"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 15:32

Myrtila je to možný, že tam dávají jen povinné. 

Offline michaela
337 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 19:50
Reakce na Emi:

Nevíte, kde se dá pořídit oblečení do extrémního mrazu, třeba pro polárníky? Potřebovala bych pro dceru koupit opravdu teplé kalhoty, tak do -50 stupňů. Nejedná se o výpravu, ale každodenní nutnost kvůli extrémní citlivosti na chlad. Současné oblečení tvoří 4 termolegíny různých značek, tepláky, džíny a šátek omotaný několikrát kolem lýtka, ale při současných mrazech už to nestačí.

​https://www.sirjoseph.cz/shop/kjerag-pants/ ...určite sú pohodlné do -60 až -65, overené

podobnú službu, ak je bezvetrie, urobia 3 vlnené (kašmírové) pančuchy cez seba a krátka sukňa

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 20:41

Mohučanka Emi To je taky pravda s tím ušitím.

Offline Tabea
8163 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 20:51

Vůbec nevím, kam to napsat, ale chci se podělit. Byla jsem s dcerou v nákupáku v obchodě s elektronikou a čekala, až mi přinese prodavačka zboží ze skladu. Najednou přede mnou stál vysportovanej chlap, fest potetovanej v obličeji. Pozdravil a řekl, že mi chce splnit přání, ať si cokoliv vyberu, že to zaplatí. Já vyvalila oči, že ne díky. Tak znova, ať si fakt cokoliv vyberu, že to jde na něj. Ukázal ruku, v ní nekolikacentimetrovej balík stoeurovek. A znova, ať něco vyberu aspoň pro dceru. 
Braly byste takovou nabídku?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 20:54

Tabea fakt se ti něco takového stalo? Já bych určitě byla v šoku a odmítla. Takhle zpětně si říkám, že by bylo fajn mu doporučit nějakou charitu 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 20:59

Tabea ja bych odmítla určitě, v šoku i bez šoku. 

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 21:00

Tabea ja teda urcite ne, asi by me to spis vydesilo.

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 21:01

Tabea já bych byla v šoku a nekoupila bych si ani žvýkačky.

Ale jednou nám v Penny koupil pán trs banánů. Byl před náma, v dlouhém koženém kabátu, ještě si pamatuju jak si říkám ty jo, to je jak nejakej nacek, zaplatil, počkal na nás a dal nám ten trs bananu:D. Já nevím, jestli možná slysel, že jsem holkám nechtěla něco koupit, nepamatuju se, já jim to říkám docela často, ale konkretne na banány bych jim to neříkala a je fakt, že ten nákup byl zrovna takovej nutričně slabej jakoby pro deti:D

Offline Tabea
8163 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 21:15

Evaeva jo, stalo. Dneska (ne ve snu, fakt doopravdy).

Offline Tabea
8163 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 21:16

Karja vidíš, banány mě nenapadly. Rikala jsem, ze dcera chce něco z deemka. Tak že není problém, půjdem do deemka. 

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 22:35

Tabea Třeba to měl být pokus o nějakou skrytou kameru, byla bys slavna;-)

Offline notna
9465 příspěvků moje polička 25. listopadu 2025 22:37

Tabea To je teda crazy zážitek! Jsem hodně odtažitá, mě by vykolejilo už jen to, že na mě mluví někdo cizí. Koupit bych si nic nenechala. Ale uplně vidím jednu svou kamarádku. Ta by z toho vytřískala maximum a ještě by si s chlapem domluvila rande :-)

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 00:31

Sweet Potato Je to velké, celé stehno a lýtko z vnější strany.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 00:38

Tabea Mně by asi taky napadla skrytá kamera. Nevím, asi bych mu řekla, ať to dá raději na charitu. 

Emi S tím vyhřívaným oblečením přímo na tělo pozor na pomalou spáleninu (o její existenci jsem se dozvěděla až v Japonsku, kde se tyhle vychytávky dost používají). 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 00:41

Tabea Lyžařské kalhoty nechce, ale nechce ani být měsíce zavřená doma, takže už se díváme i na ně. Džíny byly použitelné dokud nepřišly mrazy, má široké. Kdybych nevěděla, co vrstev pod nimi má, nepoznala bych to.

Mohučanka Děkuji. Tam mám předvybraný jedny kalhoty, byla jsem dnes na konzultaci v Hudy (zdravím Sweet Potato), tak jsem o něco chytřejší. Ty expediční podvlíkačky od Devoldu máme od jara, ale nestačí a dceru hrozně koušou, tak pod ně musí vzít 2 jiné termolegíny. A jedná se vlastně o celou nohu z vnější strany, stehno i lýtko. Štulpny bych jí i upletla z kašmíru, ale nevím jak to udělat, aby držely i na tom stehně. A lýtko je o něco citlivější, proto ho omotává navíc několika vrstvmi z pleteného šátku s kašmírem.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 00:41

711990 Děkuji, prozkoumám to.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 00:48

michaela Děkuji. Přesně tyhle kalhoty mi dnes doporučovali. Mohla bys mi prosím napsat, jaké kašmírové punčochy jsi měla?

Garfie Děkuji, o pomalé spálenině jsem nevěděla, ale přemýšlela jsem, jestli je to bezpečné dlouhodobě používat. Tak to raději škrtám ze seznamu.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 00:53

Aranel Mohučanka Na ušití se taky podívám, ale teď potřebuju něco rychle. 

Offline Tabea
8163 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 05:08

Karja právě se teď ukázalo, že to, že syn sjíždí (pro mě extrémně stupidní) YouTube videa a shorts na televizi, mělo nějakou přidanou hodnotu. Okamžitě mi naskočilo, že to bude YouTuber/tiktoker. Kameru jsem neviděla, ale kousek stál jinej kluk a koukal a bylo jasný, že jsou spolu. Pak jsem o zážitku řekla holiči, když jsem tam šla se synem. Ten hned věděl, co byl chlap zač a ukazoval mi ho na telefonu. Že fakt těm lidem koupí, co chtějí a je to jeho content. Jeho zákazník v křesle vůbec nemohl pochopit, že jsem takovou nabídku nechala ladem.

Offline Tabea
8163 příspěvků moje polička 26. listopadu 2025 05:45

Emi co tyhle péřové kalhoty? 

Ukazuje mi to poštovné do ČR 7€, doručení 28.11.

Koukám ještě na nějaké německé stránky, kde se baví extrémní sportovci a párkrát tam padlo prádlo Ullfroté/Woolpower. V Česku je prodává firma hanibal.