"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 17:16

RoSa 

U nás se taky zdravíme buď na ulici nebo i v místních obchodech když tam se potkáme se sousedy... kolikrát ani nevim kdo to je, ale samozřejmě na pozdrav odpovím, i kdyby si mě někdo spletl.

Hele ty řekneš anonymní... ale když seš někde dvacet let tak svoji ulici a možná ještě dvě kolem znáš resp. některý lidi tam bydlící. Navíc my se bavíme i v těch našich obchodech a provozovnách: kadeřnice chová buldočky, trafikantka nemá ale moc by chtěla úpravna oděvů je taky moc milá... s prodejcem dětskejch hadrů si pokecám o vnoučatech, s květinářkou o pěstování kytek... včera nám spřátelená  lékárnice sdělila že dala výpověď anžto novej majitel zakázal vstup psů (jako přes psa tady zařídíš snad všechno ) a na nákupech jsem se zdržela snad o hodinu, když jsem natrefila na super příjemnýho řezníka v Globusu a veselýho (!!) pokladního v Lidlu! To víš, anonymní sídliště

Offline Muslik
570 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 17:18

Nemáte někdo tip na dobry a ideálně levný odzmolkovac? Koukám ze maji cosi i na Lidlu asi za 90kc, je to něčemu?

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 17:18

Karja 

Máme takovou bábu v baráku, ani už nevím co jí přelítlo přes nos, on ji asi sere celej svět... no stejně jako Kokoska ji zdravím radostně nahlas pokaždý, to zas jo. Pohled vraha je mi odměnou

Offline Kokoska
35048 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 17:23

barbucha my se v ulici taky zdravime, i pres plot na zahrade. Jen soused odnaproti je vyjimka, cumi a nic. Tak obcas pozdravim, neco zamruci, obcas schvalne cumim, s nim to nehne. 

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 17:35

barbucha tak že se s tebou bavěj prodavači a majitelé obchodů beru jako samozřejmost - patří to ke kšeftu ale že tě zdravěj cizí haranti, to považuju za nestandard

Offline Blanka
příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 17:45

V čakárni zdravím pri príchodu aj odchodu vždy, a vždy sa nájde aspoň niekoľko tých, ktorí odzdravia . Ale stalo sa mi už, a nie raz, že  som prišla do takner prázdnej čakárne, pozdravila som a ten jeden - dva, mladší odo mňa čušali, ani nevzhliadli od mobilov. Pri príchode do normálneho obchodu väčšinou pozdravím,pokiaľ je niekto z personálu nablízko, a rada spomínam na milú pani predavačku  v mliekarni na Orave, ktorá nám vždy na pozdrav odpovedala  - dobrý deň, mladí ľudia ! / 1972-1973 /  . A vnímam, či ľudia zdravia , resp. či odpovedia na pozdrav na turistike, na bežkách, na bicykloch - vlastne to pokladám za základ slušnosti, aj keď už dávno nezdravia všetci .A vybavila sa mi spomienka na nočnú scénku v menšom švajčiarskom meste -  išli sme  s mužom kamsi ulicami hore, a oproti nám sa rútila skupinka rozdovádených mladežníkov . Už sme im chceli radšej uhnúť z cesty, ale keď boli v našej úrovni , stíchli, a hlasno pozdravili a okolo nás prešli  normálnym krokom! Deti, školáci, tu  na ulici ,zdravia celkom bežne,  dávam si pozor, aby som každému odpovedala. 

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 17:49
Reakce na RoSa:

barbucha tak že se s tebou bavěj prodavači a majitelé obchodů beru jako samozřejmost - patří to ke kšeftu

​No, v centru se mě ještě nikdo na Poppy nebo na vnoučata nezeptal

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 18:09

barbucha tak ale vlastně řeč tady začala o zdravení vzájemně si cizejch lidí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 18:12

U doktora a v malých obchodech zdravím a většina zdraví nazpět, stejně tak v baráku. Na ulici zdravím jen toho, koho znám, klidně jen od vidění. Že by mně někdo nezdravil si nevybavuju, u nás ve vchodě zdraví i (větší) děti a mládež.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 18:16

Jediny kde mam problem se zdravenim, je na procházkách a v horách. To pro me byl nezvyk, ale uz taky zdravim:)

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 18:25

711990 Na procházce v horách mám problém se zdravením, když jdu do kopce, to neseberu dost rychle tolik dechu ;o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 18:47

711990 mi ten zvyk taky moc nevyhovuje. Zdravím jen nazpět. Teď ještě někdo je stará škola a zdraví Ahoj, někdo Dobrý den...Skol jsem naštěstí naživo nikdy neslyšela

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 19:52

V horách zdravím a jsem na to hrdá! Sorry všem, co mi musej odpovídat

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:03

Sweet Potato taky na horách zdravím ale já zdravím skoro všude. 

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:03

Sweet Potato v horách a na túrách taky zdravím, ale nedávno se někdo hrozně rozčiloval na Threads, že na horách se říká Ahoj a že jsou lidi nevychovaní a neodpovídají... Tak to se přiznám, že bych asi byla překvapená a možná taky neodpověděla, říkám normálně Dobrý den, ahoj od neznámého kolemjdoucího by mě možná vykolejilo. 

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:14

Sweet Potato Na běžkách už se moc nezdraví. Těch lidí je tolik... ale třeba ve všední den, když jich je míň, tak se snažím aspoň usmát nebo kejvnout.

A když už jsem některý důchodkyně potkala v autobuse popátý, tak už jsme se taky začaly zdravit

Tabea V čekárně většinou jo. (Vybavuju si některý, co jsou spíš vlastně chodba) Ale neptám se, kdo je poslední

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:16

711990 V horách sama od sebe taky nezdravím (ale na pozdrav odpovím), protože můj mozek tam ty lidi nějak úplně odstíní, prostě krásná příroda, ticho, fyzická námaha, jsem do toho úplně ponořená, a najednou ode mě někdo čeká nějakou interakci

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:30

AranelJo, tak to si vybavuji, když mě pozdravil takhle jeden běžec, jako normální běžec. Ještě takovej fešák....tak nic no, prej se zdravej občas běžci, asi jsem vypadala profesionálně;-)

Online brrr
12371 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:41

Pinot Noir Ač to v mnoha situacích vyznívá divně, "ahoj" je na horách obvyklejší pozdrav než "dobrý den".

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 23. listopadu 2025 20:53

Pinot Noir Fakt ti to ještě nikdy nikdo neřekl?