Na sš jsme se mezi holkama zdravily "zduř", vůbec nevím jak to vzniklo ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
JankaM ježiš, to si taky pamatuju to období:D
JankaMTo říkal/říká můj muž. Chudák Zdař Bůh, to to dopracovalo.
Ahoj je původně námořnickej pozdrav ne? V životě jsem neslyšela, že by se tak zdravilo na horách nebo co všechno tu ještě padlo. Přiznávám, že kdyby na mě úplně cizí člověk na výšlapu vyhrknul "ahoj", tak než to můj mozek zpracuje, bude dotyčnej dávno v prachu a bude mě mít za nevychovance. Na "dobrý den" bych odpověděla automaticky.
Na sš jsme se mezi holkama zdravily "zduř", vůbec nevím jak to vzniklo
To si pamatuju ![]()
My si někdy přejeme "bodré játro", což se mi povedlo párkrát i v práci, když jsem přitančila v dobrém rozmaru... no, časem si zvykli ![]()
coralline Námořníci, "a hoy" . U nás od nich vodáci a trampové.
barbucha Bodré podoledne
mám to taky, když vejdu do místnosti zdravím, ale odpověď nečekám.
Když jsem do něčeho zábrana, nevidím, neslyším a když sedím 30 minut někde, je pro mne dost marný sedět a koukat, kdo další vešel, abych náhodou nepropasla pozdrav.
po horách chodím tak 45 let a alespoň na Slovensku se vždy zdravilo ahoj.
continuity No já překvapivě žádnej vášnivej vysokohorskej turista nejsem. Jednou v Nízkých Tatrách jsem myslela, že bude po mě hned na začátku
Nadšenci to teda asi znají, ale lidi jako já ten pozdrav překvapí.
coralline
po horách chodím tak 45 let a alespoň na Slovensku se vždy zdravilo ahoj.
no v cesku taky:-) asi pro nekoho prekvapive se to netyka prochazkovych tras pro rodinky s kocarkama, nejak nechapu kdo to tu promichal:-) jinak rodinky zdravim, pokud jedu na koni, protoze deticky maji vetsinou radost (a jeste to je vychovne
, samozrejme dobry den:-))
Námořníci, vodáci, běžkaři dycinky Ahoj. Akorát jak jsou hory i řeky narvaný, tak to by se člověk uzdravil.
A starý Landrovery ![]()
Ja by som neriešila ani tak, či a kde je vhodné Ahoj, a kde Dobrý deň, oboje je mienené v dobrom, proste pozdrav. Nemusí ani každý zdraviť každého, ale keď na cestičke v parku míňame rodinku s malým dieťaťom, ktoré pekne pozdraví Dobrý deň a my s mužom s úsmevom odpovieme tiež Dobrý deň a akosi očakávame, že rodičia sa pripojia - ale oni nič, tak to si potom o nich povieme niečo nepekné. A nestáva sa to tak ojedinele .
Blanka To je škoda. Tomu dítěti to s takovou dlouho nevydrží. Možná i dostane za rohem školení, že nemá zdravit cizí lidi.
Ja mam v povedomi "Skol" jako "Na zdravi", netusila jsem, ze se tak zdravi lyzari.
Kokoska moc cestuješ na sever ![]()
Kokoska Je to tak. Oni to kdysi čeští lyžařští průkopníci prý špatně pochopili.
Sweet Potato počkej, to jako fakt?
Já si vždycky říkala, proč zrovna tohle se používá
Máte niekto skúsenosti s bezlepkovou diétou? Aké korenie používate pri varení? Na väčšine korení (jednodruhových aj zmesí), ktoré sa dajú bežne kúpiť v obchodoch, sa uvádza, že môžu obsahovať stopy lepku. Neviem, či môžem používať aj také korenie alebo či sa dá kúpiť aj korenie bez možnej kontaminácie s lepkom.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí