"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 22:25

Torrah Děkuju moc! Něco by se určitě našlo. Jen s překladem by byla asi potíž, letos to určitě nevyužiju, ale povedu to v patrnosti, děkuju! 

Ona teda i jedna z té slavné čínské party (kdo si pamatujete) byla televizní skriptka a nabízela se, ale tu bych z toho právě ráda vynechala.

Aranel Ten náš výstup je ale překvapivě dobrý, pochopitelně musela kolegyně pracovat společně, ale myslím, že kdybys to nevěděla, tak to nepoznáš. Mimochodem, vtipná historka, využila placený Chat jejího muže...a IA vyplivla hlavní postavu stejného jména a stejných vlastností jako je ona (jako organizovaná, schopná, trochu panovačna....), tak prý si ho doma hned podala, jestli si na ni jako IA stěžoval....

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 22:45

Torrah Tak ono zázračně nezhubneš jenom proto, že ty sajrajty bereš :o) (Já beru Rybelsus, myslím, že to je stejná látka jako Ozempic, akorát se to bere v tabletách a ne jako injektce) ale pomáhá ti to kontrolovat jídelníček. Víceméně bych řekla, že mě to odbouralo takovou tu chuť "něco sněz", takže hubneš víceméně tím, že držíš zdravý jídelníček (a samozřejmě se snažíš nějak rozumně hejbat). A hlavní myšlenka je, že si na ten jídelníček zvykneš a budeš ho držet i potom, co skončíš s práškama. Já bych být tebou tu obezitologii zkusila, nebo teda mě to navrhla a předepisuje praktická kvůli zvýšenému krevnímu cukru. Připadá mi to teda jako míň drastické řešení než operace žaludku, kterou nota bene taky není samospásná a můžeš ji přežrat.

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 03. prosince 2025 23:14

DruI díky. Na to bych se mohla zeptat, uvidím. I když moje praktická doktorka... No, nejsem moc spokojená, ale kde vzít a nekrást, že. Zkusit to můžu.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 11:28

Torrah S tím kolenem je to naprd, pohyb fakt pomáhá, na druhou stranu, hubne se fakt nejvíc v kuchyni. A pamatuju si, jak ten režim po zmenšení žaludku popisovala právě Dadoo , a bylo to docela přísný a omezený na mililitry obsahu, v jejím případě to myslím znamenalo vyhízet v podstatě všechny přílohy. Při podobným režimu věřím, že by hodně lidí zhublo i bez té operace

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 12:02

Zina Tak u té operace žaludku jde o to, že ti podvázaný žaludek hlásí že už je plnej a ani při těch malejch porcích nemáš furt pocit hladu. Takže ano, při stejném režimu bys zhubla i bez operace, ale stálo by tě hrozně moc vůle ten režim udržet. Stejně jako jsem psala s těma hubnoucíma práškama. Ony vlastně nijak zázračně tuk neužírají, ale pomůžou ti udržet ten zdravej režim, protože omezujou pocit hladu (ano, správný a vyvážený jídelníček ho omezí taky, ale zase se dostáváme k dlouhodobé potřebě té silné vůle :o)

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 12:16

Torrah kamarádka operaci podstoupila už před mnoha lety, bylo jí kolem třiceti. Nebyla nijak extra obézní, měla jen nadváhu, ale nabídli jí operaci v rámci nějakého výzkumu v oblasti léčky diabetu. Snížení váhy se podařilo, diabetes zmizel a váhu si drží dodnes. Nebo takhle - my se o číslech nebavíme, ale vypadá pořád stejně, nemá nadváhu. Takže i pozitivní výsledky jsou. 

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 13:55
Reakce na Zina:

A pamatuju si, jak ten režim po zmenšení žaludku popisovala právě Dadoo , a bylo to docela přísný a omezený na mililitry obsahu, v jejím případě to myslím znamenalo vyhízet v podstatě všechny přílohy. Při podobným režimu věřím, že by hodně lidí zhublo i bez té operace

Torrah 

Přesně. Vždyť jsem to viděla na vlastní oči, jak výrazně ty holky zhubly ještě před operací.

Někdo tady popisoval i ty jiný způsoby, nejen bandáž/zmenšení žaludku - ten bypass třeba (Jos?) - ani k tomu bych neměla velkou důvěru páč se tím zkracuje doba trávení laicky řečeno, když se zkrátí kus střeva... čili člověk resp. organismus nestihne zpracovat všechny živiny co do sebe nacpeš, je to skoro škoda podle mě. Pak ti může něco chybět...

Málo platný, nejlepší je nežrat. Samozřejmě to nemyslím proti těm, co mají skutečně potíže a potřebujou to řešit rychle a s ohledem na jiný problémy. Já jen, že všechno má svoje rizika, jak operace, tak ty prášky... tak jestli to stojí skutečně za to!

(osobně mám nedávnou zkušenost, teda draze zaplacenou - najíst jsem se prostě bála a omezila jsem jídlo, zejména přílohy a pečivo výrazně. no a vejdu se do kalhot který jsem dva roky nezapnula. ale nervy v kýblu a chutě strašný, no)

Offline Lenka22
2667 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 14:00

DruImáš nějaké vedlejší účinky s tím rybelsusem? Nevolnosti nebo tak?

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 14:10
Reakce na Torrah:

Jos jenže to Mountjaro a Ozempic, když se přestanou brát, tak váha zas jede nahoru, nebo ne? Aspoň tak jsem se to dočetla. Nehledě, že Mountjaro je dost drahý a asi bych ho na pojišťovnu nedostala, diabetes naštěstí nemám.

​Ještě bys mohla vyzkoušet to, co mi píše moje doktorka co mi hlídá všechny hodnoty... ty na diabetes mám hraniční (jako skoro kdekdo protože se neustále to rozmezí snižuje) a tak mi napsala Glucophage - obsahuje metformin co je podle posledních výzkumů dobrej mimo jiný i proti třeba Alzheimerovi (to mě zaujalo ), ale hlavně, pro naše účely, přispívá i k hubnutí. Mám pocit že urychluje látkovou výměnu, moje zkušenost... No a je levnej! Zkus se zeptat, jestli by byl pro tebe vhodnej.

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 14:12

barbucha díky moc, to zkusím. 

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 14:12

@Pinot Noir díky. No je to o sebekázni, právě. 

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 14:13

DruI jo, silná vůle, právě... 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 14:40

Lenka22 Měla jsem trochu problém s refluxem, když jsem si po jídle moc brzy šla lehnout, ale snížili jsme dávku a přešlo mě to. A teda teď jsme doma změnili raní rutinu a jak se ten prášek musí brát ráno na lačno a snižuje pocit hladu, tak se mi dost často stane, že se prostě zapomenu nasnídat. Ale to teda není úplně vedlejší účinek prášku, ale spíš můj nedostatek organizovanosti :o)

Offline Lenka22
2667 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 16:58

DruI já právě začala koketovat s myšlenkou na nějakou takovouhle pomoc, ale ve fb skupině o Mounjaru nebo jak se to mě docela odradily tamnější zkušenosti - dost lidem je z toho špatně, i s tím kvůli tomu skončí, některým to nezabírá atd, a navíc jsou to injekce, to mě neláká už vůbec. Ty prášky mi přijdou schůdnější. Ale taky právě čtu ty nevolnosti okolo apodobně, tak nevím. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 17:17

Lenka22 Já jsem o tom popravdě nepřemýšlela, dokud mi to praktická nedoporučila (ona je nejspíš fanoušek ;o)  A já jsem teda celkem spokojená. Nevím jak to dělají s injekcema, ale ty prášky nejdřív měsíc bereš nejslabší dávku, pak další měsíc nebo dva střední dávku a teprve pak nasadíš nejsilnější, tak si tělo tak nějak zvyká postupně (a asi to jde taky operativněji přerušit, kdyby to nějak výrazně nesedlo). A mně to jako ta podpůrná berlička zafungovalo dobře. Já jsem měla po rodičovské tu životosprávu strašně rozhozenou a tohle fakt pomohlo překonat ten úvodní nástup k pravidelnosti a rozumnému jídelníčku.

Offline Lenka22
2667 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 20:18

DruI s injekcema taky začínají měsíc na nízké davce a postupně se to zvyšuje. 

Já se na to zeptám svého praktického a uvidím. Počítám, že mi to bude rozmlouvat asi....

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 20:48

Torrah Jeden můj známý hubne na obezitologii a zhubl poměrně dost, za půl roku 15 kg a hubne dal. Hlídá si jídelníček, ale spíš co do počtu kalorií než nějaké správně skladby, tam to jako nevidím moc pěkný, když ho vidím, pohyb jako nevím no, sem tam nějaká vycházka. Takže já si myslím, že zhubl hlavně za pomoci těch leku, zapomněla jsem, co konkrétního to je, ale dost se to doplácí, mam tušení, že mluvil skoro o  10 tis.mesicne. Můžu ti to zjistit, ale nevím, zda to nesebral nějak podpultově. 

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 21:06

Torrah Já si myslím, že to hubnutí dáš i bez operace. Najdi si něco, co tě bude bavit. Moje kamarádka lékařka zhubla rychle 10 kg, když si z toho udělala projekt. Tabulky, všechno vážit a tak. To vážení jídla ji teda dost překvapilo, když zjistila, jak moc si nakládá třeba na přílohách. Nebo si řekni, že to dáš jen na dobrém jídle. Vyber si něco, co ti fakt chutná a zároveň to není prasárna. A pak si dopřávej :-). Máš ráda ryby, biftek nebo tatarák? Tak si to dávej 2x týdně. Jez jen to, co vypadá jako základní potravina. Doma, co si uvaříš a víš, co v tom je, v restauraci, když to poznáš na první pohled. Brambory, steak a zelenina. Čím víc bílkovin, tím rychleji překonáš chuť na sladký. Nevím, kde je tvoje slabé místo, ale každopádně než si nechat zasahovat do těla, tak bych si to radši v hlavě srovnala.

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 21:07

Karja díky, ale asi ani ne. Uvidím, jak se domluvím na ortopedii, jaký tam bude termín. Asi taky radši zkusím hubnout podle těch tabulek, už to nějakou dobu jedu, zatím teda moc výsledky nevidím, ale třeba to časem půjde. Té operace se fakt trochu bojím, jako výsledky jsou lákavé,ale ... 

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 04. prosince 2025 21:08

999 díky za podporu, jedu teď nově kalorické tabulky, snažím se, ale já jsem ten typ, že ho vážení moc nebaví :(, nicméně vážím jídlo a snažím se jíst víc zeleniny a tak.