Sweet Potato ja i syn jsme smykovali ve Vysokem Myte a bylo to poucne i zabava. Syn prijel nadseny.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity No hlavně kdybychom to na začátku nepřiznaly, tak by to asi nikdo (dost pravděpodobně ani učitel dramatu) nepoznal....
A je to přesně jak říkáš, my jsme totální amatéři, hrajeme jednou pro uzavřenou komunitu a musíme dodržovat všechna autorská práva a že jich není málo. Kolikrát si autor vyžádá, abychom nepozměnili ani větu, bez předchozího dovolení.
Jenomže teď už to pluje a jak říká Janulik03, to morální hledisko tam musíme zohlednit.
eM Hele, ale to je dobry!
Schvalne se divam a maji ctvercovy format jen 20x20 a chtela bych vetsi (fotokniha.cz me haze na web happy foto, jestli je to teda spravne, nevim)
Máte někdo zkušenosti s nějakou školou smyku?
Byla jsem na Polygonu v Brně. Ale už je to delší dobu, zhruba pět let. Aktuální zkušenost nemám. Ony se ty kurzy ale asi moc nemění. Za mě je to výborná zkušenost. Zajímá tě něco konkrétního?
Garfie Já mám dojem, že ve vašem případě fakt jde spíš o váš projev na jevišti, než o nějaká velká umělecká poselství. Já bych možná tu inspiraci AI vyloženě zdůraznila a nějak s tím v inscenaci pracovala, abyste ta morální hlediska a jejich řešení zdůraznili. Ale fakt je, že kdyby se to mělo udělat pořádně, tak možná bude jednodušší najít nějakou jinou hru ;o)
Garfie Já bych to takhle všechno v průvodních materiálech vysvětlila a vypsala pro příští rok soutěž o autorskou hru šitou na míru vašemu souboru.
Prosím o pomoc - kde v Praze teď rychle seženu mikulášskou berlu? Stačí jen nějaká plastová, je to pro dítě. Předem díky!
Hračkářství Wiky: https://www.wikyhracky.cz/mikulasska-berla
Garfie mám kamarádku, která si píše vlastní hry - má takové amatérské divadélko a hry jsou myslím pro čtyři až pět žen vždycky. Kdybys chtěla, můžu tě s ní propojit, myslím by nebyla proti, aby je hrál i někdo jiný. Ale samozřejmě jsou to české hry, takže nevím, jestli by tam u vás byly vůbec průchozí - téma a tak. Má třeba Vánočnice na téma předvánočního shonu a jak to ženy všechno stíhají, nebo hru o ženách okolo bájného Bivoje - vše laděno do komediálního tónu víceméně.
Máte prosím někdo z vás nebo z vašich blízkých zkušenosti s bariatrickou operací (zmenšení žaludku)? Myslím někoho, kdo měl tuhle operaci už třeba před několika lety, ne teď nebo před rokem. Sbírám k tomu zkušenosti a zatím si nejsem jistá, jestli je to OK nebo ne...
Já dělala fotoknihu taky ve Škoda foto, a bylo to fajn. Formát si můžeš vybrat, a i ty věci kolem, rámečky a tak - nemusí to bejt nějak extra zdobný (kýčovitý). Záleží jen na tobě...
Máte prosím někdo z vás nebo z vašich blízkých zkušenosti s bariatrickou operací (zmenšení žaludku)? Myslím někoho, kdo měl tuhle operaci už třeba před několika lety, ne teď nebo před rokem. Sbírám k tomu zkušenosti a zatím si nejsem jistá, jestli je to OK nebo ne...
Osobně ne, ale na našem oddělení resp. u bývalýho primáře probíhala ta příprava včetně schvalování/doporučování k tomu... pár holek od nás si to taky přes něj nechalo dělat, no co k tomu říct - 90% co jsem znala (asi 5-6 z každodenního styku) to zase přežralo, snad jen jedna vydržela doteď.
Tak nevim. Je to prostě operace, žádná prkotina... a není to jako zázračný nebo jen tak bez námahy, chce to hlavně výdrž i potom. Všechny ty holky výrazně zhubly už před operací, musí se předtím držet pořádná dieta... tak je otázka jestli je to fakt životně důležitý, jít pod kudlu ![]()
Torrah tjo dnes jsou i neinvazivni moznosti (ozempic a spol) to bych asi zkusila prvni nez se nechat rezat. omlouvam se ze neodpovidam na dotaz ale vidim to asi jako barbucha - hodne lidi to prezere
Torrah ja znam spis jen vykon samotny ale myslim si to, co damy prede mnou. Tech typu operace je vic, bud ta sleeve resekce zaludku anebo bypassove operace, kdy se navic jeste obejde cast streva. No a ted jsou ty antidiabetika jako Mounjaro nebo Wegovy, Ozempic uz tolik nefrci. Proste bych sama sla spis taky touto (vratnou) cestou.
Díky za odezvy. U mně je problém to koleno, protože prostě mám poúrazovou gonartrozu a k tomu nadváhu, takže bych měla zhubnout. A k tomu mám věk a jak se nemůžu díky bolestem kolena moc hýbat, tak mi to prostě nejde. Ještě zvažuju nějakou obezitologii, jestli by mi nepomohli tam. Já vím, kdybych jedla tak, jako se jí po té operaci, zhubnu taky, ale dát to... Mám asi slabou vůli. Je to takový celý naprd.
Jos jenže to Mountjaro a Ozempic, když se přestanou brát, tak váha zas jede nahoru, nebo ne? Aspoň tak jsem se to dočetla. Nehledě, že Mountjaro je dost drahý a asi bych ho na pojišťovnu nedostala, diabetes naštěstí nemám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí