"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Tabea
8163 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 10:33

Emi a chodit v lyžařských kalhotách asi nechce, co? Protože džíny si představuju celkem nacpaný na těch thermolegínách a tím pádem mi přijde, že to teplo neudrží. 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 10:58

JankaM Stejně jako dětský, záleží prostě ve které době byl vydaný. Za nás byla taková malá knížečka....

Jinak já vždycky zdravím i odpovídám, se sousedama si tykám. Japonci se na horách zdraví normálně dobrý den....ale jednou jsem měla kvůli zdravení takový trochu konflikt s jednou Číňankou, divné to bylo. 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 11:06

Garfie -  jednou jsem měla kvůli zdravení takový trochu konflikt s jednou Číňankou, divné to bylo. 

Zabudla ste sa jej pokloniť ? 

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 11:11

JankaM Je to skládací knížka.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 11:15

Garfie Sweet Potato zelená? A můžu ho nemít? Fakt si nevybavuji nic.

Offline olte
758 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 11:47
Reakce na JankaM:

Garfie Sweet Potato zelená? A můžu ho nemít? Fakt si nevybavuji nic.

​myslím, že ta zelená je jen na tu klíšťovku

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 11:49

Emi zkusila bych napsat do Sira Josepha, jestli by ti něco neušili. Za email nic nedáš. Jinak Devold má nějaké expediční věci (podvlíkačky), asi by to šlo sehnat na norské módě nebo v hudy. 

La Sportiva mívá expediční kalhoty, ale vypadá to vpodstatě jako péřovka na nohy, nevím, zda by v tom někdo byl ochoten chodit mimo kopce a je to hodně drahé.

Nepochopila jsem přesně, zda jde o celé nohy nebo jen lýtko, jestli jen lýtko, co si nechat ušít péřové štulpny? Existují i merino štulpny.

Každopádně držím palce, já mám (zjevně o moc menší problém) se zimou na trup, v zimě úplně vynechávám bavlnu atd. a nosím jen vlnu. Ono jde i o to, jak se ty vrstvy navrství (což asi víte, pardon).

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 11:52

JankaM Já mám žlutou, ale už takovou hodně zašlou žlutou, nevím jestli věkem nebo od začátku.

Blanka Haha Je to dlouhá historka, ale tohle by bylo taky dobrý! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 12:05

JankaM zelenou si možná dostala v očkovacím centru? Já mám zelenou, do ní mi teda všechno přepsali, ale to asi není standart. A pak žlutou starou z dětství Garfie 

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 12:09

JankaM 

Já mám očkovací průkaz jen pro psa Ale měl by ti to hlídat tvůj PL, v kartě bys měla mít všechno uvedený, tak bych to nechala zkontrolovat (a vyjet pro zaměstnavatele) jemu.

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 12:38

V aplikaci EZKarta je i očkovací průkaz, ale stará očkovaní tam nejsou, ja tam mam prvni očkování až proti covidu.

Offline coralline
2310 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 12:42

JankaM Já teda používám pořád ten, co jsem nafasovala hned po narození. Místo tam je a nikdy to nikdo nekomentoval, že bych měla mít jinej. Tak jestli ho máš, použij ten. Jestli ne, předpokládám, že PL na požádání vystaví novej.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 12:43

JankaM nemám žádný.. ale myslela jsem, že existuje jenom jeden z dětství :) a ten právě nemám.

Offline 1010
218 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 13:30

JankaM Můj vypadá jako tento (náhodná fotka z Google). Zelený je na klíšťovku. Já ho mám doma, ale myslím, že snad každý druhý člověk ho někde ztratil/založil/zapomněl u rodičů apod. Ale dnes už se všechna očkování (za posledních pár let) dají dohledat online v EZ kartě.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 13:37

1010 bublifuk coralline a další, děkuju, obávám se že toto jsem v životě neměla v ruce. 

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 13:42

JankaM Já ho mám asi proto, že jsem byla na nějakých cestovních očkováních. Dětskému kde je konec...

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 14:00

JankaM Mně dal nový očkovací průkaz obvoďák, je to taky taková harmonika jako ty staré dětské, jen menší a bílý. Do toho dětského by se mi už nic nevešlo, a teda ani mě nenapadlo si ho s sebou brát, asi i proto mi dal nový. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 14:06

Myrtila po mně teď očkovák nikdo nechtěl, když jsem byla na žloutence. A to jsem měla sebou dokonce oba

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 14:33

Emi mam perovy kratasy, urcite by se mohly delat perovy dlouhy - vetsinou jako soucast vybavy na skialpy. 

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 15:28

Evaeva Po mně právě taky dlouho ne, až myslím v prvním těhotenství při očkování na černý kašel.