Karja ještě mi napadá, možná, že bych měla na tu obezitologii se přihlásit, na mě totiž asi platí ten bič, že se tam musí chodit a vážit a tak bych to možná dala, s touhle vyhlídkou, že když nebudu dodržovat, co mám, tak mě tam zdrbou. Jdu hledat obezitologie v Brně. Díky za tip!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Torrah Musíš se kousnout. Jde o vzhled i o zdraví. Nějaký nebaví tady nemá místo. Fakt důslednost, jestli jedeš tabulky tak vážit všechno, alespoň, než si zvykneš. A nebo na to jdi tou druhou cestou. Opravdu jen základní potraviny, který si koupíš a ze kterých si uvaříš. Nic průmyslově zpracovaného.
Torrah Mně tohle přísné sledování fungovalo, když jsem byla těhotná a hlídala si jídelníček kvůli těhotenské cukrovce. Ale to bylo hlavně proto, že jsem chtěla, aby byly děti zdravé. Přepnout si v hlavě, že by taky bylo dobré, abych byla zdravá já, je pro mne mnohem těžší. Ale ty se namotivuješ a dáš to ![]()
Torrah Jj, jako určitě za zkušenost nic nedáš. Jinak já ti rozumím, mám hrozně slabou vůli a prostě takový to kousnes a uděláš to, dáš to...ono prostě někdo to má těžší no, protože když tě to nebaví jako vůbec, jakože fakt vůbec tak je to hrozně těžký. Jídlo jako to bych ještě jakžtakž dala, protože aspoň ráda nakupuju a vařím, ale mě zase cvičení vůbec nebaví, nemám žádnej pocit radosti, jakože nikdy, je to prostě otrava, tak prostě po práci, domácích povinnostech, chce člověk taky něco co baví jeho, z čeho má energii, a ne si ještě připravovat další otravování se....
Karja já naopak cvičím ráda, ale musím někam vypadnout. (Což se mi v malým dítětem nedaří víc, jak jednou týdně) Jenže většinu úspěchu dělá strava, to je můj kámen úrazu, vůle chybí![]()
Uvidíš, ono se ukazuje, že jsou lidi, co mají ty hormony hladu a sytosti proste rozhozené, takže je ta myslenka na jídlo honí prakticky neustále a navíc reálně pociťují hlad. Na ty ty léky fungují dobře, protože zrovnaji ty hladiny.
Není to úplně otázka vůle, protože s tím hladem musí bojovat prakticky nepřetržitě a to je hrozně vyčerpávající.
Torrah já myslím, že pokud si v takové fázi, že uvažuješ o operaci, tak bych začala u toho odborníka. Ono u těch větších vah to není vždycky tak jednoduché, jakože kousnout se a nežrat![]()
Evaeva continuity 999 Karja DruI tak já zas nejsem nějak obludně tlustá, ale na mně už je to až až a jsem na hraně obezity. Navíc už se mi párkrát zhubnout podařilo - hlídáním jídla. Jenže... neudržela jsem tu váhu, to je ten můj problém. Pomáhala jsem si chůzí, chodila jsem denně kolem deseti km, to mi pomáhalo udržet si váhu na mnou přijatelné hranici. Jenže pak nějaký ten úraz, pak se mi začalo zhoršovat to mý pitomý koleno, který mě dneska nepustí na víc než kilometr dva a ještě to pak dva dny sakra cítím i přes prášky... a holt jsem zas nabrala. A teď mě to štve a protože mě asi fakt čeká ta operace kolene, tak je mi jasné, že ta váha tomu nepřidává. Holt se fakt budu muset kousnout a ty tabulky dodržovat. Denně vařím (pro sebe a pro muže), omezila jsem sladký a tak. Ale jak už jsem psala Karje, já bych fakt nad sebou potřebovala mít nějaký bič.
Díky všem za vaše slova podpory, moc si toho vážím. Určitě jste mi hodně pomohly v rozmýšlení, co dál.
Torrah zkus nějaký jiný pohyb, plavat by nešlo?
Jinak bych řešila to koleno prioritně. Ono to leccos vyřeší a nadváha není takový průser. Pak se píšou lázně a tam by ta strava mohla být i jednodušší.
continuity na ortopedii jsem už byla, teď už jdu do nemocnice domluvit termín operace. Uvidím, jak to bude výhledově, řeším to už delší dobu, ale ono je to na dlouhé lokte. Nejdřív se dostat na ortopedickou ambulanci, pak vyšetření, rentgeny, pak stanovení dg. No a pak několikrát inj hyaluronu do kolene, což mi pomohlo prvně na delší dobu, naposled jen asi na měsíc a to už ortoped naznal, že asi nic jiného než operace nepomůže. Tak jsem začala obvolávat nemocnice a termíny na operaci jsou od roku a půl do čtyř let. Nakonec jsem se rozhodla jít tam, kde je ta doba nejkratší, tak uvidím. Jsem ochotná si i zaplatit VIP program, pokud ho budou nabízet. S plaváním je to horší, musela bych do Brna a po pravdě nevím ani, kde je plavání pro veřejnost. Navíc plavu jak "paní radová" :). Mně nejvíc vyhovovala ta chůze, no. Našla jsem si nějaké cviky na posilování svalů a šlach kolem kolene, cvičím to už delší dobu, nějaké velké výsledky to taky nemá. Asi se té operaci nevyhnu. Uvidím ve středu, to jdu do té nemocnice, co si domluvím tam.
Torrah Tak třeba ti pomůže, když sem budeš psát, co jsi dnes jedla :-). My ti to budeme kontrolovat :-).
999 díky, ale radši snad ani ne :D nechci vás zahltit. Už dost bylo mně a mé obezity a mého kolena :D.
Torrah No můžeš i vedle do "Výzvy", ta je od toho.
A držím palce.
Torrah jestli tě to koleno tak limituje (dvoudenní bolest po dvou km=limituje!), tak tu operaci neoddaluj. Spíš urychlí, když to půjde. Jde o artroskopii nebo TEP?
Tchán před deseti lety sotva ušel pár set metrů s hůkou. Po TEP zázračné ožil. Turista z něj není, ale fakt 100 a 1. Já odsouvala TEP kyčle z před padesátky pár let (na doporučení doktora). Teď jsem 5 týdnů po operaci, takže ještě nezahojena, ale kyčel NEBOLÍ (no nemá co
). Hned se objednám na druhou, jak půjdu na kontrolu (a počkám si nejmíň rok).
Makara o TEP. Už to fakt jinak nejde. Je to poúrazové, kdysi jsem si zrakvila koleno na lyžích a pak dorazila volejbalem. Takže jsem klasický příklad rčení Sportem k trvalé invaliditě.
Torrah držím palce s tím kolenem. Tu operaci žaludku bych si dala až jako poslední možnost a třeba se ukáže, že vůbec není třeba.
Evaeva diky moc
Dekuju vsem za poradu s foto knihou, nakonec jsem toobjednala tady:
https://www.blurb.com/photo-books/hardcover-linen-photo-book-with-dust-jacket
Ma to textilni desky a fotograficky matny obal, tak si to maminka muze sundat, dali se tam pridat stranky a snad se to celkem povedlo.
Torrah nemáš nějakou zlou příbuznou? Můj otec si kdysi stěžoval, jak je tlustej a každýmu (mámě) je to jedno a mě ty řeči dožraly, že jsem s ním uzavřela pakt, že budu vařit a říkat, co má jíst a on bude poslouchat. Takže musel přejít na svačiny a pravidelný jídlo a žádný nacpat se večer a na to dvě piva. A mělo to super výsledky a všude se tím chlubil, jak ho dcera dala do formy. Tak třeba by ti pomohla nějaká saň.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí