájmu hry musí lhát nebo musí začít lhát někomu, koho berou jako kamaráda.

Offline Kokoska
35051 příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 14:33

mirajo v kine nebo divadle problem nemas? 

Online mirajo
2674 příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 15:31

Kokoska S čím? Že herec hraje někoho jinýho, než jaký je on sám? To není stejný, divadelní hrá má scénář a všichni vědí, že herec hraje postavu a v civilu to je někdo úplně jiný. Sice se může hodně vžít, ale obvykle další ráno nemá krizi a výčitky, že zase hrál tu mrchu proradnou a komu že to ublížil a kdo mu naletěl. Nebo že i v divadleních hrách a filmech jsou postavy intrikánů?

Já to nikomu neberu, že ho to baví, jen chápu někoho, komu je to jedno, i toho, koho to spíš odpuzuje, a přemýšlím proč. 

Offline Kokoska
35051 příspěvků moje polička 04. listopadu 2025 17:31

mirajo taky, ale spis jsem myslela tu citovou angazovanost ze strany divaka. Jsou treba filmy, ktere mi nesly z hlavy, trapilo me, ze se tam neco stalo. To u zradcu nemam, vypnu bednu nebo podcast a cau, vzpomenu si, az kdyz se o tom bavime tady. Nebo kdyz si vzpomenu, tak spis jako na zabavnou zalezitost. 

Uz o tom tady plevelit nebudu, je mi jedno, kdo na co kouka, co koho bavi nebo nebavi, jen jsem se trosku snazila vysvetlit svuj postoj.