"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:57

Ahoj zdravi cyklisti, v ty chvilce mijeni se by se nic delsiho asi nestihlo. Jako vtipny je, kdyz mladici frci z kopce a nadsene zdravi a ja do kopce s tema plicema na jazyku a mouchama na zaťatych zubech sotva neco vyheknu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:59

Karja běžci se zdraví já se teda obvykle zmůžu akorát na takové pokynutí rukou, ale jinak se říká ahoj

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 21:01

Pinot Noir ahoj právě říkají takový ti pravověrní turisti, dobrý den plebs

Sweet Potato já se samozřejmě nezlobím, ale kolikrát je na té naší trase lidí jak na Václaváku... Když člověk potká za den tři lidi, tak mi to přijde víc na místě 

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 21:04

brrr no z té diskuze to tak úplně nevypadalo, za ahoj se bilo jen pár jedinců, drtivá většina byla za dobrý den nebo bez pozdravu (asi tak půl na půl).

Sweet Potato nevybavuju si to. Ale naše túry jsou spíš túrky pro rodiny s dětmi a seniory s hůlkami, žádní sportovci.

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 21:33
Reakce na Kokoska:

Ahoj zdravi cyklisti, v ty chvilce mijeni se by se nic delsiho asi nestihlo. Jako vtipny je, kdyz mladici frci z kopce a nadsene zdravi a ja do kopce s tema plicema na jazyku a mouchama na zaťatych zubech sotva neco vyheknu.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 22:03

Na kole se zdravime zvednutim prstu na brzde a jen kdyz ma ten druhej stejnej typ kola (jakoze na silnicce nebudu zdravit nekoho na rekole) bezci se taky zdravej, to se musi:D 

a nejlepsi je, ze se vzajemne zdravej ridici Subaru!! Je to hrozne roztomily:)

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 22:09

711990 Karja Běžci jo, a autobusáci/tramvajáci! (Teda asi ne napříč skupinami)

Subaru je dobrý

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 22:11

711990 a saabů

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 22:19

711990 ježiš to si pamatuju jako dítě: když se potkaly třeba dvě stejný červený tisícovky, tak řidiči na sebe zablikali/zatroubili... nebo dva béžový žigulíci... dodržovalo se pravidlo stejnej model-stejná barva... to bylo radosti!

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 22:34

RoSa My měli Fiátka, ty se taky zdravily.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 22:37

RoSa Sambo má takové atypické auto a taky na nás občas trouběj:D. Jako ta stejná auta myslim. Ale jako to potkáme fakt velmi výjimečně.

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 22:39

711990 A staří landroveři se taky zdraví. andulka01 by věděla.

Offline dzizisketa
8997 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 08:49

Trabanti se taky zdraví.

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 09:22

brrr pinqponq jeden zánovní mám a chystám se ho prodávat, ale mám jinou barvu. Kdybys chtěla něco nafotit třeba zevnitř, klidně napiš. A je teda fakt super, jenže já koupila batoh a změnila práci, z které ten počítač už nenosím

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 09:54

Brylovy dotaz, o optice v Jecne vím, ma někdo ještě dobrou zkušenost s jinou tu po Praze?:) 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 10:04

My jsme před pár týdny rozjeli ahoj u Ještědu (na stezce, ne na té dálnici k vysílači) a schytali jsme jen pár udivených pohledů, zbytek vypadal potěšen, dokonce jedni lidi nadšeně řekli "no jo, vlastně ahoj se říká" :-).

Jinak při venčení, když tady potkávám lidi v lese, tak říkám dobrý den, ženským, u chlapů to nechávám na nich, jestli pozdraví jako první. Takže když nad tím přemýšlím, je pro mě "ahoj" takový turistický, kdy mě něco s těma lidma spojuje (což by odpovídalo i tomu, že se tak navzájem zdraví cyklisti, běžci, vodáci atd.).

Offline notna
9465 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 10:11

Znám ahoj i dobrý den mezi turisty. Akorát jsem tak stará, že si pamatuju, když člověk na výšplapu potkal někoho jen občas i cestou na Sněžku nebo Praděd. Teď jsou některé stezky tak přelidněné, to by člověk nědělal nic jiného než zdravil. Přiznávám se, v těch procesích odpovím, ale sama první nezdravím.

V takovém šíleném davu jsme šli nedávno rašeliniště na Černé hoře. Pozdravilo pár lidí. Ale potkali jsme pána, který tlačil kočárek s dvojčatama v místě, kde jsou jen dřevěné chodníky. Kočár skoro přes celou šířku chodníku, všichni v protisměru jsme museli sestoupit z chodníku, aby pán projel. My ho naštěstí potkali v místech, kde bylo už sucho, ale Krnapáci by byli jistě nadšeni toto vidět. A pán právě každému v protisměru říkal "Dobrý den! Promiňte! Děkuji!" a v podstatě to opakoval soustravně jako zaseklá deska, protože těch lidí tam byly davy.

Offline notna
9465 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 10:23
Reakce na Tabea:

Ty jo, přiznejte se, kdo nezdravíte. Zajímá mě, proč. 

​Zdravím. Taky by mě ty důvody zajímaly. Mi to přijde úplně divný nepozdravit.  Ale jestli jednou seberu odvahu a zeptám se jednoho kamaráda, který ze začátku, když se k nám na ves přištěhoval, nejen nezdravil, což u lidí neznalých života na vsi chápu, než se zorientují, ale on ani neodpovídal na pozdrav, tak to se m pak napíšu. My teď máme v plánu nějaký vánoční večirek, tak možná pod vlivem alkoholu seberu odvahu

Evaeva Skol! To jsem neslyšela už roky. Ale to je jen pro lyžaře, ne? Nebo aspoń já to tak znám.

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 10:35

ja teda musim priznat, ze obcas napr. v te cekarne u doktora apod, kdyz jsem do neceho zactena, tak nez mi docvakne ta informace na spravne misto v mozku, ze nekdo prisel a pozdravil, tak uz ma dotycny poveseny kabat a sedito uz by bylo divny odpovidat.. a to nemivam ani sluchatka.

jinak zdravim i odpovidam, pripada mi to prirozeny.

myslim ze z tech, co jdou proti cloveku na chodbe, cumi primo do oci ale na pozdrav neodpovi se nikdo neprizna (doufam ze tady ani nikdo takovy neni:-))

Online Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2025 10:39

notna jo, pro lyžaře