"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 20:37

dorota

Mně osobně nikdy nic nebylo. Teď jsem koukala, že "může obsahovat...(vyjmenované všechny alergeny)" má i pytlík s celým bobkovým listem. 

Jinak koření zaručeně blp pravděpodobně koupit půjde, tipla bych bio obchody.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 20:44

Mohučanka Vďaka za info. Zneistilo ma, že takmer všade sa uvádza pozor na kontamináciu. Začala som s bezlepkovou diétou pred mesiacom a vzhľadom na to, že nemám veľmi príznaky spojené s trávením (diagnóza celiakia ma prekvapila, je potvrdená biopsiou a protilátkami z krvi), sa mi ťažšie na sebe sleduje, či mi to škodí alebo nie. Viem, že poznámka môže obsahovať stopy lepku či iných alergénov nemusí znamenať, že tam lepok je.

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 20:46

Evaeva Prý ano. Měli tu nějaké norské instruktory. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 21:01

Sweet Potato ano, o těch vazbách na norské lyžaře vím, ale tahle spojitost mně nenapadla. To je super

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 21:20

Evaeva Možná je to legenda, ale dává to smysl.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 22:05

Nevíte, kde se dá pořídit oblečení do extrémního mrazu, třeba pro polárníky? Potřebovala bych pro dceru koupit opravdu teplé kalhoty, tak do -50 stupňů. Nejedná se o výpravu, ale každodenní nutnost kvůli extrémní citlivosti na chlad. Současné oblečení tvoří 4 termolegíny různých značek, tepláky, džíny a šátek omotaný několikrát kolem lýtka, ale při současných mrazech už to nestačí.

Offline Jitka77
1947 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 22:14

Emi Hledala bych asi kalhoty pro horolezce. 

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 22:21
Offline Karuna
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 22:22

Emi norska moda ma expedicni vybaveni

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 22:27

Emi Zkus speciálky jako Hudy, Hannibal, Rock point. Ze značek třeba Sir Joseph.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 22:52

dorota

Jo, výrobci to rádi uvádějí pro jistotu, aby je pak někdo nemohl nařknout. Co jsem tak četla na bezlepkových fórech, tak to všichni normálně konzumují. 

Jinak držím palce, nebude to tak složité, jak se na začátku může zdát. Mně to kromě zažívání pomohlo s vícero zdravotními problémy, o kterých jsem netušila, že na ně může mít lepek vliv. 

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 22:53

Můžete mi prosim poradit účinný suchý šampon? Můj dlouho používaný zelený Syoss kromě parfemace změnil asi i složení, protože najednou jaksi přestal fungovat. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 22:55

Aranel Děkuji, ale nic jsem nenašla. Když jsem filtrovala kalhoty podle teploty, tak min. je -30 a to jsou lacláče. Kalhoty by měli tak pro -20.

Sweet Potato Děkuji. Nic použitelného jsem  nenašla, zkusím to osobně v prodejnách.

Jitka77 Děkuji, podívám se na to.

Karuna Děkuji. V popisu jsem nenašla, pro jakou teplotu jsou kalhoty určeny, tak tam asi zkusím napsat.

Ale moc vám všem děkuji. Možná by něco z toho šlo zkombinovat s nějakými legínami, co už máme. Jedny měly být  do -50, ale jako jediné termlegíny pod kalhoty nestačí a navíc je to merino a kouše.

Offline Ginger
1217 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 23:20

Emi a zkusili jste vyhrivane obleceni?  Mame doma zkusenost jen s rukavicemi, ale existuji i kalhoty. Do -50 bych cekala perove oteplovacky.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 23:26

Ginger Děkuji. Na vyhřívané oblečení jsem se dívala. Kalhoty mají bohužel ty zóny na špatných místech, tak jsem je původně vyloučila, ale možná je zkusím objednat. Třeba se pletu a šlo by to.

Offline Ginger
1217 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 00:07

Emi na insportline maji vyhrivane podkolenky. Treba by to na ta lytka v kombinaci s dalsimi vrstvami stacilo.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 00:15

Ginger Děkuji, těch jsem si nevšimla. Ale zase je vyhřívaná špatná část nohy.

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 07:02
Reakce na Tabea:

Kokoska moc cestuješ na sever

​Nebo malo lyzuju! A hlavne  vubec nebezkuju, na sjezdovce me jeste nikdo nepozdravil

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 09:06

Emi

Podle toho, co píšeš, je to asi lokalizované na relativně malé místo? Co prohřívací náplasti? Nebo připevnit zvenku na podkolenku vyhřívací vložky do bot? Např v DM mají jednorázové, 60kč za 2 páry.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 10:26

Jak vypadá očkovací průkaz pro dospělého? A mám ho doma? Nějak si vybavuju jen že mám založenou takovou zelenou kartičku co se skládá, ale mám tam asi jen klíšťovku, tak není  to jen na to? Přihlásila jsem se v práci na očkování na chtějí průkaz