"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
RoSa Upřímnou soustrast
RoSa to je mi líto. Držte se ![]()
RoSa Upřímnou soustrast.
Jak píší ostatní, všechno zařídila pohřební služba.
RoSa uprimnou soustrast. Taky me napadlo ohlasit zastaveni duchodu, to jsem myslim volala jako prvni. A pokud mel na sebe treba inkaso nebo pojisteni domacnosti apod., tak casem taky prehlasit, nejradsi na sebe. Ale to tak nespecha. K tomu myslim chteli umrtni list a ten muze trvat az mesic. Nam teda pohrebni sluzba nic nezaridila, ani me nenapadlo, ze by mohla, ale pokud to funguje, je to fajn.
RoSa upřímnou soustrast ![]()
Myslím, že nemusíš všechno vyřídit hned
Evaeva ten duchod se musi, pak jsou nejaky zbytecny ofuky s vracenim penez.
Zastavení důchodu hlásí matrika a ta to ví hned, chodí tam kopie umrtneho listu.
Kokoska jo, ale těch věcí je určitě spousta, tak bych na to šla pomalu, už tak je to pro člověka náročné období
RoSa uprimnou soustrast. Mam to trochu v mlze, tata umrel v nemocnici a uz tam nam neco poradili. Jeste ten den jsme s mamou zasli do pohrebni sluzby a tam poradili zbytek. Mama byla myslim zahy na urade. Umrtni list vam prijde do schranky az po nejake dobe. Osobne jsem volala do zamestnani, znamym a mama zaridila ten urad. Notar se ozve automaticky, vy jen dodate odhady majetku (pokud jsou), na to je cas. Vetsina prevodu je az po dedickem rizeni, od uctu, aut, energii...proste co bylo na tatinka. Jeste jen mamince bude obcanka platit myslim jen mesic, musi si zazadat o novou. Drzte se!
continuity jenze na vyhotoveni umrtniho listu je termin 30 dni a vystavuje ho prave ta matrika, ktera to ma hlasit socialce. Vim to, protoze jsme s tim meli problem, kdyz zemrela maminka. Sice jsme vsechno obtelefonovali a ohlasili, ale socialka pak ten list shanela, protoze matrikarka mela dovolenou a poslala to az nejak koncem toho mesice.
Ono se to mozna zamenuje za to, co vystavuje nemocnice, to je ale tzv. Hlaseni (nebo list, uz nevim) o prohlidce mrtveho, ma to vic casti vcetne pitevniho protokolu, pokud je narizena pitva. Neco zustane v nemocnici, tam jsou i diagnozy, pricina umrti atd., neco poslou pohrebni sluzbe a neco matrice a ta ma prave pak vystavit ten oficialni Umrtni list.
Evaeva no vzdyt jo, neco se ani neda bez toho umrtniho listu.
U nás to zastavení důchodu určitě zařídila pohřební služba.
RoSa uprimnou soustrast. Jeste si odsud pamatuju, ze maminka bude potrebovat novou obcanku, pikud v ni mela zapsany rodinny stav. Hodne sil!
RoSa Upřímnou soustrast.
Mě napadá jen taková hloupost, že někdo pořádá pohřeb hned třeba třetí den a některý lidi, co by se třeba přišli rozloučit, ani nestihnou ze schránky vyndat parte...
Prosím, jak jsme v létě řešily ty nosiče na kola na tažné. Některé k tomu máte transportní kolečka. To je toto? Chci to koupit muži k Vánocům.
RoSa taky si vše už nepamatuji, ale teď naposledy s maminkou myslim, že nic, že vše se dálo automaticky. Nic jsem nikde neodhlašovala.
RoSa Upřímnou soustrast.
RoSa Úprimnú sústrasť ![]()
Jeden blbý - prosím vás, nevíte, jak je to s black friday v kamenných obchodech? Potřebovala bych zimní kabát, takže vyzkoušet, ale zároveň jsem nachcípaná, tak nevím, jestli má cenu se někam vláčet, abych to zjistila. Jela bych do brněnské Olympie. Kabát dost potřebuju, nemám teď nic na zimu, jenom parku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí